of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Volkswagen Transporter 15% zuiniger, maar niet als je met 200 pk over de Autobahn blaast.

Volkswagen heeft in Amsterdam de zesde generatie Transporter gepresenteerd, aan de vooravond van de AutoRAI. Voor wat betreft het design wijkt de nieuwe Transporter maar weinig af van de T5. Maar in het interieur en onderhuids is er veel gewijzigd: nieuwe, zuiniger motoren, meer veiligheid (door electronische hulpsystemen) en meer comfort. De allergoedkoopste versie gaat minder kosten dan bij de T5 het geval was - maar van de optieprijslijst van de Transporter zal je ook bij deze T6 waarschijnlijk niet blij worden.


— foto: Geen spectaculair nieuw design voor de zesde generatie Transporter maar voortbordurend op de T5.

De nieuwe tweeliter TDI dieselmotor is volgens VW vijftien procent zuiniger dan de huidige motor. Hij wordt leverbaar in vier afstelmodi: 62, 75, 110 en 150 kW. Best opmerkelijk dat je ťťn motor meer dan een faktor twee kunt oppeppen. Het is niet helemaal duidelijk waarom een bestelauto 200 pk nodig zou hebben - als je die paardekrachten aanspreekt zal er van zuinig of veilig vervoer geen sprake zijn.

Er is ook een tweeliter benzinemotor, met naar keuze 110 of 150 kW. Alle motoren hebben standaard een start/stop-systeem en voldoen aan de euro 5- of euro 6-norm.

Als optie biedt Volkswagen in de T6 een "omgevingsbewakingssysteem" aan. Die houdt de voorzijde van het voertuig in de gaten en waarschuwt als er geremd moet worden, of grijpt desnoods in. Ook een optie is de Automatic Cruise Control (ACC) die ervoor zorgt dat de afstand tot de voorligger goed blijft en desnoods wat gas terugneemt.

Verdere veiligheidsopties zijn een "Vermoeidheidsverklikker" (adviseert de bestuurder te pauzeren als zijn rijgedrag door vermoeidheid minder alert wordt) en een "spanstabilisator", een uitbreiding van het electronisch stabiliteitssysteem waarbij het rijden met een aanhanger stabieler wordt.

Een kritische noot hierbij: hoe meer veiligheidssystemen je in een bestelauto propt, hoe nonchalanter het weggedrag van de bestuurder zal worden. Als je je klanten echt veiligheid wilt bieden, dan verkoop je geen 200 pk motor in een bestelbusje, en breng je een niet te omzeilen snelheidsbegrenzer aan.


— foto: Voorzijde is nieuw maar ook hier geen verrassingen.

Het "infotainment" is bij de Transporter generatie zes ook op een hoger niveau gebracht. Er is een display van 6 inch diameter met telefoon-, navigatie- en muziekfuncties.

In Duitsland beginnen de prijzen voor de Volkswagen Transporter T6 bij 23.035 euro, voor Nederland zijn nog geen prijzen bekend. De Transporter blijft leverbaar in twee lengtes, kan met een verhoogd dak worden geleverd, en is er uiteraard ook weer als chassis-cabine / pickup en met 4Motion vierwielaandrijving. Ter gelegenheid van de introductie wordt een actiemodel gevoerd, de Transporter Generation Six, met onder andere twee kleuren lak, 18 inch velgen, adaptive cruise control en lederen bekleding.

Wat ontbreekt, is nieuws over een hybride of electrisch aangedreven Transporter. Na de eerdere presentaties van Volkswagen over dit thema, is dat enigszins een tegenvaller.


— foto: Update van het interieur met meer infotainment (informatie en entertainment) voor de bestuurder. Veel electronische assistent-systemen om het rijden veiliger te maken.


— foto: Voor de presentatie van de nieuwe Transporter haalde Volkswagen rockstar Mark Knopfler naar Amsterdam.

(15 april 2015)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  DFM Mini Truck
  Electric


  DFM Mini Truck is alleen met ... > Meer

  DAF
  FA LF45.160 WB540


  Lang vrachtautochassis voor 5 ... > Meer

  Ginaf
  C2120 4x2 smalspoorchassis


  Dit chassis van Ginaf is van ... > Meer

  Qualcomm
  Driver Telematics App


  Eigen rijders die niet zelf / ... > Meer

  Tracon Ecocombi
  Combitrain


  In Gorinchem laten wij op het ... > Meer

  Floor
  FLO 12 202


  Gesloten plywood oplegger van ... > Meer

  Wecon
  King & Prince Air


  Wecon ontwikkelde deze voor 7 ... > Meer

  Voith
  Magnetarder


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Burg - Mercedes-Benz
  Actros 1842 LnR euro6 Streamspace


  Mercedes-Benz Actros chassis ... > Meer

  Schmitz Cargobull
  levert vijftig opleggers aan GVT


  GVT Group of Logistics uit in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon