of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
"Nieuwe Hyundai truck komt niet naar Europa, bestelauto misschien wel."

Hyundai gaat zijn nieuwe trucklijn Xcient voorlopig niet in Europa verkopen. Deze trucks voldoen niet aan de geldende milieu-eisen in Europa en het is volstrekt onduidelijk hoe we met andere merken zouden moeten concurreren, zegt pr-manager Mike Belinfante van Greenib Car, de Nederlande importeur van Hyundai.

"Bovendien is het zo dat trucks in Europa volgens klantspecificatie worden gefabriceerd, dat zijn ze in Korea niet gewend."


— foto: De Hyundai Xcient truck stond eind september 2014 op de IAA in Hannover. Maar een echte introductie in Europa zit er niet in.

De Hyundai Xcient werd eind 2013 geÔntroduceerd op de Motor Show in Seoul, de hoofdstad van Korea. Daarna was hij te zien op de IAA in Hannover, in september 2014. De Koreanen hebben de truck al laten zien als 4x2 en 6x2 trekker en 8x4 kipperchassis.

Het is niet de eerste keer dat Hyundai een truck produceert. Sinds 2006 bouwt Hyundai in het zware segment de Trago die in AziŽ wordt verkocht. De Xcient is de opvolger daarvan. Belangrijke wijzigingen zijn het moderne uiterlijk en personenauto-achtige dashboard, betere bescherming tegen roest, een cabine met 1,89 m stahoogte (in plaats van de 1,56 van de Trago) en een bed van 80 cm breed (was 65 cm). De truck heeft het telematicasysteem Blue Link als standaard feature, waarmee storingen kunnen worden gemeld en onderhoud kan worden gepland.

Volgens opgave heeft Hyundai 200 miljoen euro ontwikkelingskosten in de nieuwe truck geÔnvesteerd, en daarbij de wensen van de klant als uitgangspunt genomen.

Een kleiner familielid van de Xcient komt wel in aanmerking voor export naar Europa, en dat is de Hyundai H350. Dit is een 3,5 tons bestelauto met een netto laadvermogen van 1400 kg, die in ťťn lengte wordt gebouwd, met een laadvloerlengte van 378 cm. Opvallend is het moderne dashboard dat zo lijkt te zijn overgenomen uit een moderne personenauto, compleet met geÔntegreerd beeldscherm.


— foto: Modern ogende bestelwagen van Hyundai: de H350. Maar Hyundai Nederland weet niet goed of hij wel hier moet worden verkocht.


— foto: Modern deshboard bij de Hyundai H350 lijkt op dat van een personenauto.

Zo op het oog zou de H350 een concurrent kunnen zijn van de Peugeot Boxer, de Opel Movano, de Fiat Ducato en de Renault Master, maar Greenib Car-woordvoerder Belinfante weet nog niet of de H350 ook naar Nederland komt. "Als je zoiets wilt verkopen moet daar een filosofie achter zitten, een visie. Na de overname van ons bedrijf door de

fabriek, gaan we de bestelwagens herpositioneren. Via welke dealers gaan we verkoop en service doen? Sluit het aan op de wensen van de klant? Kunnen we de concurrentie aan met andere merken? Verder zijn deze auto's nog niet gehomologeerd voor Europa, dus als het doorgaat duurt het nog even."

Een vergelijking met Nissan dringt zich op. Dit Japanse merk brengt al tien jaar aantrekkelijke bestelwagens op de markt — klonen van Renault — maar worstelt al even lang met de verkoop die maar niet op gang lijkt te komen. Met de komst van een eigen model (NV200) lijkt er eindelijk wat vaart in te zitten. Hyundai heeft met het verdwijnen van de H200 geen bestseller meer in huis, de opvolger H300 heeft weliswaar betere rij-eigenschappen maar lijkt te hoog gegrepen voor de typische H200-rijders.

De Nederlandse organisatie was niet op de hoogte van de komst van de H350 naar de IAA-beurs in Hannover. "We wisten wel dat ze bezig waren met een nieuwe bestelwagen maar waren verrast dat hij in Hannover stond," aldus Belinfante. De fabriek zelf verstrekt nauwelijks informatie over de H350, behoudens een persbericht van ťťn A4-tje.
(14 januari 2015)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T Rent - H&W - Schmitz Cargobull
  Mega Volume LZV


  T Rent uit Venlo heeft in met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482


  De Mercedes-Benz Atego in de ... > Meer

  COXX
  LiftBoxx


  COXX LiftBoxx standaard mm ... > Meer

  GS Meppel
  AIC-3000 N


  Drie-assige geschikt voor het ... > Meer

  Ginaf
  C2120 4x2 smalspoorchassis


  Dit chassis van Ginaf is van ... > Meer

  Coxx
  X-Low XF 4.2-50 / 4.2-70


  X-Low chassis van Coxx op van ... > Meer

  Fiat
  Ducato Granvolume L3H2 CNG 100kW


  Groot-volume Ducato (lengte ... > Meer

  Tracon
  Combitrain oplegger


  Twee-assige oplegger met een ... > Meer

  Volvo
  FE 4x2V Hybrid 225kW koelwagen


  Twee-assig Volvo FE met een ... > Meer

  CitroŽn - Jotha
  Jumper Afzetcontainer L2 3,5t


  CitroŽn levert de Jumper in x ... > Meer

  STAS
  lichtgewicht grootvolume kipper oplegger


  Aluminium STAS kipper stalen ... > Meer

  De Jong
  LZV Containerchassis


  Containerchassis geschikt het ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon