of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
IT-bedrijf Amplus bv opgekocht door transportondernemer Verhagen; merendeel van de klanten verder met ex-directeur.

IT-ondernemer John van der Gaag uit Alphen aan den Rijn is na zijn vertrek bij Amplus bv verder gegaan met een nieuw bedrijf: ScoreTrace. Diverse ex-klanten die hij en zijn zakenpartner Michiel van Krimpen hadden geautomatiseerd zijn nu klant van het nieuwe bedrijf en niet meer van Amplus. De reden: Amplus bv is alleen nog maar actief voor zijn nieuwe eigenaar: transportondernemer Ron Verhagen van bloementransportbedrijf Verhagen bv in Aalsmeer.

Amplus bv was op kleine schaal succesvol met een webbased transport management systeem genaamd ReTrack. Van der Gaag was een van de eersten die transportsoftware aanbood die op een centrale

server draait en die je niet hoeft te installeren op kantoor. Bovendien kon de software worden gekoppeld aan mobiele apparaten waardoor ook voor kleinere ondernemers tracking en tracing mogelijk werd. Aan ReTrack waren verschillende interessante modules gekoppeld zoals invoeren van orders via internet en een planningsysteem voor grondverzet.

Transportondernemer Verhagen nam als een van de eerste gebruikers een aandeel in het bedrijf Amplus, en later nam hij het bedrijf helemaal over waarbij Van der Gaag en Van Krimpen de zaak verlieten.

Verhagen heeft een persoon aangenomen die in zijn eigen bedrijf de ReTrack software draaiende houdt. Het telefoonnummer dat op de website van Amplus staat vermeld, bestaat niet meer.


— foto: Verhagen: ... softwarebedrijf overgenomen...

Volgens Van der Gaag hebben de klanten van Amplus geen hinder ondervonden van het conflict. "Toen bekend werd dat Verhagen mij had uitgekocht, kozen de meeste klanten ervoor om met mij naar een nieuw systeem te gaan."

Ad Hoefkens, eigenaar van Millenaar & Van Schaik Transport uit Oude Meer, een van de ex-klanten van Amplus: "Wij hebben in maart 2014 de switch gemaakt naar het nieuwe pakket ScoreTrace en ik mag zeggen dat het vlekkeloos is verlopen. Wij waren ook een van de eerste gebruikers van ReTrack en de keuze voor iets nieuws is geen gemakkelijke. Maar we zijn tevreden dat het uiteindelijk zo is gelopen."

Niet alle projecten zijn succesvol afgerond. Sodexo Altys ging in 2011 met Amplus in zee om de distributie van vliegtuigonderdelen op Schiphol te automatiseren met ReTrack gekoppeld aan een mobiel systeem met Datalogic PDA's. Hierop konden de chauffeurs opdrachten zien en afleveringen bevestigen. Logistiek manager Sander van den Broek: "Het was een veelbelovend systeem en wij en onze klant KLM waren in het begin heel enthousiast. Maar het enthousiasme verdween toen Amplus het systeem niet soepel draaiend kreeg. Dat was Amplus niet allemaal aan te rekenen - de PDA's hadden ontvangstproblemen in de hangars - maar onze klant verloor zijn interesse en trok de stekker eruit."


— foto: Van der Gaag: "...klanten hebben geen hinder ondervonden..."

Volgens Ron Verhagen was het een slechte keus dat John van der Gaag een aantal jaren geleden besloot de software-ontwikkeling uit te besteden aan een bedrijf in India. Maar Van der Gaag zegt dat deze outsourcing wel degelijk goed werkt. "We hadden goed contact met die mensen, ze zaten ook af en toe hier, en ze leverden goed werk. In ons nieuwe bedrijf huren we geen IndiŽrs meer in, daar doen we alles zelf, dan hebben we alles in eigen hand."
(5 november 2014)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Nooteboom
  EURO-38-02


  2-assige lichtgewicht met her ... > Meer

  Volvo
  FM 8x4 C-ride widespread (FM 10x6 widespread)


  In samenwerking met Terberg ... > Meer

  Volvo
  FMX 420 8x4 Carnehl kipper


  Volvo FMX 8x4 kipperchassis / ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Citan 109 CDI / 111 CDI Extralang 66kW / 81kW


  De Extralang uitvoering van ... > Meer

  Mercedes-Benz - Van Eck
  Antos 1827


  De Mercedes-Benz Antos is het ... > Meer

  Iveco
  Daily 55S17W 4x4 WB305 / WB340


  De Iveco Daily is ook als met ... > Meer

  Brigade
  Cornerscan


  De Cornerscan is een dat in 3 ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 3235 8x4


  De Mercedes-Benz Econic kan 6 ... > Meer

  InnovaTrain
  ContainerMover


  Systeem voor overslag van en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  S600 Limousine Landaulette


  De S-klasse van Mercedes-Benz ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon