of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
J.P. Vis gaat rijden met Super-LZV's in Zweden.

Transportbedrijf J.P. Vis uit Kwintsheul maakt op een slimme manier gebruik van de mogelijkheden van LZV's (lange/zware voertuigen) in Zweden.

De Zweden-vervoerder heeft in MalmŲ zes dollyís waarmee met de veerboot aangekomen opleggers achter een bakwagen kunnen worden gekoppeld. ďWe rijden met drie 40-tons trucks door Duitsland naar de haven in Travemunde en gaan met twee 60-tons LZV-combinaties verder Zweden inĒ, legt directeur Renť Vis uit.

ďDe wetgeving rond LZV-transport is daar sinds kort versoepeld. Er mag nu, op bepaalde wegen en op ontheffing, met twee trailers gereden worden. Tot voor kort mocht dat alleen op de E6 tussen MalmŲ en GotebŲrg. De nieuwe mogelijkheden houden ook een verruiming van het tonnage in, dat gaat tot 80 ton treingewicht. Dat betekent voor ons efficiŽnter transport met minder CO2-uitstoot. Wij hebben hiervoor een vergunning aangevraagd.Ē


̬ Volvo's met power en luxe voor de chauffeurs van J.P. Vis.

Super-LZV's dus! De verwachte vergunning is een van de redenen dat Renť Vis heeft gekozen voor een wagenparkuitbreiding met twee Volvo FH16 6x2 chassis met dubbellucht sleepas en met 750 pk Euro 6-motor. ďOnze trucks rijden 200.000 km per jaar en ik wil er zeven jaar mee doen. Hoe meer vermogen, hoe minder de motor te lijden heeft van de zware lading. Volvo Trucks heeft momenteel gewoon een goed product. En het oog wil ook wat: ik vind de Volvo FH op dit moment een van de mooiste trucks om te zien." Aldus de directeur.

Vis Transport is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer vanuit Nederland en BelgiŽ naar diverse bestemmingen in Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kwintsheul bij Den Haag, het verladen en groeperen van de goederen vindt plaats in de geconditioneerde loods met tien laaddocks in Maarssen. J.P. Vis werkt voor supermarktketens, handelsbedrijven en producenten. Het wagenpark bestaat uit bijna zestig eigen eenheden, plus zo'n dertig charters.

De Volvo FH16 750 6x2 bakwagens met Globetrotter XL-cabine zijn compleet uitgevoerd voor maximaal chauffeurscomfort tijdens internationaal transport. Een luchtgeveerde vooras en de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak zorgen voor een ontspannen rit. Daarnaast zijn de trucks voorzien van twee luxe, lederen stoelen en I-ParkCool, zodat ook ís nachts de cabine gelijkmatig op temperatuur wordt gehouden. Aanvullende uitrustingspakketten zijn het Driver Deluxe-, 2-persoons Rest & Relax-, Audio Advanced- en Visibility Pro-pakket. De dubbellucht sleepas zorgt voor een flinke technische reserve in laadvermogen aan de achterzijde van het voertuig.

Vis: ďWij rijden uitsluitend groupage. Dat betekent nauwkeurig op tijd rijden, veel tussenstops en intensief klantcontact. Het werk vraagt veel van onze chauffeurs, dus geef ik ze ook graag wat terug." De voertuigen werden afgeleverd door Volvo Group Truck Centre in Maasdijk.

(02 maart 2017)

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Opel
  Astra Sports Tourer Van 5 drs 1.7 CDTI


  Stationwagon van de Opel in ... > Meer

  Seminar ladingzekering
  op 16 november in Heerenveen


  Het zekeren van lading op een ... > Meer

  Renault
  Master Pick-up Dubbele Cabine 2.5 dCi 74kW L2 3,5t / L3 3,5t


  Renault Master in een voor en ... > Meer

  Renault
  Master Kipper L2 3,5t 2.5 dCi 74kW (88kW)


  Renault levert de Master als ... > Meer

  Volkswagen
  Touareg Van 2.5 TDI 128kW / 3.0 TDI 165kW / 5.0 TDI 230kW


  Berijders van de Volkswagen 5 ... > Meer

  Ford
  Ranger 2.5 TDCi Super Cab


  De Ford Ranger is een met te ... > Meer

  Orlandi
  GS 900 autotransporter-koppeling


  Zware kogelkoppeling voor om ... > Meer

  Tracon Trailers
  13,60 m schuifzeilentrailer


  Drie-assige verzinkt chassis, ... > Meer

  KŲgel
  Benelux Trailer


  KŲgel schuifzeiloplegger met ... > Meer

  Iveco
  Stralis AD 260S31 (260S33) Y/PS EEV


  Grootste Iveco model, de als ... > Meer

  Jost
  WingLock


  Voor het transport van een 45 ... > Meer

  Krone
  sells 2300 swap bodies to Seaco


  Hermes Germany spends around ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon