of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Renault komt met nieuwe kleine distributietruck: D-Range 2m.

Onderdeel van de nieuwe D-(distributie)range van Renault Trucks is de versie met 2m (twee meter) brede (om precies te zijn: 2,09 meter brede) cabine. Dit 4x2 chassis is leverbaar in vijf verschillende lengtes en in vier gewichtsklassen variŽrend van 3,5 tot 7,5 ton.


— foto: Renaults nieuwe stadsdistributietruck in het segment 3,5 tot 7,5 ton gvw. Baklengtes tot 6,4 meter zijn mogelijk.

De bruto laadvermogens (dus laadvermogens zonder dat het gewicht van de opbouw berekend is) lopen uiteen van ongeveer 1300 tot 4500 kg. Maximale opbouwlengtes lopen van ongeveer 4 tot 6,4 meter. De maximale opbouwbreedte is 227 cm, maar kan met verlengde spiegels worden verhoogd tot 245 cm.

De truck is ontwikkeld in samenwerking met Nissan, net als de oudere Maxity die volgens Renault Trucks voorlopig ook nog leverbaar blijft. De modellen met 3,5, 5,6 en 6,5 ton gvw hebben 16 inch velgen, een 12V electrische installatie, hydraulische remmen en een 150 pk motor — natuurlijk euro6 — terwijl de 7,5 tons uitvoering een slag forser is met 17,5 inch velgen, 12 plus 24V boordspanning, luchtremmen, en dezelfde drieliter motor met 180 pk. Het 7,5 tons chassis is tegen meerprijs leverbaar met een geautomatiseerd schakelende OptiTronic 6-versnellingsbak, waarbij de kleinere modellen het met de 6-handbak moeten doen.


— foto: Geslaagd ontwerp voor deze kleinste uitvoering van de D-range.

Alle modellen kunnen op wens worden geleverd met een langere eindoverbrenging, waardoor het toerental lager ligt en het verbruik op provinciale en snelwegen minder hoog is.

De Renault Trucks D Cab 2 m beschikt over diverse voorzieningen voor de carrosseriebouw en krachtafnemers. De cabine kan 45 graden gekanteld worden, waardoor de toegang tot de motor en dus ook het onderhoud vereenvoudigd worden.

De Renault Trucks D Cab 2 m is uitgerust met een

remsysteem met ESC (stabiliteitscontrole). De vrachtwagen beschikt ook over een snelheidsbegrenzer, cruise control en Hill Start Aid. Om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen in geval van een ongeval, stelt Renault Trucks een volledig airbagaanbod ter beschikking.

Comfort voor de chauffeur is trouwens een belangrijk aandachtspunt geweest bij het ontwerp. Het design van de D Cab 2 m, ontwikkeld door de teams van de Halle du Design, is in lijn met het nieuwe gamma van Renault Trucks. De cabine is uitgerust met een verwarmde en luchtgeveerde bestuurdersstoel met een rode veiligheidsgordel, typerend voor het nieuwe gamma. In de uitvoering met drie stoelen kan de rugleuning van de middelste stoel worden neergeklapt tot werktafel.


— foto: Compleet dashboard met enkele bedieningselementen op het stuur. Goed uitzicht rondom. Airbag en automatische airco standaard.


— foto: Derde stoel mogelijk. Deze kan worden neergeklapt tot tafel.

Het dashboard bevat een digitale display waarop de informatie over de staat van het voertuig wordt weergegeven en een multifunctioneel stuur waarmee de snelheidsregelaar, de telefoon en de radio bediend kunnen worden.

Verder beschikt de Renault Trucks D Cab 2 m over een automatische airconditioning, een navigatiesysteem en 12V-stopcontacten. De cabine is ook voorzien van opbergvakken op het dashboard en achter de stoelen. Opmerkelijk zijn de gekoelde bekerhouders en een opbergruimte voor flessen.

Renault heeft de D-serie 2 m een behoorlijke vooroverbouw meegegeven. Dat maakt de truck niet alleen wendbaar in de stad, maar zorgt er ook voor dat de opstaptreden zich voor de vooras bevinden. Gemakkelijk instappen dus voor de chauffeur.

 • Overzicht modellen Renault Trucks D-series 2m met technische specificaties.

  (27 november 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  TANS
  Talis TMS


  Talis is het TMS-pakket van / ... > Meer

  Van Eck
  ECKstreme Twin deck dubbele laadvloer trailer


  De Eckstreme is de dubbele of ... > Meer

  Aubineau - Volvo
  FE S 6x2V NLA Gestuurd Hybrid 225kW CO2-koeling


  Volvo FE 6x2 chassis met met ... > Meer

  Veap
  2XL Deepsleeper


  Cabine-aanpassing van Veap LF ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T euro6 Globetrotter


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Volvo - Liebherr
  FMX 460 10x4/6 betonmixer


  Af-fabriek geleverde Volvo De ... > Meer

  Scania
  OC13 aardgasmotor voor de lange afstand met 410 pk


  Scania heeft een nieuwe motor ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 1838 LL


  Twee-assig Econic-chassis 380 ... > Meer

  DAF Trucks
  heeft een goed 2017 en nog betere verwachtingen voor 2018


  DAF Trucks heeft in 2017 DAFs ... > Meer

  Wervingscampagne voor
  chauffeurs krijgt vervolg


  Vorig jaar maakten 2638 door ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon