of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Volvo in 2015: efficiëntere organisatie en dichter bij de klant. Maar de markt blijft moeilijk.

Met een gereorganiseerd dealernetwerk gaat Volvo Group Trucks Nederland zijn verkoopinspanningen aanscherpen om bedrijfsresultaten verder te verbeteren. Volvo Trucks en Renault Trucks zagen in 2014 hun marktaandeel licht teruglopen, en zijn van plan dat weer op peil te brengen. "De markt is nog steeds moeilijk omdat de capaciteit van de truckfabrieken groter is dan de vraag in de markt," zegt Peter Himpe, regional managing director van Volvo Trucks in de Benelux. "Dat wil zeggen dat er nog steeds een neerwaartse prijsdruk is bij de verkoop van trucks. Om een voorbeeld te noemen: onze fabriek in Gent heeft een productiecapaciteit van 200 voertuigen per dag, en momenteel produceren ze er 170 per dag."


— foto: Volvo wint veel marktaandeel in het bouwsegment, onder andere dankzij de FMX met vijf assen. In het distributiesegment verloor Volvo terrein op de concurrentie.

De verkopen van trucks boven de 6 ton gvw kwamen in 2014 in Nederland uit op 10.077 stuks, tegen 12.954 stuks in 2013. Dat is vooral te wijten aan de subsidies die in 2013 zijn verstrekt op de aanschaf van euro6-voertuigen, aldus Himpe. Maar als truckfabrikant heb je het ermee te doen. En Nederland is niet de enige markt die lastig is. Zuid-Amerika en Azië lieten in 2014 een krimp zien. In Noord-Amerika trok de markt wel aan. Pikant detail: van de 10.077 verkochte trucks zijn er alweer 853 geëxporteerd — ruim 8% dus — als gevolg van uitvlaggen van de vloot. Volvo schat dat het aandeel uitgevlagte trucks in de verkoop tussen de 8 en 15 procent ligt, want niet alle merken registreren een truck die bijvoorbeeld een Bulgaars kenteken krijgt eerst in Nederland.

Trucks verkopen is wereldwijde business. Volvo nam onlangs een belang van 49% in de Chinese truckfabrikant DongFeng en verschafte zich daarmee een betere toegang tot de Chinese markt. "Ons afzetpotentieel is daarmee verdubbeld," aldus Himpe. Tegelijkertijd wordt er binnen de Volvo Group fors gereorganiseerd om kosten te besparen en dichter bij de klant te staan. Zo wordt het aantal 'senior vice presidents' binnen de groep teruggebracht van 45 naar 15, en het aantal verkoopkantoren wereldwijd wordt teruggebracht naar zeven: Tokyo, Istanbul, Singapore, Lyon, Göteborg, Greensboro (VS) en Curiba (Brazilië). De complete IT-systemen van de organisatie worden vernieuwd en geïntegreerd. Een kostenbesparende operatie van 10 miljard Zweedse kronen op jaarbasis, waarvan al 2,4 miljard is gerealiseerd.


— foto: Peter Himpe (Volvo): "...wereldwijd efficiënter werken..."

Zoals al eerder bericht is in Nederland het dealernetwerk van Volvo Trucks en Renault Trucks samengevoegd. Vijftig dealeroutlets van Volvo en 26 van Renault Trucks zijn samengevoegd tot 47 dual brand vestigingen. Meestal waren het de Renault-dealers die werden overgenomen door de Volvo-dealers - niet zo vreemd als je bedenkt dat het marktaandeel van Volvo veel groter

is dan dat van Renault — maar één bedrijf vormde daarop de uitzondering en dat was Paashuis die een Nijwa-vestiging overnam. Enkele dealervestigingen worden nieuw gebouwd zoals die van Nebim in Venlo, Nijwa in Zwolle en Hengelo. Volgens Volvo is er bij deze hele operatie nauwelijks werkgelegenheid verloren gegaan. De organisatie is er wel efficiënter door geworden. Dealers met een laag marktaandeel kregen het steeds moeilijker om te overleven in de competitieve markt.


— foto: Jan Fijnaut (Volvo): "...investeren in chauffeurstrainingen..."

Volvo wil dicht bij de klant staan. In de afgelopen jaren heeft het concern daar de basis voor gelegd door de ontwikkeling van innovatieve trucks, de eerder genoemde reorganisatie van het dealernetwerk, chauffeurstrainingen en toepassingen voor vermindering van brandstofverbruik. Vorig jaar kregen 1967 chauffeurs een training van Volvo Nederland, dat hiervoor drie trainers in dienst heeft (waarvan één bij dealer Volvo Group Truck Centre). Jan Fijnaut, director commercial trucks van Volvo Trucks NL: "We gaan hier de komende jaren nog meer in investeren. We vinden dat iedere chauffeur aan wie een truck wordt afgeleverd, een training moet krijgen. Misschien niet op het moment van afleveren zelf maar dan toch wel binnen een paar weken daarna. De nieuwe Volvo trucks zijn zo geavanceerd dat een training echt wel belangrijk is om de diverse systemen te leren kennen."


— foto: DongFeng is het nieuwe Chinese merk van de Volvo Group. De Chinezen presenteerden zich in september 2014 in Hannover met een nieuwe truck, de KX.

De begeleiding van chauffeurs door Volvo is de laatste jaren al behoorlijk uitgebreid. Het boordcomputersysteem Dynafleet geeft tegenwoordig in de truck zelf al adviezen aan chauffeurs over schakelen, gasgeven, anticiperen en stationair draaien van de motor. Op kantoor kan de fleet manager chauffeursgebonden brandstofrapporten uitdraaien. En er is een smartfoon-app van Dynafleet waarmee de chauffeur op zijn eigen telefoon kan zien hoe hij scoort met brandstofgebruik.


— foto: DriveCam bewaart opnames als er plotseling hard wordt geremd - of erger.

Volvo breidt dit nu ook uit naar het gebied van veiligheid. Nieuw zijn de safety reports. Deze geven een terugkoppeling naar de chauffeur op het gebied van actieve en passieve veiligheid. Bijvoorbeeld: Hoe vaak heeft hij te hard gereden of hard geremd? Hoe vaak is ESP of Collision Warning geactiveerd? Hoe lang heeft hij zonder gordel gereden? Volvo doet — onder de naam DriveCam — momenteel een proef met een camera in cabines die continu opnames maken en de opnames van cruciale momenten (als er een bepaalde g-kracht op de cabine plaatsvindt) bewaren en doorsturen naar een meldkamer. Deze bekijkt de beelden en stuurt de clips indien nodig door naar de eigenaar van de truck. Op de jaarlijkse persconferentie

van Volvo Group Trucks Nederland bv in Den Haag waren beelden te zien van testbedrijf De Rooy uit 't Goy waarbij chauffeurs op de rem moeten staan, soms geheel buiten eigen schuld, soms door onoplettendheid. De 12 seconden durende filmpjes van vloekende chauffeur zijn uitermate leerzaam. Maar de vraag is wie dergelijke videoregistraties gaat betalen. Fijnaut: "Misschien krijgen onze klanten wel korting op de verzekeringspremie als ze zo'n systeem hebben. Het is ook handig voor de bewijslast bij ongevallen. Dat zijn dingen die we nog moeten uitzoeken."
(29 januari 2015)


— foto: De nieuwe situatie: Volvo's en Renaults worden in dezelfde werkplaats onderhouden.


  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    Iveco eDaily
    wint de award Elektrische bestelwagendoorbraak van het Jaar


    Tijdens de Fleet News Awards ... > Meer

    Scania
    G410 4x2 LNG — trekker met 13 liter LNG-motor


    Scania levert zijn klanten op ... > Meer

    Citroën
    Jumper Platformcabine L2 3,3t 74kW (88kW)


    De Citroën Jumper is als voor ... > Meer

    DAF - Lamberet - Carrier
    FA LF 55 - Lamberet koel/vries box


    Door carrosserie Elenbaas met ... > Meer

    MAX Trailer
    MAX100-N-3-8,60


    Drie-assige semi-dieplader op ... > Meer

    Volvo
    FH420 8x4 C-ride kipper


    Volvo FH 420 8x4 widespread ... > Meer

    Kögel
    Perfect Height


    Hoogte-geoptimaliseerde van ... > Meer

    Moffett
    M4 NX


    Meeneemheftruck met vaste en ... > Meer

    Fiat
    Ducato Pro Edition L1H1 / L2H1 / L2H2 / L3H2 96kW euro6 3,0t


    De Fiat Ducato Pro Edition in ... > Meer

    Brexit
    ontpopt zich als een enorme vergissing voor de Britten


    Veel oudere, conservatieve en ... > Meer

    Humbaur
    Flexbox met wielkasten


    Gesloten opbouw voor Voorzien ... > Meer

    Volvo Trucks
    levert de FL nu ook met 320 pk


    Volvo Trucks biedt het nu ook ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon