of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
DAF komt met Construction-uitvoeringen van CF en LF.

Speciaal voor toepassingen binnen het bouwtransport waarbij regelmatig 'off road' gereden wordt, introduceert DAF Construction-modellen van de LF en de CF. Die onderscheiden zich door een grote oploophoek en hoge bodemvrijheid voor een goede terreinvaardigheid en door tal van slimme details voor maximale inzetbaarheid. Tenslotte zien deze off-road trucks er gewoon erg stoer uit door hun speciale vormgeving.

Allereerst de DAF LF Construction. Die is er alleen als 4x2, dus met twee assen waarvan ťťn aangedreven as. Het gvw is 19 ton. Kenmerkend zijn het design met de zwarte grille met grotere louvres en de specifieke bumper, die hoger geplaatst is en waardoor een oploophoek van meer dan 25 graden ontstaat. Belangrijk is natuurlijk de bodemvrijheid van 32 cm. Daarnaast heeft de LF Construction speciale opstaptredes, alsmede een 3 millimeter-dikke plaat onder de bumper ter bescherming van de radiator.


— foto: DAF LF in Construction-uitvoering met 6,7 liter motor en 250 pk.

De LF Construction is leverbaar met de 6,7 liter PACCAR PX-7-motor met vermogens van 164 kW (220 pk) tot 231 kW (310 pk). Uiteraard profiteert ook de nieuwe LF Construction van de vele unieke kwaliteiten waardoor de LF zo hoog staat aangeschreven. De DAF LF heeft de kleinste draaicirkel in zijn klasse voor een maximale wendbaarheid en een laag eigen gewicht voor een hoog laadvermogen, aldus DAF.

Dan de DAF CF Construction, die gaat concurreren met bijvoorbeeld de Volvo FMX. Dit type CF is leverbaar met drie of vier assen: 6x4 trekker, 6x4 chassis of 8x4 chassis. Let wel: deze configuraties zijn ook leverbaar bij de reguliere CF... als je niet veel bodemvrijheid nodig hebt kun je dus ook daarvoor kiezen.

Bij de CF Construction vinden we een zwarte grille met grote louvres en een nieuwe stalen bumper.

De glazen van de koplampen zijn uitgevoerd in onbreekbaar Lexan en er wordt onder de bumper standaard een 3 millimeter-dikke stalen plaat gemonteerd ter bescherming van de radiator. Deze beschermingsplaat kan een last van 4 ton weerstaan en het onderste gedeelte laat zich uitklappen tot ruime opstap.

De bumper van de nieuwe DAF CF Construction is leverbaar met geÔntegreerde mistlampen en 'cornering lights' en bestaat uit drie delen, die afzonderlijk te vervangen zijn. De stevige bumper is bovendien hoog opgehangen, waardoor een grote oploophoek van 25 graden ontstaat. In combinatie met een bodemvrijheid van 40 cm - mede dankzij de toepassing van 'rechte' voorassen - leidt dit tot goede eigenschappen op onverharde wegen.


— foto: DAF CF Construction gaat de strijd aan met stoere bouwuitvoeringen van andere merken.

De nieuwe DAF CF Construction wordt geleverd als drie-assig 6x4 bouwchassis met 8 of 9 tons vooras en 19, 21 of 26 tons tandem. Als drie-assige 6x4 trekker is de CF Construction bijvoorbeeld geschikt voor inzet binnen het speciaal transport of voor het vervoer van bomen of heipalen.

Het 8x4 chassis is een goede basis voor een kipper of betonmixer. Met twee gestuurde 7,5, 8 dan wel 9 tons voorassen, in combinatie met een 19, 21 of 26 tons tandem, biedt deze een technisch GVW van 32 tot zo'n 44 ton. In alle gevallen wordt gebruik gemaakt van DAF's bekende dubbel aangedreven, acht-stangen-tandem, dat zich onderscheidt door een hoge rolstabiliteit en een grote pendelweg (270 mm) voor een hoge terreinvaardigheid.

Voor de aandrijving bij de CF tekenen de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor met vermogens van 303 kW (410 pk) tot 375 kW (510 pk) en de nieuwe 10,8 liter PACCAR MX-11-motor met vermogens van 210 kW (290 pk) tot 320 kW (440 pk). Het brandstofverbruik van de PACCAR MX-11-motor ligt ongeveer 3% lager dan dat van de MX-13-motor, en het gewicht is 180 kg lager - dat kunnen overwegingen zijn om voor de kleinere motor te kiezen en een iets minder vermogen te accepteren.

Optioneel op de CF is een AS Tronic geautomatiseerde versnellingsbak leverbaar met een keuzemogelijkheid voor gebruik 'off road'. De bak schakelt daarbij sneller en de koppeling wordt sneller bediend. Uiteraard is op de CF Construction bovendien een reeks aan PTO's beschikbaar.

De CF Construction wordt standaard geleverd met een luchtinlaat boven op het dak.

DAF start de levering van de nieuwe LF Construction en CF Construction vanaf begin 2014.
(15 januari 2014)

 • Heeft u ervaring met de DAF LF Construcion of met de DAF CF Construction? Mail ons uw verslag.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Renault Trucks
  Maxity 110.35 L3


  Lang chassis van de Renault 4 ... > Meer

  Transics
  TX-CONNECT


  Via TX-CONNECT kunnen en en ... > Meer

  Dacia
  Dokker Van dCi75 55kW


  Nieuwe bestelauto van Dacia / ... > Meer

  Trimble verwerft LogicWay
  Software voor de automatisering van salarisvoorloop


  Trimble (NASDAQ: TRMB) aan de ... > Meer

  Floor
  SUD 348


  Robuust uitgevoerde voorzien ... > Meer

  Voith
  DIWA.6


  Automatische versnellingsbak ... > Meer

  Groeneveld
  EcoPlus


  Nieuw concept smeersysteem in ... > Meer

  Heisterkamp
  Breakdownservice


  Vanaf vandaag biedt de in ... > Meer

  Van Eck
  UT-3 luchtvrachttrailer GDP-Pharma / TAPA-TSR1


  Geconditioneerde geschikt het ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon