of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Renault komt met nieuwe kleine distributietruck: D-Range 2m.

Onderdeel van de nieuwe D-(distributie)range van Renault Trucks is de versie met 2m (twee meter) brede (om precies te zijn: 2,09 meter brede) cabine. Dit 4x2 chassis is leverbaar in vijf verschillende lengtes en in vier gewichtsklassen variŽrend van 3,5 tot 7,5 ton.


— foto: Renaults nieuwe stadsdistributietruck in het segment 3,5 tot 7,5 ton gvw. Baklengtes tot 6,4 meter zijn mogelijk.

De bruto laadvermogens (dus laadvermogens zonder dat het gewicht van de opbouw berekend is) lopen uiteen van ongeveer 1300 tot 4500 kg. Maximale opbouwlengtes lopen van ongeveer 4 tot 6,4 meter. De maximale opbouwbreedte is 227 cm, maar kan met verlengde spiegels worden verhoogd tot 245 cm.

De truck is ontwikkeld in samenwerking met Nissan, net als de oudere Maxity die volgens Renault Trucks voorlopig ook nog leverbaar blijft. De modellen met 3,5, 5,6 en 6,5 ton gvw hebben 16 inch velgen, een 12V electrische installatie, hydraulische remmen en een 150 pk motor — natuurlijk euro6 — terwijl de 7,5 tons uitvoering een slag forser is met 17,5 inch velgen, 12 plus 24V boordspanning, luchtremmen, en dezelfde drieliter motor met 180 pk. Het 7,5 tons chassis is tegen meerprijs leverbaar met een geautomatiseerd schakelende OptiTronic 6-versnellingsbak, waarbij de kleinere modellen het met de 6-handbak moeten doen.


— foto: Geslaagd ontwerp voor deze kleinste uitvoering van de D-range.

Alle modellen kunnen op wens worden geleverd met een langere eindoverbrenging, waardoor het toerental lager ligt en het verbruik op provinciale en snelwegen minder hoog is.

De Renault Trucks D Cab 2 m beschikt over diverse voorzieningen voor de carrosseriebouw en krachtafnemers. De cabine kan 45 graden gekanteld worden, waardoor de toegang tot de motor en dus ook het onderhoud vereenvoudigd worden.

De Renault Trucks D Cab 2 m is uitgerust met een

remsysteem met ESC (stabiliteitscontrole). De vrachtwagen beschikt ook over een snelheidsbegrenzer, cruise control en Hill Start Aid. Om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen in geval van een ongeval, stelt Renault Trucks een volledig airbagaanbod ter beschikking.

Comfort voor de chauffeur is trouwens een belangrijk aandachtspunt geweest bij het ontwerp. Het design van de D Cab 2 m, ontwikkeld door de teams van de Halle du Design, is in lijn met het nieuwe gamma van Renault Trucks. De cabine is uitgerust met een verwarmde en luchtgeveerde bestuurdersstoel met een rode veiligheidsgordel, typerend voor het nieuwe gamma. In de uitvoering met drie stoelen kan de rugleuning van de middelste stoel worden neergeklapt tot werktafel.


— foto: Compleet dashboard met enkele bedieningselementen op het stuur. Goed uitzicht rondom. Airbag en automatische airco standaard.


— foto: Derde stoel mogelijk. Deze kan worden neergeklapt tot tafel.

Het dashboard bevat een digitale display waarop de informatie over de staat van het voertuig wordt weergegeven en een multifunctioneel stuur waarmee de snelheidsregelaar, de telefoon en de radio bediend kunnen worden.

Verder beschikt de Renault Trucks D Cab 2 m over een automatische airconditioning, een navigatiesysteem en 12V-stopcontacten. De cabine is ook voorzien van opbergvakken op het dashboard en achter de stoelen. Opmerkelijk zijn de gekoelde bekerhouders en een opbergruimte voor flessen.

Renault heeft de D-serie 2 m een behoorlijke vooroverbouw meegegeven. Dat maakt de truck niet alleen wendbaar in de stad, maar zorgt er ook voor dat de opstaptreden zich voor de vooras bevinden. Gemakkelijk instappen dus voor de chauffeur.

 • Overzicht modellen Renault Trucks D-series 2m met technische specificaties.

  (27 november 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  Bott Vario
  Stellingen met laden


  Stellingensysteem met laden, ... > Meer

  Volvo
  FMX 460 6x4


  6x4 bouwchassis in de Volvo ... > Meer

  Terberg Techniek
  Balanceren van aandrijfassen


  Terberg Techniek Baarlo over ... > Meer

  Terberg Techniek
  Modificaties van asconfiguratie


  Terberg is specialist in het ... > Meer

  Broshuis
  3 APS 45 trailer voor heftruckvervoer


  Broshuis heeft voor Beekman 3 ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 4152 / 4158 / 4163 SLT zwaar-transporttrekker


  Het programma van de nieuwe ... > Meer

  Bott Vario
  KIM44


  Verticale ladingstangen die ... > Meer

  Laydon Composites
  TrailerSkirt TS255 Wishbone


  Nieuw model trailerskirt om ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Arocs 2648 K 6x4


  Kipperchassis van met een gvw ... > Meer

  Krone
  Schamel-aanhangwagen voor wissellaadbakken


  Schamel-aanhanger van Krone, ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon