of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Renault Trucks neemt vernieuwde fabriek voor D-gamma en voor cabines in gebruik.

Renault Trucks is begonnen met de productie van zijn nieuwe gamma distributietrucks, de D-serie. Dit gebeurt in een vrijwel volledig vernieuwde fabriek in Blainville-sur-Orne, vlakbij Caen (NormandiŽ). In deze fabriek worden trouwens ook alle cabines van Renault Trucks gebouwd.


— foto: De Renault-fabriek bij Caen telt nu ruim 170 robots, die eentonig werk overnemen en een constante kwaliteit garanderen.

In 2009 werd de lakkerij in deze fabriek al vervangen, vorig jaar werden ook de plaatwerkplaats en bekledingswerkplaats ingrijpend gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan werkomstandigheden en constante kwaliteit van het gefabriceerde product. Veel routinematige handelingen worden nu verricht door productierobots. Dat vergroot ook de concurrentiekracht van Renault.

De Volvo Groep, waarvan Renault Trucks deel uitmaakt, heeft 28 miljoen euro geÔnvesteerd in een volledig vernieuwde en geautomatiseerde plaatwerkerij. Alle werknemers hebben bijbehorende opleidingen gevolgd. De versterkte automatisering van het fabricageproces waarborgt een optimale assemblage- en afwerkingskwaliteit.

Naar het voorbeeld van de plaatwerklijn werden alle productieprocedures van de lakwerklijn geautomatiseerd, met name op de grondlaklijn. Er werd hard gewerkt aan de standaardisering van de processen. Om de invloed op het milieu te beperken, worden er in water oplosbare lakken gebruikt, gaat er dankzij het toepassingsproces 20 tot 40% minder lak verloren en werd het gas- en elektriciteitsverbruik voor de gehele productie verminderd met respectievelijk 50 en 20%.


— foto: Hoge mate van automatisering in de fabriek betreft onder andere het volgen van procedures, intern transport en aanvoer van componenten.

Zodra een geassembleerde cabine de lakwerkplaats verlaat, gaat hij naar de bekledingswerkplaats. Eťn van de eerste handelingen hier is het verwijderen van het dak van de cabine. Zo kunnen de werknemers de bekledingswerkzaamheden op borsthoogte uitvoeren zonder dat ze met hun armen omhoog hoeven te werken. Het dak wordt aan het einde van de lijn teruggeplaatst en met behulp van een camera en een laser verlijmd, met een nauwkeurigheid van 0,5 mm.

De levering van de onderdelen verloopt via een zogenoemd picking-kitting proces. Hierbij worden alle onderdelen voor de assemblage van de cabine door wagentjes naar de rand van de productielijn gebracht. Voor iedere cabine geeft het systeem met een lampje aan welke onderdelen er nodig zijn en die worden op een vaste plaats in het wagentje geplaatst. Iedere keer als er een onderdeel gepickt wordt, wordt er een signaal naar het onderdelenbeheersysteem gestuurd, met het exacte aantal stuks, waardoor de bevoorrading verzekerd is.


— foto: Trucks assembleren blijft mensenwerk.

Na validatie door de kwaliteitsafdeling worden de cabines naar de fabriek in Bourg-en-Bresse gebracht, waar ze de volgende dag op het chassis worden geassembleerd.
(6 oktober 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  CitroŽn
  Jumper L4H2 / L4H3 3,5t 115kW


  Bij de extra lange Jumper de ... > Meer

  Iveco
  Daily 50C15V WB395 H2 / 65C18V WB395 H3


  Voor meer laadvermogen is de ... > Meer

  Freightliner
  Utilimaster MT55


  Amerikaanse (deur tussen en ... > Meer

  Pommier Furgocar
  Twim Opbouwsluiting


  Deze Twim opbouwsluiting is 1 ... > Meer

  Isonort
  Classic koel/vries laadbak


  In 2011 geÔntroduceerde voor ... > Meer

  Pacton
  Semi-Xpress 3-assige schuifzeiloplegger


  De getoonde Pacton is aan de ... > Meer

  Aventeon
  Logistics.ONE


  Complete oplossing voor eigen ... > Meer

  Mercedes-Benz / Ducarbo
  Atego oprijwagen


  Open oprij-carrosserie, door ... > Meer

  HIAB
  X-HIPRO 1058


  HIAB heeft met de X-HiPro De ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Politiestoel


  Speciaal voor gebruik door de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon