of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
J.P. Vis gaat rijden met Super-LZV's in Zweden.

Transportbedrijf J.P. Vis uit Kwintsheul maakt op een slimme manier gebruik van de mogelijkheden van LZV's (lange/zware voertuigen) in Zweden.

De Zweden-vervoerder heeft in MalmŲ zes dollyís waarmee met de veerboot aangekomen opleggers achter een bakwagen kunnen worden gekoppeld. ďWe rijden met drie 40-tons trucks door Duitsland naar de haven in Travemunde en gaan met twee 60-tons LZV-combinaties verder Zweden inĒ, legt directeur Renť Vis uit.

ďDe wetgeving rond LZV-transport is daar sinds kort versoepeld. Er mag nu, op bepaalde wegen en op ontheffing, met twee trailers gereden worden. Tot voor kort mocht dat alleen op de E6 tussen MalmŲ en GotebŲrg. De nieuwe mogelijkheden houden ook een verruiming van het tonnage in, dat gaat tot 80 ton treingewicht. Dat betekent voor ons efficiŽnter transport met minder CO2-uitstoot. Wij hebben hiervoor een vergunning aangevraagd.Ē


̬ Volvo's met power en luxe voor de chauffeurs van J.P. Vis.

Super-LZV's dus! De verwachte vergunning is een van de redenen dat Renť Vis heeft gekozen voor een wagenparkuitbreiding met twee Volvo FH16 6x2 chassis met dubbellucht sleepas en met 750 pk Euro 6-motor. ďOnze trucks rijden 200.000 km per jaar en ik wil er zeven jaar mee doen. Hoe meer vermogen, hoe minder de motor te lijden heeft van de zware lading. Volvo Trucks heeft momenteel gewoon een goed product. En het oog wil ook wat: ik vind de Volvo FH op dit moment een van de mooiste trucks om te zien." Aldus de directeur.

Vis Transport is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer vanuit Nederland en BelgiŽ naar diverse bestemmingen in Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kwintsheul bij Den Haag, het verladen en groeperen van de goederen vindt plaats in de geconditioneerde loods met tien laaddocks in Maarssen. J.P. Vis werkt voor supermarktketens, handelsbedrijven en producenten. Het wagenpark bestaat uit bijna zestig eigen eenheden, plus zo'n dertig charters.

De Volvo FH16 750 6x2 bakwagens met Globetrotter XL-cabine zijn compleet uitgevoerd voor maximaal chauffeurscomfort tijdens internationaal transport. Een luchtgeveerde vooras en de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak zorgen voor een ontspannen rit. Daarnaast zijn de trucks voorzien van twee luxe, lederen stoelen en I-ParkCool, zodat ook ís nachts de cabine gelijkmatig op temperatuur wordt gehouden. Aanvullende uitrustingspakketten zijn het Driver Deluxe-, 2-persoons Rest & Relax-, Audio Advanced- en Visibility Pro-pakket. De dubbellucht sleepas zorgt voor een flinke technische reserve in laadvermogen aan de achterzijde van het voertuig.

Vis: ďWij rijden uitsluitend groupage. Dat betekent nauwkeurig op tijd rijden, veel tussenstops en intensief klantcontact. Het werk vraagt veel van onze chauffeurs, dus geef ik ze ook graag wat terug." De voertuigen werden afgeleverd door Volvo Group Truck Centre in Maasdijk.

(02 maart 2017)

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




 •  
  bedrijf / product / merk







  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Volvo
  FH 480 4x2T Luchtvering


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Krone
  RailCargo Box Fluegeltuere


  Door Krone gebouwde die zowel ... > Meer

  Reflexite
  Reflectietape


  Reflectietape voor het juist ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1945 LS GigaSpace


  De nieuwe Mercedes-Benz met ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T euro6 Globetrotter


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Piaggio
  Porter Electric 96V


  De Piaggio Porter is al sinds ... > Meer

  DAF
  FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd


  Verlengde uitvoering van de ... > Meer

  Renault Trucks
  K520 4x4 HEAVY.21 Euro6


  4x4 chassis van de K-serie. ... > Meer

  Universeel
  afstandsbediening voor laadklep


  Deze universele voor leveren ... > Meer

  Nooteboom
  EURO 86-14IFP


  4 assige enkele uitschuifbare ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.




  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon