of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Carrosserie Vakdagen: beursvloer toch vol, ondanks groot aantal afhakers.

 • Online catalogus Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2013.

  "Vorig jaar hebben we besloten niet meer op regionale beurzen te staan, daarna hebben we ons aangesloten bij de groep van bedrijven die daarover een verklaring heeft uitgebracht. Dat wil niet zeggen dat we tegen de Carrosserie Vakdagen zijn en zeker niet dat we ze boycotten. Maar we kiezen nu voor een andere strategie. We gaan met demo-opleggers bij de klant langs."

  Aan het woord is Edward Verhoeve van Heiwo bv, een van de bedrijven die afhaakt voor deelname aan de Carrosserie Vakdagen. De klacht van de voormalige exposanten: er komen steeds meer beurzen, de kwaliteit van het bezoek gaat omlaag, kosten en tijdbesteding worden onacceptabel. "We horen van klanten dat ze niet komen omdat ze het druk hebben hun bedrijf draaiende te houden. En zelf vinden we het irritant dat we op de beurs geen diepgaande gesprekken kunnen voeren. Een praatje duurt hooguit vijf minuten. We zitten liever met de klant op lokatie aan tafel."


  — foto: Ook dit jaar zeven volle beurshallen in Hardenberg, hoewel een groot aantal carrosseriebouwers niet meedoet.

  De actie van zesentwintig trailerbouwers om niet mee te doen aan de Carrosserie Vakdagen, heeft meer bedrijven over de streep getrokken. Meer dan tachtig exposanten van de 2012-editie zijn er volgende week (9, 10 en 11 april in Hardenberg) niet bij.

  Maar de organisatie wijst erop dat er ook nieuwe exposanten zijn bijgekomen: zo'n veertig in totaal. Zie de Online Catalogus.

  Alle truckmerken zijn vertegenwoordigd. Scania presenteert de nieuwe Streamline. En Volvo Trucks presenteert de nieuwe FM in Hardenberg, een wereldprimeur. En er zijn ook nog de trailerbouwers die wŤl aanwezig zijn in Hardenberg: Bouwheer, Brinks, Esve, Ligthart, de Ducarbo groep, De Jong IJmuiden, Jonker, Lamboo, Vaalburg, Schmitz, KŲgel, Krone, VB, Trias Trailers, Vredeveld, Tal Techniek, Webtrailer, Yntema en Zuidwijk.

  Volgens de afhakers is de Evenementenhal weinig gevoelig voor suggesties van exposanten ten aanzien van het beursbeleid. De aankondiging van de trailerbouwers om af te zien van deelname was voor de Evenementenhal geen aanleiding om zijn beleid bij te stellen. "We gaan nu opnieuw met de RAI praten om te kijken of we voor de editie van 2014 een ruimere avond-openstelling kunnen krijgen," zegt Verhoeve van Heiwo. "Door samen naar buiten te treden hebben we in ieder geval een goede onderhandelingspositie."

  Voor veel ex-deelnemers heeft de afwezigheid een economische reden. "Budget," zegt Henk Klock, manager Wabco Auto als reden om niet meer mee te doen aan de Carrosserie Vakdagen. "Er zijn veel van dit soort beurzen. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. En ze zijn dan niet zo duur, maar tien keer tienduizend is toch ook 100.000 euro."

  Wabco richt zich nu meer op de emerging markets. "We staan juist meer op beurzen in AziŽ... China... Zuid-Amerika. In India hebben we zelfs een eigen vestiging. Uit dat soort landen moet de groei nu vandaan komen. De Europese trailermarkt ligt toch een beetje op zijn gat."

  Leonie Zielman van de Evenementenhal: "Ondanks de actie van de carrosseriebouwers en de slechte economische situatie hebben we toch zeven beurshallen vol, een resultaat waar we bijzonder trots op zijn. Het aantal deelnemers is zelfs iets groter dan vorig jaar, namelijk 285. Dat komt omdat veel deelnemers zich hebben ingeschreven als co-exposant bij grotere standhouders, zoals Wijlhuizen en GroupAuto."

  KŲgel is een van de trailerbouwers die wel deelneemt aan de beurs. Manager KŲgel Benelux Ronald Kroesen: "Wij geloven nog steeds in de laagdrempelige formule van de Carrosserie Vakdagen en ontvangen onze klanten graag in deze informele sfeer. We hebben wel een opmerking gemaakt richting organisatie dat we het steeds groter aantal beurzen geen goed idee vinden. We selecteren dan ook en zijn niet op alle Carrosserie Vakdagen aanwezig. In Hardenberg staan we wel, in Venray niet, en over Gorinchem hebben we nog niet besloten."

 • Online catalogus Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2013.
  (5 april 2013)

  Bedrijven die niet meer op de Carrosserie Vakdagen staan:

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Volkswagen
  Crafter Pickup Dubbele Cabine 3,5t WB325 / 3,5t WB367


  Pickup Dubbele Cabine van de ... > Meer

  Heiwo
  Bandlosser uientrailer


  Bandlosser oplegger voor het ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 210 CDI WB325 70 kW 2,8t / 3,0t


  Kleine en lichte uitvoering / ... > Meer

  HBN
  Airflex luchtketel


  Het Deense bedrijf HBN, van 4 ... > Meer

  NOVL
  ADR herhaling code 95


  Gedeelte E-learning in 3 1 1 ... > Meer

  Van Hool
  3B2015


  Drie-assig van Van Hool. voor ... > Meer

  MAN
  TGS 43.440 8x6 BH WideSpread WVT


  MAN TGS 8x6 chassis met op de ... > Meer

  Scania New Generation
  G370 4x2 euro6


  Scania New Generation G-serie ... > Meer

  DAF
  FT XF480


  De DAF XF trekkers kregen in ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Vito Tourer met voorwielaandrijving niet langer in productie


  De Vito Tourer van wordt juni ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon