Alles wat je moet weten over een brandstofpomp

Alles wat je moet weten over een brandstofpomp. De brandstofpomp pompt de brandstof naar de verbrandingsmotor.

Stap jij ook elke dag in de auto, maar heb je geen idee hoe dit werkt van binnen? Dan ben je niet de enige. Toch is het belangrijk om kennis te hebben over je auto, mocht je pech hebben onderweg. Wanneer je op de hoogte bent van de werking van de belangrijkste onderdelen, kan je ook sneller signaleren wanneer er problemen zijn. Als gevolg kan dit je kosten besparen. Een belangrijk onderdeel van een benzine- of dieselauto is de brandstofpomp. Deze is noodzakelijk om benzine of diesel van de tank naar de motor van de auto te pompen. Deze brandstofpomp zorgt er dus voor dat je auto kan rijden, want zonder brandstof kom je natuurlijk niet erg ver. In dit artikel lees je alles over de brandstofpomp.


Afbeelding van de brandstofpomp afkomstig van autodoc.nl

Hoe controleer ik of de brandstofpomp goed werkt?
Een slecht-functionerende brandstofpomp is meestal eenvoudig te herkennen. Doordat er onvoldoende brandstof richting de motor wordt gevoerd, merk je dat het starten van de auto steeds lastiger wordt. De pomp levert dan niet meer genoeg druk. Nu hoeft het niet goed starten van de auto natuurlijk niet direct een signaal te zijn voor een defecte brandstofpomp. Er kunnen ook andere problemen zijn. Daarom hebben we hieronder ook nog andere tekenen van een defecte brandstofpomp op een rijtje gezet.

  • Een hard, loeiend geluid bij het starten is misschien wel een van de duidelijkste signalen bij een defecte brandstofpomp. Als je dit eenmaal gehoord hebt, zal je het voortaan uit duizenden herkennen.
  • Weigeren van de motor bij hogere temperaturen. Een auto heeft over het algemeen bij hogere temperaturen al iets meer moeite. Wanneer de brandstofpomp niet naar behoren werkt, zal dit nog een tikkeltje erger worden. Als de motor dus telkens uitvalt of overslaat bij hogere temperaturen, is dit meestal het gevolg van een defecte brandstofpomp.
  • Dashboardlampjes gaan branden. Steeds meer auto’s worden met een speciaal lampje uitgerust voor de brandstofpomp. Zodra er ook maar enig lampje op het dashboard gaat branden, is het belangrijk om de auto aan de kant te zetten en hulp in te schakelen. Een handig hulpmiddel.

Natuurlijk kunnen bovenstaande signalen ook voorkomen bij andere mechanische problemen. Op autodoc.nl zie symptomen van een defecte brandstofpomp om je verder te helpen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de pomp niet werkt. Het is in elk geval belangrijk om niet zelf te gaan sleutelen als je hier geen ervaring mee hebt. Wij adviseren om bij een defecte brandstofpomp een deskundige in te schakelen.

Typen brandstofpompen
Er zijn verschillende soorten pompen. Zo bestaat er ook een hogedruk inspuitpomp of hogedrukbrandstofpomp. Ook deze pomp valt onder de brandstofpompen, maar hij werkt wel een tikkeltje anders. Waar benzine of diesel bij een traditionele brandstofpomp via een leiding naar de motor loopt, gebeurt dit bij een hogedruk inspuitpomp op exact het juiste moment. De brandstof wordt ingespoten wanneer dat nodig is. Hierdoor zal er een efficiëntere verbranding plaatsvinden. Bij dieselauto’s wordt deze pomp tegenwoordig al standaard gebruikt. Benieuwd naar de hogedrukbrandstofpomp en hoe die werkt gaan we kijken op mvwautotechniek.nl.

Levensduur brandstofpomp
Maar wanneer raakt een brandstofpomp defect? Bij moderne brandstofpompen nemen we een gemiddelde levensduur tussen de 5.000 en 10.000 uur. Echter, er kunnen ook externe problemen ontstaan die invloed hebben op deze levensduur. Slijtage van andere onderdelen zoals vuil en lekkages kunnen de levensduur nadelig beïnvloeden. Daarom is het niet exact te zeggen wanneer deze vervangen moet worden.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Alles wat je moet weten.



(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Alles wat je moet weten over een brandstofpomp
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Edscha Trailer Systems SB-Profi schuifbeugelsysteem

Van Eck Koelcarrosserie met zijschuifwand

Kleuster Freegones Cargo — cargobike met gesloten laadbak

VB AirSuspension SemiAir: Hulpluchtvering voor Volkswagen Crafter

Elektrificatie van transport is enorme uitdaging voor truckfabrikanten — èn fleet owners

Kässbohrer K.SLL 2 / 2H - 18-20 — Uitschuifbare dieplader

H&W HWTPAP24 — drie-assige ballast-aanhanger

Aluvan MiroVan

Broshuis 6ABSD-85/1

Iveco eDaily wint de award Elektrische bestelwagendoorbraak van het Jaar

Autoverzekering bij een nieuwe auto: Verander je van verzekeraar bij aankoop van een nieuwe auto?

DAF - Van Eck FAN CF370

Van Hool failliet, VDL en Schmitz nemen gedeelte over

Limetec - WEMACON Limetec LZV

Mercedes-Benz Arocs 3346 L 6x6

DAF XD 340 FAN — 6x2 chassis

WECON Nederland WPR 745-215 SG

Nooteboom OVB-95-07 Ballasttrailer

Volvo FE Low Entry Cabin 6x2 NLA euro6

Meusburger MPG-4 — huifgesloten semi-dieplader


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available