of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Volkswagen Transporter 15% zuiniger, maar niet als je met 200 pk over de Autobahn blaast.

Volkswagen heeft in Amsterdam de zesde generatie Transporter gepresenteerd, aan de vooravond van de AutoRAI. Voor wat betreft het design wijkt de nieuwe Transporter maar weinig af van de T5. Maar in het interieur en onderhuids is er veel gewijzigd: nieuwe, zuiniger motoren, meer veiligheid (door electronische hulpsystemen) en meer comfort. De allergoedkoopste versie gaat minder kosten dan bij de T5 het geval was - maar van de optieprijslijst van de Transporter zal je ook bij deze T6 waarschijnlijk niet blij worden.


— foto: Geen spectaculair nieuw design voor de zesde generatie Transporter maar voortbordurend op de T5.

De nieuwe tweeliter TDI dieselmotor is volgens VW vijftien procent zuiniger dan de huidige motor. Hij wordt leverbaar in vier afstelmodi: 62, 75, 110 en 150 kW. Best opmerkelijk dat je ťťn motor meer dan een faktor twee kunt oppeppen. Het is niet helemaal duidelijk waarom een bestelauto 200 pk nodig zou hebben - als je die paardekrachten aanspreekt zal er van zuinig of veilig vervoer geen sprake zijn.

Er is ook een tweeliter benzinemotor, met naar keuze 110 of 150 kW. Alle motoren hebben standaard een start/stop-systeem en voldoen aan de euro 5- of euro 6-norm.

Als optie biedt Volkswagen in de T6 een "omgevingsbewakingssysteem" aan. Die houdt de voorzijde van het voertuig in de gaten en waarschuwt als er geremd moet worden, of grijpt desnoods in. Ook een optie is de Automatic Cruise Control (ACC) die ervoor zorgt dat de afstand tot de voorligger goed blijft en desnoods wat gas terugneemt.

Verdere veiligheidsopties zijn een "Vermoeidheidsverklikker" (adviseert de bestuurder te pauzeren als zijn rijgedrag door vermoeidheid minder alert wordt) en een "spanstabilisator", een uitbreiding van het electronisch stabiliteitssysteem waarbij het rijden met een aanhanger stabieler wordt.

Een kritische noot hierbij: hoe meer veiligheidssystemen je in een bestelauto propt, hoe nonchalanter het weggedrag van de bestuurder zal worden. Als je je klanten echt veiligheid wilt bieden, dan verkoop je geen 200 pk motor in een bestelbusje, en breng je een niet te omzeilen snelheidsbegrenzer aan.


— foto: Voorzijde is nieuw maar ook hier geen verrassingen.

Het "infotainment" is bij de Transporter generatie zes ook op een hoger niveau gebracht. Er is een display van 6 inch diameter met telefoon-, navigatie- en muziekfuncties.

In Duitsland beginnen de prijzen voor de Volkswagen Transporter T6 bij 23.035 euro, voor Nederland zijn nog geen prijzen bekend. De Transporter blijft leverbaar in twee lengtes, kan met een verhoogd dak worden geleverd, en is er uiteraard ook weer als chassis-cabine / pickup en met 4Motion vierwielaandrijving. Ter gelegenheid van de introductie wordt een actiemodel gevoerd, de Transporter Generation Six, met onder andere twee kleuren lak, 18 inch velgen, adaptive cruise control en lederen bekleding.

Wat ontbreekt, is nieuws over een hybride of electrisch aangedreven Transporter. Na de eerdere presentaties van Volkswagen over dit thema, is dat enigszins een tegenvaller.


— foto: Update van het interieur met meer infotainment (informatie en entertainment) voor de bestuurder. Veel electronische assistent-systemen om het rijden veiliger te maken.


— foto: Voor de presentatie van de nieuwe Transporter haalde Volkswagen rockstar Mark Knopfler naar Amsterdam.

(15 april 2015)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  FGS Nederland
  FGS Speed Rolls


  FGS Nederland is Importeur de ... > Meer

  Hella
  Luchthoorn 400 Hz


  Eenvoudige electrische van op ... > Meer

  CTS
  Red Barlock


  Zeer lastig te forceren voor ... > Meer

  Jumbo
  DOL270


  Oplegger voorzien van opbouw, ... > Meer

  CitroŽn
  Jumper Chassis dubbele cabine L3 3,5t Heavy 96kW


  Deze CitroŽn Jumper is als op ... > Meer

  Alcoa
  Dura-Bright 19.5 x 6,75


  Aluminium gesmeed wiel met of ... > Meer

  Scania
  R450 6x2 Low Huifopbouw


  Groot-volume bakwagen met een ... > Meer

  Renault Trucks
  K520 4x4 HEAVY.21 Euro6


  4x4 chassis van de K-serie. ... > Meer

  Scania
  P370 4x2 trekker


  Nieuwe generatie Scania in de ... > Meer

  Fliegl - Renault
  LZV met 3 wissellaadbakken


  Deze LZV is aangeschaft door ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon