Scania toont L- en S-series NextGeneration en connected services in Hardenberg

Scania toont L- en S-series NextGeneration en connected services in Hardenberg. Scania komt met primeur op de transportbeurs Transport Compleet.

Op de stand van Scania op Transport Compleet Hardenberg Ė 13, 14 en 15 maart 2018 Ė staan een nieuwe L-serie en een S520 V8 naast elkaar. Beide kunnen worden gezien als een duurzame transportoplossing. De nieuwe ultralage L320 B6X2*4 met de City Safe Window en knielfunctie is een primeur voor Nederland. Deze cabine zal met name zijn weg naar de binnensteden vinden. Doorgaans zal een V8 niet primair als duurzaam worden ervaren. Toch kan deze nieuwe generatie SCR-only V8 motoren aanhaken bij de zuinige 13-liter varianten. Tijdens een recente test behaalde een R520 pk een brandstofverbruik van 23,5 l/100km terwijl de 13-liter motoren op dezelfde route slechts een halve liter zuiniger presteerden. Kortom best of both worlds: de brute kracht en koppel die voor sommige toepassingen nodig is, maar dan met het brandstofverbruik dat meer bij een 13 liter lijnmotor hoort.

De Transportbeurs in Hardenberg markeert het moment dat Scania zijn volledige programma NextGeneration heeft geÔntroduceerd. Vijf cabinevarianten Ė van de imposante S tot aan de ultralage L-cabine, 14 dieselmotoren (ook geschikt voor HVO) Ė van de 220 pk 7-liter tot en met de krachtige 730 pk V8, drie gasmotoren Ė inclusief de 13-liter 410 pk motor en een breed programma asconfiguraties voor alle mogelijke toepassingen. Dit is het breedste programma dat Scania in haar 127 jarig bestaan op de markt heeft gebracht.

Het aanbod aan connected services completeert het aanbod. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma een belangrijke rol. Middels de verbonden truck heeft de transporteur compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie. Om dit in de praktijk te kunnen tonen organiseert Scania op de beurs demoritten voor genodigden.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Scania.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Scania toont L- en S-series NextGeneration en connected services in Hardenberg
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Ford F350 Special Duty

DAF XF 450 FAN Silent

Broshuis 3AOU-48/1

Fliegl SDS 390 RH 125 / 248 schuifzeil oplegger

Terberg YT 182 DT 4x2

Iveco - BE-Combi Daily 750 Plus

Trimble verwerft LogicWay Software voor de automatisering van salarisvoorloop

Zandbergen Transport spaart brandstof met boordcomputers

Volvo FH 510 6x2V Luchtvering NLA

Daimler AG: joint-venture met VIA

MAN TGS 50.500 10x8 kipperchassis

Mercedes-Benz - Bunk - CityBox Sprinter 519 CDI - Easyliner doorlaadcarrosserie


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks