of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Van Zaal breidt wagenpark uit met Mercedes-Benz en Lamberet.

Van Zaal Transport uit De Kwakel heeft vijftien Mercedes-Benz Actros trekkers aangeschaft, en een Antos bakwagen. Na DAF en MAN is dit het derde merk trucks waarmee Van Zaal gaat rijden. De Actros kwam als beste uit de bus na een vergelijking met de DAF XF en de MAN TGX. "Tijdens de test van 6000 km reed de Actros 1 op 3,9, de rest van ons wagenpark rijdt 1 op 3,54," vertelt directeur Merijn van Zaal. "Daarnaast hadden we een goed gevoel bij het contact met dealer Biemond & Van Wijk."


— foto: Test-Actros bij het kantoor van Van Zaal in De Kwakel.

De aanschaf betreft tien Actros 1836 LS trekkers, vijf Actros 1840 LS trekkers en een Antos 1836 bakwagen. Alles met StreamSpace cabine en in de lease bij CharterWay, het leasebedrijf van Daimler. Het totale wagenpark van Van Zaal telt nu 55 gemotoriseerde eenheden. Of er nog meer materieel wordt vervangen? "Het seizoen barst nu los, dat duurt tot juni, daarna kijken we verder." Van Zaal rijdt planten en bloemen tussen veilingen en naar retailers.

Ook met de aanschaf van opleggers is Van Zaal aan het overschakelen naar een nieuw merk. "We hebben jaren met Krone koeltrailers gereden en dat beviel prima. Maar ze zijn nu overgeschakeld naar staal in plaats van kunststof waardoor we naar een ander merk zijn overgestapt. Staal is minder goed bestand tegen beschadiging en bovendien duur als het gerepareerd moet worden."

Het werden vier Lamberet SR2 Greenline opleggers met Carrier 1550 Vector koelmotor en een onderschuivende laadklep van Dhollandia. Van Zaal is er zeer tevreden over. "Het zijn prachtige opleggers. Goede kwaliteit en mooi afgewerkt. We hoefden niet per se van Krone af maar we wilden wel per se kunststof panelen. Op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem liepen we tegen Lamberet-importeur Elenbaas aan."


— foto: Vier nieuwe Lamberets voor Van Zaal.

De Lamberet opleggers kenmerken zich door hun lage eigen gewicht, design en isolerende capaciteit. Dit isolerend vermogen komt tot stand doordat er in de panelen alleen met composietmaterialen gewerkt wordt. Daardoor zijn er geen koudebruggen in de panelen. Een betere isolatie betekent ook minder draaiuren van de koelmotor.

Hat achterportaal met inpandige sluitingen is niet allen voor het design van de oplegger, het heeft ook een functionele kant. Zo draaien de achterdeuren door de dubbelwerkende scharnieren

160 mm weg van het achterkader waardoor de kans op schade aan de achterdeuren en deurrubbers zo goed als uitgesloten is, en ook komen de deuren vlak tegen zijwanden. Omdat de achterdeuren volledig vlak zijn geeft dit een mooie ruimte voor reclame uitingen en 40 mm meer netto inwendige lengte.

Van Zaal heeft de opleggers uitgerust met het in 2014 geÔntroduceerde systeem Tailguard van Wabco, "Dat gebruiken wij bij het aandocken. Tegenwoordig met die automatische koppelingen is achteruit rijden een crime. De koppeling komt te snel op waardoor je ineens naar achteren schiet. Volvo en Mercedes hebben daar overigens geen last van. De Tailguard blokkeert de remmen als de oplegger een paar meter verwijderd is van het dock, daarna gaan de remmen wat losser en kan de oplegger heel langzaam tegen het dock worden gezet."

"Dit werkt goed en mijn inschatting is dat dit bij ons veel schades aan achterportalen gaat voorkomen," aldus Merijn van Zaal.
(19 februari 2015)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Fiat
  Ducato Chassiscabine L1 3,3t 88kW


  Kort chassis van de Fiat voor ... > Meer

  Johnston
  CX 400


  ... > Meer

  Groeneveld
  Twin 3 heavy duty automatisch vetsmeersysteem


  Met de introductie van een de ... > Meer

  Krone
  Profiliner SDP27 Easy Tarp


  Bijzonder aan deze oplegger ... > Meer

  Terberg - Hyva- HMF
  FM1850-T


  Terberg chassis met 8x4 drie ... > Meer

  Mobitec
  Knielsysteem voor kleine aanhangwagens


  Mobitec ontwikkelde een met ... > Meer

  Renault Trucks
  D 2.0 75.18 WB310 / WB350 / WB390 / WB430


  Renault D-range met 2 meter ... > Meer

  KŲgel
  Perfect Height


  Hoogte-geoptimaliseerde van ... > Meer

  Scania
  Citywide LE Low Floor Hybrid


  Stads/streekbus van Scania, / ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Arocs 2648 K 6x4


  Kipperchassis van met een gvw ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon