of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Groep trailerbouwers komt niet naar Carrosserie Vakdagen, maar de beurzen van de Evenementenhal gaan gewoon door. Sterker: er komt zelfs nog een beurs bij.

Een groep Nederlandse trailerbouwers, die samen zesentwintig merken vertegenwoordigen, heeft besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray. De grote hoeveelheid beurzen in Nederland en directe omgeving zorgt voor versnippering en te lage kwaliteit en bezoekersaantal per beurs, aldus Hans Weerheim, woordvoerder van de groep.

De groep bestaat uit: Broshuis, de Burg Groep (Burg / LAG / Burgers), CombiGroep, Tracon / Ecocombi, Webtrailer, Van Zandwijk, VSE, Heiwo, GS Meppel, Hertoghs, HRD, Jumbo / Groenewegen, Lako, Nooteboom, Pacton / Floor, Douma, D-Tec, Container Quicklock, Van Eck Beesd, Knapen, Kraker Trailers en Van der Peet.

De groep is in overleg met andere trailerbouwers en leveranciers om zich aan te sluiten bij het initiatief. De groep gaat een eigen beursstrategie opzetten, mogelijk betekent dit dat ze een eigen trailerbeurs gaan organiseren.


— foto: Zesentwintig merken / fabrikanten van trailers en trailercomponenten zeggen niet meer naar de Carrosserie Vakdagen te komen.

De onvrede met het grote aantal beurzen is niet nieuw. Zie ons artikel Felle concurrentie tussen Carrosserie Vakdagen en BedrijfsautoRAI.

Vorig jaar ging het erom of men zou deelnemen aan de BedrijfsautoRAI of aan de Carrosserie Vakdagen. De carrosseriebranche lag toen niet op ťťn lijn en het werd een beetje van alles. De carrosseriebouwers kwamen wel naar Amsterdam omdat de RAI ze tegemoet kwam met het concept en de

tarieven voor de expositieruimte. De expansie van de Evenenmentenhal (eerst ťťn Carrosserievakdagen, toen twee en nu drie) vinden de exposanten irritant omdat het ze steeds meer tijd en geld kost. Overleg met directeur Herman van der Most leverde toen niets op.

Naast de Nederlandse beurzen zijn er ook nog beurzen in omringende landen zoals de IAA (september jl), Trailer in Kortrijk (november 2011 en weer in het voorjaar van 2014) en de Transportshow in Brussel (eerder deze maand gehouden).

De Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray gaan dit jaar overigens gewoon door. Voor de beurs in Hardenberg (9 tot en met 11 april 2013) hebben zich al 200 exposanten aangemeld en is de beursvloer voor driekwart verkocht. Krone, Schmitz en KŲgel staan wel op deze beurs, evenals alle truckmerken.

Directeur Theo Schennink van de Evenementenhal vindt het "boycotplan" van de groep trailerbouwers niet zo indrukwekkend. "Als deze bedrijven wegblijven, dan hebben we 4% minder deelnemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen nog geen twintig procent van de trailermarkt. Op de beurs staan bedrijven die zestig procent van de markt vertegenwoordigen."

Verder laat Schennink weten dat Evenementenhal het aantal beurzen niet inkrimpt,

maar juist verder uitbreidt. In november 2013 wordt namelijk een vierde "Carrosserievakdagen" aan het assortiment toegevoegd, en wel de Nutzfahrzeug Fachmesse in Bad Salzuflen (omgeving Bielefeld). "De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen."

Carrosseriebouwers die reeds hebben ingeschreven voor de Carrosserie Vakdagen, wachten af wat de verdere ontwikkelingen zijn en of er inderdaad een "Carvak-boycot" komt. Berend Veijer, directeur van Talen in Meppel: "Wij nemen als Ducarbo het ene jaar deel aan de BedrijfsautoRAI en het andere jaar aan twee van de drie Carrosserie Vakdagen. Niet meer, anders wordt het gewoon teveel. We zijn het wel eens met de initiatiefgroep dat een te groot aantal beurzen ongewenst is. De bezoekersaantallen vinden we wel stabiel. Er wordt op beurzen weinig verkocht, maar dat ligt niet aan de beurzen zelf, de markt is gewoon zwak."

"Onze inschrijving bij de Carrosserie Vakdagen is nog niet definitief, een besluit hierover nemen wij binnenkort."

(25 januari 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Snelle groei van Vlastuin
  Groep na magere periode


  Vlastuin Group-directeur van ... > Meer

  Fiat
  Doblo Cargo 1.6 B-CNG / Cargo Maxi 1.6 B-CNG


  De Doblo Cargo is in alle met ... > Meer

  VDL
  type P


  Portaalarmsysteem van VDL het ... > Meer

  Volvo - Hyva
  FMX 460 10x6/6 asfaltkipper


  Nieuwe mogelijkheden voor in ... > Meer

  Krone
  RailCargo Box Fluegeltuere


  Door Krone gebouwde die zowel ... > Meer

  Aubineau - Volvo
  FE S 6x2V NLA Gestuurd Hybrid 225kW CO2-koeling


  Volvo FE 6x2 chassis met met ... > Meer

  MAN
  TGS 43.440 8x6 BH WideSpread WVT


  MAN TGS 8x6 chassis met op de ... > Meer

  Volvo
  FH 550 6x4T Euro6


  Volvo FH zwaart met drie twee ... > Meer

  Pacton
  TXD.342.TK starre 3-assige kooiaap oplegger


  De Pacton starre 3-assige is ... > Meer

  MAN
  TGX 26.460 6x2/4 BLS XXL


  MAN TGX trekker met drie De 5 ... > Meer

  Lamberet
  SR-2 X-City Beursaanbieding


  Beursaanbieding voor de (19 x ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon