of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
BedrijfsautoRAI verwelkomt meer carrosseriebouwers; Carrosserie Vakdagen ondergaat naamewisseling.

De groep trailerbouwers die zich in januari van dit jaar distancieerde van de Carrosserie Vakdagen, keert daar niet naar terug. In plaats daarvan gaan deze bedrijven deelnemen aan de BedrijfsautoRAI. De Evenementenhal, organisator van concurrent Carrosserie Vakdagen, heeft zijn beurs omgedoopt tot Transport Compleet, en nodigt ook exposanten in het personenvervoer en de lichte bestelwagens uit.

De RAI heeft het besluit van de trailerbouwers bekend gemaakt en meldt dat de beurs in 2014 meer carrosseriebouwers zal huisvesten. De namen Broshuis, D-Tec, GS Meppel, Jumbo / Groenewegen, Knapen Trailers, Kraker Trailers, Van Zandwijk, Van der Peet, Pacton en Van Eck worden daarbij genoemd. Een aantal van deze bedrijven stond in april 2012 overigens al op de RAI. De Amsterdamse beursorganisatie voert nog gesprekken met andere potentiŽle deelnemers.


— foto: De stand van Heiwo tijdens de BedrijfsautoRAI 2012.

De BedrijfsautoRAI profiteert van de onvrede in de branche over het steeds grotere aantal beurzen van de Evenementenhal. Teveel versnippering, is een vaak gehoorde klacht. Rik Silderhuis van de Evenementenhal zegt dat zijn organisatie niet zal afwijken van de gekozen koers: regionale beurzen die ook bezoekers trekken die niet naar de BedrijfsautoRAI gaan. "Exposanten die niet bij ons staan, missen dat publiek. En dat zijn vaak belangrijke beslissers van bedrijven die niet dichtbij Amsterdam gevestigd zijn. Op onze beurzen vind je bovendien veel leveranciers die regionaal actief zijn."

De BedrijfsautoRAI wil, behalve uit het grotere aantal exposanten, meerwaarde halen uit diverse vormen van kennisoverdracht, zoals netwerkbijeenkomsten en lezingen. Maar dat gaat de Evenementenhal nu ook doen: "Wij zijn in gesprek hierover met TLN, EVO en TNO. En mogelijk organiseert een gasleverancier iets waar bezoekers kunnen kennismaken met het rijden op LNG."


De Evenementenhal hoopt dat de groep kritische trailerbouwers in de oneven jaren toch gaat meedoen aan Transport Compleet. Er is dan immers geen BedrijfsautoRAI. Thijs Kempen van Knapen Trailers, een van de leden van de groep, meldt dat daarover nog niets is besloten. "Binnenkort wordt de strategie voor 2015 bepaald." Mogelijk gaan de trailerbouwers de RAI vragen om te switchen naar oneven jaren, zodat de beurs afwisselend met de IAA wordt georganiseerd. "Dan doen we het ene jaar RAI en het andere jaar IAA."

Evenementenhal meldt dat zij nog steeds belangrijke trailerbouwers huisvest, zoals Wema, Krone, KŲgel en Schmitz. Van samenvoegen zal geen sprake zijn: in 2014 worden, net als in 2013, drie transportbeurzen gehouden. De eerste is op 18, 19 en 20 maart 2014: Transport Compleet Hardenberg. De BedrijfsautoRAI volgt enkele weken later: 8 tot en met 12 april. In september en november 2014 kunnen de transportondernemers dan nog naar Transport Compleet in Gorinchem resp. Venray. En 25 september tot en met 2 oktober 2014 naar de IAA in Hannover, voor wie nog energie heeft.

 • Zesentwintig trailermerken komen niet naar Carrosserie Vakdagen, maar de beurzen gaan gewoon door.
 • Felle concurrentie tussen Carrosserie Vakdagen en BedrijfsautoRAI.

  (17 juli 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Isuzu
  NNR85L WB280 / WB340


  3,5 tons normaalspoor van van ... > Meer

  T Rent - H&W - Scania
  Mega LZV combinatie


  T rent uit Venlo en de H&W en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1842 LS


  De Mercedes-Benz Actros 1842 ... > Meer

  Iveco
  Trakker AD410T50/P 8x4 Limited Edition Dakar


  Van de Iveco Trakker worden 9 ... > Meer

  MAN
  TGX 26.400 6x2-4 LL Dual fuel


  MAN TGX chassis als 6x2-4, of ... > Meer

  Sortimo
  Globelyst inrichting voor compacte bestelwagens


  Sortimo levert met zijn ook ... > Meer

  Voith
  DIWA.6


  Automatische versnellingsbak ... > Meer

  GS Meppel
  AIL 3700D 4-assige aanhangwagen


  Vier-assige aanhangwagen met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 1527 L


  Mercedes-Benz Atego in 15 met ... > Meer

  Volvo
  FE280 4x2 Low


  Volvo FE twee-assig 18- tot / ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon