of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Mercedes-Benz komt eind 2014 met nieuwe Vito.

Eind dit jaar komt Mercedes-Benz met een nieuwe Vito op de markt, en daarvan kunnen we u al enkele details onthullen.

De nieuwe Vito krijgt een vlotter uiterlijk dat wordt afgeleid van de nieuwe MPV van Mercedes-Benz, de V-klasse. Deze V-klasse komt in mei 2014 op de markt, aanvankelijk in ťťn lengte (Lang) maar later ook in een kortere (Standaard) en langere (Extra Lang) uitvoering, precies zoals de huidige Vito. De Viano verdwijnt.


— foto: Zo gaat de nieuwe MB Vito er ongeveer uit zien. Hij krijgt een 2100 cc diesel met vermogens tussen de 100 en 140 kW.

Als basis voor de nieuwe V-klasse en de nieuwe Vito maakt Daimler gebruik van de bodemplaat van de huidige Vito; de wielbasis van de kortste versies bedraagt dan ook weer 320 cm, van de langste versie 342 cm. Maar verder zijn de voertuigen geheel nieuw opgezet, waarbij als belangrijke verschillen opvallen de nieuwe deurpanelen en achterportier, het vernieuwde front, meer electronica om comfort en veiligheid te regelen, en de nieuwe motorisering.

We beginnen even met dat laatste. De koper van de huidige Vito kan kiezen uit een viercilinder 2,1 liter diesel en een drieliter V6 diesel. De zescilinder verdwijnt. De 2100 cc turbodiesel is helemaal aangepast en wordt leverbaar in drie verschillende vermogens: 100 kW / 136 pk / 330 Nm (in de V-serie wordt dit de V200 CDI, bij de bestelauto zou dit de Vito 113 CDI of 114 CDI gaan heten), 120 kW / 163 pk / 380 Nm (in de V-serie wordt dit de V 220 CDI, bij de bestelauto Vito 116 CDI) en een uitvoering met 140 kW / 190 pk / 440 Nm (de V 250 CDI BlueTEC, bij de Vito zal dit waarschijnlijk Vito 119 CDI BlueTEC gaan heten).

In de sterkste variant voldoet de motor aan de euro6 uitlaatgasnorm, de minder sterke versies zijn euro5. De snelste nieuwe Vito met euro6 motor heeft trouwens een AdBlue tank om die norm te halen. De 119 CDI BlueTEC wordt uitgerust met een 7-gangs automatisch schakelende transmissie (7G-Tronic Plus), de andere twee motoren hebben standaard een handbak maar kunnen de 7G-Tronic als optie meekrijgen.

De nieuwe Mercedes-Benz Vito krijgt een betere stroomlijn met vooral minder drag en wordt zuiniger dan de huidige generatie. Vanaf 6 liter diesel per 100 km en 157 gram CO2 uitstoot per km. Daimler is vooral trots op de prestaties van de sterkste uitvoering, die nauwelijk onderdoen dan die van de huidige V6, maar die wel 28 procent minder brandstog verbruikt. Goodbye V6.

De foto's die we hier publiceren zijn van de V-serie en kunnen als uitgangspunt dienen voor het uiterlijk van de nieuwe Vito. Echter, de Vito krijgt wel een ander front, om hem beter te onderscheiden van de personenwagenuitvoering. Nog voor dat de nieuwe Vito zijn intrede zal doen, komt er overigens een grijs-kentekenversie van de V-serie. Daarvoor wordt speciaal een separatiewand met achterbank ontwikkeld.


— foto: Mercedes-Benz V-klasse wordt ook op grijs kenteken leverbaar. De nieuwe Vito gaat hierop lijken maar krijgt een ander front.

De V-serie en de nieuwe Vito gaan zich, naast hun verschillende neus, onderscheiden van elkaar doordat de Vito minder electronica en luxe zal bevatten. Technische veiligheidszaken die we ook in nieuwe Sprinters aantreffen kunnen we ook in de nieuwe Vito verwachten, zoals een collision-preventiesysteem, ESP en een electronisch systeem voor controle van bandenspanning (dat trouwens binnenkort verplicht wordt voor alle nieuwe personenauto's). Maar een systeem als Distronic (automatisch afstand houden tot je voorganger), keep your lane, of een airconditioning met klimaatzones voor voeten en hoofd, zoals in de V-klasse, zoek je tevergeefs in de Vito - hoewel het misschien in de accessoirelijst terugkomt.


— foto: Deze foto geeft een goede indruk van hoe de Vito 2015 eruit gaat zien.

Opvallend op de foto's is verder de achterdeur van de V-serie, met een ruit die je separaat kunt openen zonder de klep open te doen. Ook dat zullen we op de Vito niet vinden. Daar zal Daimler kiezen voor een vaste ruit, en de mogelijkheid om te kiezen tussen een klep en deuren met scharnieren aan de zijkant.

De nieuwe Vito moet Mercedes-Benz weer vooraan zetten in de klasse van het medium formaat bestelwauto's. In dit segment wordt de concurrentie steeds groter, met een nieuwe Ford Transit, Opel Vivaro, Renault Trafic en CitroŽn Jumper waarvan de kwaliteit elkaar steeds dichter nadert.


— foto: Meer stroomlijn voor de V-serie / nieuwe Vito reduceert het brandstofverbruik.

(11 april 2014)

Reacties:
Wij rijden met 13 vitoís waarvan 11 type 113 en 2 zes cilinders. Allen 1 x verlengd en automaat. Om wat uit te proberen hebben we volkswagen er langs gehad. Dit was voor ons geen optie omdat de service bij ons in de buurt slecht is. Nu hebben we gekeken naar een alternatief. Echter die is er niet. Ik heb een renault, opel en nissan versie gehad. Deze auto is ook niet waar we ons in kunnen vinden. We rijden met de mercedes ongeveer 150.000 km per jaar. Het onderhoud van deze auto is nogal wat hoger als van een vito. Nu heb ik de nieuwe Ford Custom geprobeerd. Een fijne auto maar geen automaat. In ons werk is een automaat noodzakelijk. Ik zou best eens iets anders willen testen, echter ik zou niet weten wat. En wat betreft de 6 cilinder. Die rijd ik omdat ik wat heb met een 6 cilinder. Die is nu niet meer leverbaar.
Andrť Bouw, Pilotfarm bv, Someren.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Peugeot
  Expert L2H1 1.6 HDi 66kW / 2.0 HDi 88kW / 2.0 HDiF 100kW


  De L2-versie van de Peugeot ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 1824 / 1829 / 1833 LL


  Twee-assig Econic-chassis is ... > Meer

  Terberg
  YT 182 DT 4x2


  Terminaltrekker uit de van en ... > Meer

  Ginaf
  X 5450 S


  Vrachtautochassis voor opbouw ... > Meer

  Cabinlock
  Cabinlock voor verschillende trucks


  De Transpart cabinlock is elk ... > Meer

  Dacia
  Lodgy 1.5 dCi 90 / 1.5 dCi 110 grijs kenteken


  Ruime, veelzijdige en auto, m ... > Meer

  Nooteboom
  EURO-42-02 (P)


  2-assige eurodieplader met R ... > Meer

  DAF
  FAN CF290


  DAF CF vrachtautochassis als ... > Meer

  DAF
  CF 460 FAX


  Nieuwe euro6 uitvoering van ... > Meer

  Volkswagen
  Transporter T6 WB340 2.0 TDI 150kW 3,0t 4MOTION DoubleCab


  Zesde generatie Transporter ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon