of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Groep trailerbouwers komt niet naar Carrosserie Vakdagen, maar de beurzen van de Evenementenhal gaan gewoon door. Sterker: er komt zelfs nog een beurs bij.

Een groep Nederlandse trailerbouwers, die samen zesentwintig merken vertegenwoordigen, heeft besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray. De grote hoeveelheid beurzen in Nederland en directe omgeving zorgt voor versnippering en te lage kwaliteit en bezoekersaantal per beurs, aldus Hans Weerheim, woordvoerder van de groep.

De groep bestaat uit: Broshuis, de Burg Groep (Burg / LAG / Burgers), CombiGroep, Tracon / Ecocombi, Webtrailer, Van Zandwijk, VSE, Heiwo, GS Meppel, Hertoghs, HRD, Jumbo / Groenewegen, Lako, Nooteboom, Pacton / Floor, Douma, D-Tec, Container Quicklock, Van Eck Beesd, Knapen, Kraker Trailers en Van der Peet.

De groep is in overleg met andere trailerbouwers en leveranciers om zich aan te sluiten bij het initiatief. De groep gaat een eigen beursstrategie opzetten, mogelijk betekent dit dat ze een eigen trailerbeurs gaan organiseren.


— foto: Zesentwintig merken / fabrikanten van trailers en trailercomponenten zeggen niet meer naar de Carrosserie Vakdagen te komen.

De onvrede met het grote aantal beurzen is niet nieuw. Zie ons artikel Felle concurrentie tussen Carrosserie Vakdagen en BedrijfsautoRAI.

Vorig jaar ging het erom of men zou deelnemen aan de BedrijfsautoRAI of aan de Carrosserie Vakdagen. De carrosseriebranche lag toen niet op ťťn lijn en het werd een beetje van alles. De carrosseriebouwers kwamen wel naar Amsterdam omdat de RAI ze tegemoet kwam met het concept en de

tarieven voor de expositieruimte. De expansie van de Evenenmentenhal (eerst ťťn Carrosserievakdagen, toen twee en nu drie) vinden de exposanten irritant omdat het ze steeds meer tijd en geld kost. Overleg met directeur Herman van der Most leverde toen niets op.

Naast de Nederlandse beurzen zijn er ook nog beurzen in omringende landen zoals de IAA (september jl), Trailer in Kortrijk (november 2011 en weer in het voorjaar van 2014) en de Transportshow in Brussel (eerder deze maand gehouden).

De Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray gaan dit jaar overigens gewoon door. Voor de beurs in Hardenberg (9 tot en met 11 april 2013) hebben zich al 200 exposanten aangemeld en is de beursvloer voor driekwart verkocht. Krone, Schmitz en KŲgel staan wel op deze beurs, evenals alle truckmerken.

Directeur Theo Schennink van de Evenementenhal vindt het "boycotplan" van de groep trailerbouwers niet zo indrukwekkend. "Als deze bedrijven wegblijven, dan hebben we 4% minder deelnemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen nog geen twintig procent van de trailermarkt. Op de beurs staan bedrijven die zestig procent van de markt vertegenwoordigen."

Verder laat Schennink weten dat Evenementenhal het aantal beurzen niet inkrimpt,

maar juist verder uitbreidt. In november 2013 wordt namelijk een vierde "Carrosserievakdagen" aan het assortiment toegevoegd, en wel de Nutzfahrzeug Fachmesse in Bad Salzuflen (omgeving Bielefeld). "De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen."

Carrosseriebouwers die reeds hebben ingeschreven voor de Carrosserie Vakdagen, wachten af wat de verdere ontwikkelingen zijn en of er inderdaad een "Carvak-boycot" komt. Berend Veijer, directeur van Talen in Meppel: "Wij nemen als Ducarbo het ene jaar deel aan de BedrijfsautoRAI en het andere jaar aan twee van de drie Carrosserie Vakdagen. Niet meer, anders wordt het gewoon teveel. We zijn het wel eens met de initiatiefgroep dat een te groot aantal beurzen ongewenst is. De bezoekersaantallen vinden we wel stabiel. Er wordt op beurzen weinig verkocht, maar dat ligt niet aan de beurzen zelf, de markt is gewoon zwak."

"Onze inschrijving bij de Carrosserie Vakdagen is nog niet definitief, een besluit hierover nemen wij binnenkort."

(25 januari 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Krone - Van Eck
  schamel-aanhangwagen met geÔsoleerde opbouw (2007)


  Te koop: Krone twee assen, / ... > Meer

  Waarom zijn yougtimers
  zo populair?


  Wordt er met een zakelijke de ... > Meer

  Peugeot
  Boxer L3H2 / L3H3 3,5t 88kW


  Lange Peugeot Boxer (L3) 370 ... > Meer

  Polypan
  3D dakspoiler


  Kunststof dakspoiler voor op ... > Meer

  Transics
  TX-DOCSCAN


  Met de mobiele TX-DOCSCAN in ... > Meer

  Stasse Transporttechniek
  Volumecombinaties


  Levering van op maat gebouwde ... > Meer

  Lamberet
  Koel/vriesbak HD


  Heavy Duty koel / vries van ... > Meer

  PTV
  Smartour


  Softwarepakket dat ritten op ... > Meer

  Volkswagen
  Transporter T6 WB300 2.0 TDI 62kW (75kW, 110kW, 150kW) 2,8t / 3,0t


  De VW Transporter T5b ging en ... > Meer

  Cometto
  MSPE 6 / 4 / 3,0 48t met aandrijving


  Zes-assige moduletrailer met ... > Meer

  CitroŽn
  Jumpy M 70kW / 85 kW / 90kW / 110kW / 130kW


  De populaire CitroŽn Jumpy is ... > Meer

  DAF
  XF 450 FAN Silent


  De DAF XF is leverbaar als ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon