of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Van Zaal breidt wagenpark uit met Mercedes-Benz en Lamberet.

Van Zaal Transport uit De Kwakel heeft vijftien Mercedes-Benz Actros trekkers aangeschaft, en een Antos bakwagen. Na DAF en MAN is dit het derde merk trucks waarmee Van Zaal gaat rijden. De Actros kwam als beste uit de bus na een vergelijking met de DAF XF en de MAN TGX. "Tijdens de test van 6000 km reed de Actros 1 op 3,9, de rest van ons wagenpark rijdt 1 op 3,54," vertelt directeur Merijn van Zaal. "Daarnaast hadden we een goed gevoel bij het contact met dealer Biemond & Van Wijk."


— foto: Test-Actros bij het kantoor van Van Zaal in De Kwakel.

De aanschaf betreft tien Actros 1836 LS trekkers, vijf Actros 1840 LS trekkers en een Antos 1836 bakwagen. Alles met StreamSpace cabine en in de lease bij CharterWay, het leasebedrijf van Daimler. Het totale wagenpark van Van Zaal telt nu 55 gemotoriseerde eenheden. Of er nog meer materieel wordt vervangen? "Het seizoen barst nu los, dat duurt tot juni, daarna kijken we verder." Van Zaal rijdt planten en bloemen tussen veilingen en naar retailers.

Ook met de aanschaf van opleggers is Van Zaal aan het overschakelen naar een nieuw merk. "We hebben jaren met Krone koeltrailers gereden en dat beviel prima. Maar ze zijn nu overgeschakeld naar staal in plaats van kunststof waardoor we naar een ander merk zijn overgestapt. Staal is minder goed bestand tegen beschadiging en bovendien duur als het gerepareerd moet worden."

Het werden vier Lamberet SR2 Greenline opleggers met Carrier 1550 Vector koelmotor en een onderschuivende laadklep van Dhollandia. Van Zaal is er zeer tevreden over. "Het zijn prachtige opleggers. Goede kwaliteit en mooi afgewerkt. We hoefden niet per se van Krone af maar we wilden wel per se kunststof panelen. Op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem liepen we tegen Lamberet-importeur Elenbaas aan."


— foto: Vier nieuwe Lamberets voor Van Zaal.

De Lamberet opleggers kenmerken zich door hun lage eigen gewicht, design en isolerende capaciteit. Dit isolerend vermogen komt tot stand doordat er in de panelen alleen met composietmaterialen gewerkt wordt. Daardoor zijn er geen koudebruggen in de panelen. Een betere isolatie betekent ook minder draaiuren van de koelmotor.

Hat achterportaal met inpandige sluitingen is niet allen voor het design van de oplegger, het heeft ook een functionele kant. Zo draaien de achterdeuren door de dubbelwerkende scharnieren

160 mm weg van het achterkader waardoor de kans op schade aan de achterdeuren en deurrubbers zo goed als uitgesloten is, en ook komen de deuren vlak tegen zijwanden. Omdat de achterdeuren volledig vlak zijn geeft dit een mooie ruimte voor reclame uitingen en 40 mm meer netto inwendige lengte.

Van Zaal heeft de opleggers uitgerust met het in 2014 geÔntroduceerde systeem Tailguard van Wabco, "Dat gebruiken wij bij het aandocken. Tegenwoordig met die automatische koppelingen is achteruit rijden een crime. De koppeling komt te snel op waardoor je ineens naar achteren schiet. Volvo en Mercedes hebben daar overigens geen last van. De Tailguard blokkeert de remmen als de oplegger een paar meter verwijderd is van het dock, daarna gaan de remmen wat losser en kan de oplegger heel langzaam tegen het dock worden gezet."

"Dit werkt goed en mijn inschatting is dat dit bij ons veel schades aan achterportalen gaat voorkomen," aldus Merijn van Zaal.
(19 februari 2015)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  GS Meppel
  AV-2800 LCU


  Drie-assige uitschuifbare met ... > Meer

  Scania
  P360 CB8x4 MHZ betonmixer


  Complete Scania betonmixer. 8 ... > Meer

  Terberg
  YT 222 4x2


  Terminaltrekker uit de van 34 ... > Meer

  Coxx
  CABX Shortcab Verkoopwagen


  Door Coxx ontwikkelde met Bij ... > Meer

  Renault
  Megane Estate Van dCi 110 FAP EDC Automaat


  De nieuwe Renault Megane als ... > Meer

  Volvo
  FMX 420 8x4 chassis


  Volvo FMX 8x4 met een en een ... > Meer

  MAX Trailer
  MAX100-N-3-8,60


  Drie-assige semi-dieplader op ... > Meer

  Gardner Denver
  STP


  Roestvrijstalen lobbenpomp en ... > Meer

  Inkorten of verlengen van
  uw oplegger of aanhangwagen


  Omstandigheden kunnen het dat ... > Meer

  DAF
  FT XF480


  De DAF XF trekkers kregen in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon