of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Renault vernieuwt zijn Master met meer veiligheid en bi-turbo motoren.

Renault heeft de vernieuwde Master gepresenteerd. Dit model zal zowel via de Renault personenwagendealers als door de Renault Truck dealers (tegenwoordig onderdeel van de Volvo Group) worden verkocht.

Het gaat om een aanpassing van het bestaande model, de maatvoeringen van de Master wijzigen niet of nauwelijks. Wel komt er een tweetal carrosserievarianten bij: een L4H2 of L4H3 met achterwielaandrijving en enkellucht - vooral geschikt voor koeriersbedrijven.


— foto: Vernieuwde Renault Master met 2,3 liter biturbo motor.

De Renault Master is beschikbaar van 2,8 tot 4,5 ton gvw en heeft een nieuw design, nieuwe motorvermogens, bi-turbo technologie, standaard ESC en een Eco-Mode voor een nog beter brandstofverbruik.

De vernieuwde Renault Master is beschikbaar als gesloten bestel, chassiscabine, manschappencabine, combi, bus en platformcabine. Voor- of achterwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden met enkel- of dubbellucht montage van de wielen en handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbak. "De nieuwe Renault Master is de perfecte oplossing voor bedrijven die veel in binnensteden rijden, want het voertuig is wendbaar, maar beschikt toch over een laadcapaciteit tot maximaal 17 m3" zegt Erik Lenssen, Manager Product & Sales Operations bij Renault Trucks Nederland.

De motor-uitvoeringen van 135 en 165 pk zijn standaard uitgerust met verschillende extra's voor meer rijcomfort en een gunstiger brandstofverbruik. Zo beschikken deze uitvoeringen over bi-turbo technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om een lage druk turbo en een hoge druk turbo gelijktijdig of afzonderlijk te laten werken. Het voordeel hiervan is dat op ieder moment de maximale prestaties van de motor beschikbaar zijn. Voor de chauffeur betekent het meer rijcomfort, verhoogde prestaties en tegelijkertijd een lager verbruik.

Klanten die de nieuwe Renault Master aanschaffen, kunnen nog meer brandstof besparen door gebruik te maken van de Eco-Mode. De chauffeur kan hiermee het brandstofverbruik verder verbeteren door de keuzeknop (Eco) op het dashboard in te drukken. De nieuwe Master beschikt daarnaast over een Stop & Start systeem. Op de combiversie is ook een bandenspanningsmeetsysteem verkrijgbaar. Gecombineerd met de bi-turbo technologie zorgen deze nieuwe opties voor een brandstofbesparing tot 10%.


— foto: Vernieuwde Master is herkenbaar aan het nieuwe front.

De nieuwe Master heeft een 2.3 liter Euro 5-motor en is leverbaar in diverse motorvermogens: vijf voor voertuigen met handgeschakelde versnellingsbak (van 110 tot 165 pk) en twee voor voertuigen met een automatisch schakelende versnellingsbak (125 en 150 pk).

Alle uitvoeringen van de nieuwe Renault Master zijn standaard met veel veiligheidsvoorzieningen uitgerust. Deze veiligheidsvoorzieningen bestaan uit ESC (Electronic Stability Control), Helling start hulp (Hill Start Aid), noodremfunctie (Emergency Break Assist), elektronische tractiecontrole (Extended Grip), trailerstabiliteitsfunctie (Trailer Swing Assist), adaptieve beladingscontrole (Adaptive Load Control) en een anti-omrol controle systeem (Anti Rollover Control System). Kortom, veel electronica die het rijden bijna "fail safe" maken.

Voor nog een beter zichtveld en maximale veiligheid kan het zonnescherm aan de passagierskant van de nieuwe Renault Master worden voorzien van een spiegel. Dit minimaliseert de dode hoek aan de passagierszijde.

Ook het design van de nieuwe Renault Master is aangepast. Zo is de voorkant op nieuw ontworpen met nieuwe koplampen, bumper en motorkap, waarin het Renault Logo nadrukkelijk aanwezig is. Verder kan de radiator voorzien worden van een anti-gravel scherm, die de radiator beschermt tegen steenslag en vuil. De Master die geleverd wordt via Renault Trucks, is herkenbaar aan een rood metalen embleem waarop 'by Renault Trucks' staat.

Service maakt voor Renault Trucks een belangrijk onderdeel uit van een voertuig. Via het Volvo Group The Netherlands netwerk, met 58 vestigingen in heel Nederland, biedt Renault Trucks een netwerk met 24 uurs service. Er zijn ook zogenoemde Start & Drive onderhoudscontracten en financierings- en verzekeringsoplossingen.

De vernieuwde Renault Master kan vanaf juni worden besteld en wordt vanaf dit najaar uitgeleverd.

(5 juni 2014)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Volkswagen
  Transporter Chassiscabine (Chassis Dubbele Cabine) WB340 1.9 TDI 77kW 2,8t / 3.0t


  Het verlengde chassis van de ... > Meer

  VDO
  Kaartlezer


  Kaartlezer voor Wordt via een ... > Meer

  Langendorf
  Innenlader


  Beton-binnnenlader van de aan ... > Meer

  Volvo
  FM420 4x2T euro6 WB330


  Volvo FM trekker met ingekort ... > Meer

  Volvo
  FM420 4x2T euro6 WB330


  Volvo FM trekker met ingekort ... > Meer

  HOBUR
  Lichtgewicht intra melkoplegger


  Tankoplegger voor het van kg ... > Meer

  Renault Trucks
  T-drive T430 T4x2 SleeperCab euro6 E-Commerce


  Renault Trucks komt als met ... > Meer

  Verhoging van het Frans minimumloon:
  u heeft nieuwe certificaten nodig.


  Per 1 januari 2017 gaat het Ä ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 314 CDI euro6 Chassiscabine WB366 met laadbak en laadklep


  Het laatste jaargang van dit ... > Meer

  Krone
  Profi Liner Schuifzeiloplegger


  Schuifzeiloplegger van Krone. ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon