of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Deze week te koop: virtuele A1-lokatie aan de Italiaanse transportboulevard.

Als ondernemer zit je het liefst op een plek waar je toekomstige klanten spontaan je winkel binnenlopen. Zo'n plek heb je - althans: virtueel - met een generieke domeinnaam. Begin januari werd zo'n domeinnaam verkocht die je wilt hebben als je transportondernemer bent in ItaliŽ: Spedizione.com.

Het is een bekend probleem voor veel ondernemers: hoe krijg ik mensen die mijn product of dienst zoeken, op mijn website? Als je BMW of Mercedes-Benz heet, hoef je daar weinig moeite voor te doen. Klanten typen jouw naam vanzelf wel in. Maar als je Jansen heet, of Leclercq, of Marani? Dan kun je veel geld uitgeven aan marketing - bijvoorbeeld adverteren, telefonische acquisitie plegen of een dure marketing manager aanstellen - of je verwerft een domeinnaam die potentiŽle klanten zelf intypen. Of voorgeschoteld krijgen op hun Android telefoon.


̬ Domeinnaam spedizione.com is een buitenkans voor bedrijven in de Italiaanse transportbranche. (foto: Iveco / bewerking: Corneliszoon)

Wie transport uitvoert in, naar of vanuit ItaliŽ heeft baat bij een Italiaanse .com of .it domeinnaam. Zoals transporti.it (is inmiddels een portal website), trasporti.com (staat te koop voor 33.800 euro), spedizione.it (staat te koop, prijs op aanvraag) of spedizione.com. De .com domeinen zijn het meest geliefd omdat ze de beste resultaten geven bij het optimaliseren voor zoekmachines.

Maar wat is een domein nu waard? Duizenden euro's? Een miljoen? En hoe verdien je dat terug? Een internet-deskundige: "De .com domeinnamen stijgen momenteel enorm in waarde. Mark Twain zei ooit: Buy land, they are not making it anymore. Dat zie je nu ook in de domeinwereld. Er zijn weliswaar veel domeinextensies bijgekomen maar de .com, .net, .org en landenextensies zoals .nl en .de doen het het best."

"Bij de generieke .com domeinen zien we verkoopbedragen die uiteenlopen van zo'n vijfduizend euro voor de minder populaire zoektermen, tot wel miljoenen euro's voor de topdomeinen. Zo is lawn.com in 2016 verkocht van 240.000 dollar, promotion.com voor 315.000 dollar en kiwi.com voor 800.000 dollar. Maar ik kan je nog veel meer voorbeelden geven. Webshops.nl leverde onlangs 30.279 dollar op. Drink.com verwisselde van eigenaar voor 500.000 dollar en we.com voor 8 miljoen dollar. Er zijn dus mensen die er goed aan hebben verdiend."

Allemaal goed en aardig, maar hoe kun je nu winst maken met zo'n domein? "Je kunt er een website mee bouwen die heel goed scoort in zoekresultaten. Mits je daar voldoende inspanning in steekt. Maar de kracht van generieke domeinen zit hem in het feit dat je spontaan bezoek krijgt van mensen die jouw dienst zoeken en op goed geluk jouw domein intikken. Dat zijn jouw potentiŽle klanten die misschien wel jarenlang hun transport aan je uitbesteden. Vergeet niet dat een generiek domein ook een enorme autoriteit uitstraalt."

"Zo'n generieke domeinnaam is in de wereld van vandaag als een A1-lokatie op een chique industrieterrein. Het maakt niet uit of je in werkelijkheid je transporten regelt vanuit een loods achter je huis, klanten zien je en lopen moeiteloos bij je binnen."

"Deze domeinen zijn ook zo populair omdat het eenmalige investeringen zijn. Als je een miljoen betaalt voor een domeinnaam, schrijf je dat administratief af over een aantal jaar, of je zet het op de balans van je bedrijf, wat met een generiek domein zeker mogelijk is. Het scheelt je enorm in advertentiekosten en andere marktinspanningen als je klanten spontaan bij je binnenlopen. Adverteren kan ook duizenden euro's per maand kosten, evenals personeel dat je in dienst zou nemen om voor jou de marketing te doen. Je bespaart dus enorm op je marketingkosten."

Spedizione.com is inmiddels verkocht, voor 5000 euro, aan een Italiaanse transportondernemer. Een koopje.
(1 januari 2017)

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  TANS
  TALIS Delivery App


  Doorgeven van en registratie ... > Meer

  Volvo
  FM460 6x2 naloopas euro6


  Bakwagenchassis van de Volvo ... > Meer

  Iveco
  Daily Chassiscabine 50C18 WB345 / WB375 / WB435


  Licht vrachtautochassis in de ... > Meer

  Nooteboom
  OVB-65-04V(ZT)


  4 assige hydraulisch 3x met + ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 308 CDI 903.6 60kW doorloopcarrosserie (2005)


  Deze Mercedes-Benz is gebouwd ... > Meer

  Terberg - Liebherr
  FM2850-T Betonmixer


  Terberg levert twintig 10x4 5 ... > Meer

  RAC / KPN Autolease / TTd
  roemloos ten onder na bijna tachtig jaar


  TTd (Transport Techniek in de ... > Meer

  Schmitz
  S.CF Sliding


  Universeel containerchassis, ... > Meer

  DAF
  FT XF440 euro6


  De nieuwe DAF XF trekker met ... > Meer

  Nooteboom
  PXE diepladercombinatie 3 + 6 assen


  PXE diepladercombinatie van ... > Meer

  DAF
  FAQ CF 85.440 Tridem


  8x2 chassis van de DAF CF85, ... > Meer

  Renault Trucks
  T High Edition


  Renault T-series trekker in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon