of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Groep trailerbouwers komt niet naar Carrosserie Vakdagen, maar de beurzen van de Evenementenhal gaan gewoon door. Sterker: er komt zelfs nog een beurs bij.

Een groep Nederlandse trailerbouwers, die samen zesentwintig merken vertegenwoordigen, heeft besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray. De grote hoeveelheid beurzen in Nederland en directe omgeving zorgt voor versnippering en te lage kwaliteit en bezoekersaantal per beurs, aldus Hans Weerheim, woordvoerder van de groep.

De groep bestaat uit: Broshuis, de Burg Groep (Burg / LAG / Burgers), CombiGroep, Tracon / Ecocombi, Webtrailer, Van Zandwijk, VSE, Heiwo, GS Meppel, Hertoghs, HRD, Jumbo / Groenewegen, Lako, Nooteboom, Pacton / Floor, Douma, D-Tec, Container Quicklock, Van Eck Beesd, Knapen, Kraker Trailers en Van der Peet.

De groep is in overleg met andere trailerbouwers en leveranciers om zich aan te sluiten bij het initiatief. De groep gaat een eigen beursstrategie opzetten, mogelijk betekent dit dat ze een eigen trailerbeurs gaan organiseren.


— foto: Zesentwintig merken / fabrikanten van trailers en trailercomponenten zeggen niet meer naar de Carrosserie Vakdagen te komen.

De onvrede met het grote aantal beurzen is niet nieuw. Zie ons artikel Felle concurrentie tussen Carrosserie Vakdagen en BedrijfsautoRAI.

Vorig jaar ging het erom of men zou deelnemen aan de BedrijfsautoRAI of aan de Carrosserie Vakdagen. De carrosseriebranche lag toen niet op ťťn lijn en het werd een beetje van alles. De carrosseriebouwers kwamen wel naar Amsterdam omdat de RAI ze tegemoet kwam met het concept en de

tarieven voor de expositieruimte. De expansie van de Evenenmentenhal (eerst ťťn Carrosserievakdagen, toen twee en nu drie) vinden de exposanten irritant omdat het ze steeds meer tijd en geld kost. Overleg met directeur Herman van der Most leverde toen niets op.

Naast de Nederlandse beurzen zijn er ook nog beurzen in omringende landen zoals de IAA (september jl), Trailer in Kortrijk (november 2011 en weer in het voorjaar van 2014) en de Transportshow in Brussel (eerder deze maand gehouden).

De Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, Gorinchem en Venray gaan dit jaar overigens gewoon door. Voor de beurs in Hardenberg (9 tot en met 11 april 2013) hebben zich al 200 exposanten aangemeld en is de beursvloer voor driekwart verkocht. Krone, Schmitz en KŲgel staan wel op deze beurs, evenals alle truckmerken.

Directeur Theo Schennink van de Evenementenhal vindt het "boycotplan" van de groep trailerbouwers niet zo indrukwekkend. "Als deze bedrijven wegblijven, dan hebben we 4% minder deelnemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen nog geen twintig procent van de trailermarkt. Op de beurs staan bedrijven die zestig procent van de markt vertegenwoordigen."

Verder laat Schennink weten dat Evenementenhal het aantal beurzen niet inkrimpt,

maar juist verder uitbreidt. In november 2013 wordt namelijk een vierde "Carrosserievakdagen" aan het assortiment toegevoegd, en wel de Nutzfahrzeug Fachmesse in Bad Salzuflen (omgeving Bielefeld). "De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen."

Carrosseriebouwers die reeds hebben ingeschreven voor de Carrosserie Vakdagen, wachten af wat de verdere ontwikkelingen zijn en of er inderdaad een "Carvak-boycot" komt. Berend Veijer, directeur van Talen in Meppel: "Wij nemen als Ducarbo het ene jaar deel aan de BedrijfsautoRAI en het andere jaar aan twee van de drie Carrosserie Vakdagen. Niet meer, anders wordt het gewoon teveel. We zijn het wel eens met de initiatiefgroep dat een te groot aantal beurzen ongewenst is. De bezoekersaantallen vinden we wel stabiel. Er wordt op beurzen weinig verkocht, maar dat ligt niet aan de beurzen zelf, de markt is gewoon zwak."

"Onze inschrijving bij de Carrosserie Vakdagen is nog niet definitief, een besluit hierover nemen wij binnenkort."

(25 januari 2013)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Van Eck
  Rollenbanen / Mega koel/vriestrailer (1999)


  Te koop: een tweedehands Van ... > Meer

  Krone
  20 ft containerchassis


  Kort containerchassis van 20 ... > Meer

  Iveco
  Daily 50C15V WB395 H2 / 65C18V WB395 H3


  Voor meer laadvermogen is de ... > Meer

  Johnston
  VTM800 Special


  De grote zuigkracht, de en de ... > Meer

  CityBox
  Poly-Carbofont laadbak


  Aanbieding, uit voorraad, uit ... > Meer

  TANS
  Talis.eu Community Vrachtuitwisseling


  TALIS Community is een van en ... > Meer

  Pacton
  TBD.345 Heavy Duty schuifzeilen oplegger


  Pacton heeft een rijk aan & ... > Meer

  Volkswagen
  Up Cargo


  Tot pseudo-bestelauto Up, met ... > Meer

  Ford
  Transit Connect 210 L2 Duratorq TDCI 70kW / 85kW


  Ford Transit Connect in lange ... > Meer

  Tracon Trailers
  T01518


  Twee-assige met een gvw van ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 1527 L


  Mercedes-Benz Atego in 15 met ... > Meer

  DAF
  FTT CF480 6x4 trekker met dagcabine


  DAF CF trekker met twee en in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon