of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Deze week te koop: virtuele A1-lokatie aan de Italiaanse transportboulevard.

Als ondernemer zit je het liefst op een plek waar je toekomstige klanten spontaan je winkel binnenlopen. Zo'n plek heb je - althans: virtueel - met een generieke domeinnaam. Begin januari werd zo'n domeinnaam verkocht die je wilt hebben als je transportondernemer bent in ItaliŽ: Spedizione.com.

Het is een bekend probleem voor veel ondernemers: hoe krijg ik mensen die mijn product of dienst zoeken, op mijn website? Als je BMW of Mercedes-Benz heet, hoef je daar weinig moeite voor te doen. Klanten typen jouw naam vanzelf wel in. Maar als je Jansen heet, of Leclercq, of Marani? Dan kun je veel geld uitgeven aan marketing - bijvoorbeeld adverteren, telefonische acquisitie plegen of een dure marketing manager aanstellen - of je verwerft een domeinnaam die potentiŽle klanten zelf intypen. Of voorgeschoteld krijgen op hun Android telefoon.


̬ Domeinnaam spedizione.com is een buitenkans voor bedrijven in de Italiaanse transportbranche. (foto: Iveco / bewerking: Corneliszoon)

Wie transport uitvoert in, naar of vanuit ItaliŽ heeft baat bij een Italiaanse .com of .it domeinnaam. Zoals transporti.it (is inmiddels een portal website), trasporti.com (staat te koop voor 33.800 euro), spedizione.it (staat te koop, prijs op aanvraag) of spedizione.com. De .com domeinen zijn het meest geliefd omdat ze de beste resultaten geven bij het optimaliseren voor zoekmachines.

Maar wat is een domein nu waard? Duizenden euro's? Een miljoen? En hoe verdien je dat terug? Een internet-deskundige: "De .com domeinnamen stijgen momenteel enorm in waarde. Mark Twain zei ooit: Buy land, they are not making it anymore. Dat zie je nu ook in de domeinwereld. Er zijn weliswaar veel domeinextensies bijgekomen maar de .com, .net, .org en landenextensies zoals .nl en .de doen het het best."

"Bij de generieke .com domeinen zien we verkoopbedragen die uiteenlopen van zo'n vijfduizend euro voor de minder populaire zoektermen, tot wel miljoenen euro's voor de topdomeinen. Zo is lawn.com in 2016 verkocht van 240.000 dollar, promotion.com voor 315.000 dollar en kiwi.com voor 800.000 dollar. Maar ik kan je nog veel meer voorbeelden geven. Webshops.nl leverde onlangs 30.279 dollar op. Drink.com verwisselde van eigenaar voor 500.000 dollar en we.com voor 8 miljoen dollar. Er zijn dus mensen die er goed aan hebben verdiend."

Allemaal goed en aardig, maar hoe kun je nu winst maken met zo'n domein? "Je kunt er een website mee bouwen die heel goed scoort in zoekresultaten. Mits je daar voldoende inspanning in steekt. Maar de kracht van generieke domeinen zit hem in het feit dat je spontaan bezoek krijgt van mensen die jouw dienst zoeken en op goed geluk jouw domein intikken. Dat zijn jouw potentiŽle klanten die misschien wel jarenlang hun transport aan je uitbesteden. Vergeet niet dat een generiek domein ook een enorme autoriteit uitstraalt."

"Zo'n generieke domeinnaam is in de wereld van vandaag als een A1-lokatie op een chique industrieterrein. Het maakt niet uit of je in werkelijkheid je transporten regelt vanuit een loods achter je huis, klanten zien je en lopen moeiteloos bij je binnen."

"Deze domeinen zijn ook zo populair omdat het eenmalige investeringen zijn. Als je een miljoen betaalt voor een domeinnaam, schrijf je dat administratief af over een aantal jaar, of je zet het op de balans van je bedrijf, wat met een generiek domein zeker mogelijk is. Het scheelt je enorm in advertentiekosten en andere marktinspanningen als je klanten spontaan bij je binnenlopen. Adverteren kan ook duizenden euro's per maand kosten, evenals personeel dat je in dienst zou nemen om voor jou de marketing te doen. Je bespaart dus enorm op je marketingkosten."

Spedizione.com is inmiddels verkocht, voor 5000 euro, aan een Italiaanse transportondernemer. Een koopje.
(1 januari 2017)

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Ginaf
  C2120 4x2 smalspoorchassis


  Dit chassis van Ginaf is van ... > Meer

  Hella
  Luchthoorn 400 Hz


  Eenvoudige electrische van op ... > Meer

  GardnerDenver
  Solimar Fluidiseerschijven


  Fluidiseerschijven voor en et ... > Meer

  Burg
  ADR schuifzeiloplegger


  Schuifzeilen-oplegger, voor ... > Meer

  Groenewegen
  DRO-12-10 B Korte open oplegger


  Bijzonder korte oplegger, met ... > Meer

  Kaessbohrer
  LB4E Lowbed


  Semi-dieplader van de Turkse ... > Meer

  Lamberet
  Koel/vriesbak HD


  Heavy Duty koel / vries van ... > Meer

  Volvo
  FH LNG 420 / 460


  Volvo levert de FH nu ook met ... > Meer

  Volvo
  FM460 6x2 naloopas euro6


  Bakwagenchassis van de Volvo ... > Meer

  Scania
  R450 NextGen 4x2 trekker


  Scania R450 trekker, Next in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon