of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Carrosserie Vakdagen Venray start met 151 exposanten.

Vorig jaar heette de beurs nog Transport Venray, dit jaar is het: Carrosserie Vakdagen Venray. Evenementenhal rolt de succesformule uit Hardenberg en Gorinchem nu ook uit in Zuidoost-Nederland. De (nieuwe) lokatie: Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ in Venray. Route: A73 Venlo-Nijmegen afslag 9, direct aan de oostkant van de snelweg. De data: dinsdag 20 tot en met donderdag 22 november, 14.00 tot 22.00 uur.


— foto: Nieuwe lokatie van de Evenementenhal in Venray.

Met 151 standhouders heeft de beurs nog niet de omvang van de varianten in het midden en oosten van Nederland. Maar het is wel voor het eerst dat de beurs zelfstandig staat, want vorig jaar werd hij nog samen met de Schadeherstel vakbeurs en het Klein Transportplein gehouden. Evenementenhal gelooft er echter in dat de beurs ook in Venray een succes zal worden.


— foto: Pacton is een van de deelnemers.

Er zijn dit jaar veertig nieuwe deelnemers. Bekende namen als Pacton, Van der Peet, Schmitz, Yntema, Betras, Kraker, Nooteboom, Krone, Magyar, Meusburger en de Scarabee groep zijn vertegenwoordigd. Ook truckfabrikanten zijn aanwezig: Scania, Volvo, Iveco, DAF, MAN en Renault Trucks.

Aangevuld natuurlijk met bedrijven die hun afzet hebben of zoeken in deze branche. Het vloeroppervlak van de beurs bedraagt 11.000 m2.

Wilt u de beurs bezoeken? Meldt u zich dan vantevoren online aan op evenementenhal Venray.


Scania op de Carrosserie Vakdagen
Scania exposeert op de Carrosserie Vakdagen Venray met het euro6 motorenaanbod en is er trots op dat zowel de 9-liter als 13-liter motoren al leverbaar zijn volgens deze uitstootnorm. Er zijn al diverse euro6 voertuigen uitgeleverd en in de praktijk blijkt volgens de importeur gunstige cijfers voor verbruik van diesel en AdBlue. Verder het accent op Scania Trailer Services (onderhoud van opleggers, koelmachines en laadkleppen door de Scania dealer), Fleet Consultancy, Partsline, Fleet Management Systems en Driver Training. Tenslotte Ecolution: advies voor het realiseren van doelen op het gebied van verlaging van brandstofgebruik en CO2-uitstoot.

DAF op de Carrosserie Vakdagen Venray
DAF zet de nieuwe XF euro 6 op de Carrosserie Vakdagen. De nieuwe DAF werd gepresenteerd op de IAA. Zie artikel Nieuwe DAF euro 6. Wij hebben trouwens al de foto's van de DAF XF euro6.
Pacton Trailers bv zal samen met haar dealer Kluitmans op de Carrosserie Vakdagen in Venray een tweetal voertuigen en een verrijdbare Kennis kraan tonen.
Het eerste voertuig is een Pacton / Kennis oplegger voor een verrijdbare kraan die bestemd is voor een Surinaamse klant van Kluitmans. Deze Heavy Duty oplegger is voorzien van een Pacton/Kennis gedwongen besturing op de laatste twee assen, heeft 3 stuks 12 tons BPW assen en is onder andere geschikt voor 6x4 trekkers. De oplegger wordt voorzien van een buitenlopende Kenniskraan van 16 tonmeter en is zoals ieder Pacton/Kennis oplegger volledig geschoopeerd.
Het tweede voertuig is een Floor S-line 3-assige schamelaanhangwagen in de lichtgewicht uitvoering, met 3 x 9 tons SAF Intradisc+ II Integral assen en een aslift op de voorste as. Deze aanhangwagen is geschikt voor alle gangbare maten afzetcontainers en heeft een TUV gecertificeerde vergrendeling van de containers. Verder is de aanhangwagen volledig geschoopeerd en voorzien van een RVS kist, verzinkt zeilenrek en LED verlichting.

MAN op de Carrosserie Vakdagen Venray
Ook MAN is aanwezig met een euro6 trekker. En wel het voertuig op deze foto: de TGX 18.440 euro 6 Efficient Line. MAN gebruikt een combinatie van turbodruk opbouwen in twee fasen, AdBlue toevoegen aan uitlaatgassen (SCR) en EGR-techniek (uitlaatgas recirculeren). MAN claimt dat het verbruik bij euro6 niet is toegenomen ten opzichte van euro5. De EfficientLine uitvoering zou ook nog eens drie liter brandstof per 100 km besparen.
Op de MAN-stand ook de euro6 motoren van TGX/TGS en van de TGL. Er is een technicus aanwezig voor het geven van uitleg aan nieuwsgierigen.


Volvo op de Carrosserie Vakdagen Venray 2012
Nog meer euro6 nieuws op de Carrosserie Vakdagen, en ditmaal van Volvo, want de Zweedse fabrikant heeft de nieuwe FH op de beurs staan. Een lust voor het oog, maar het gaat in de eerste plaats om efficiency. De nieuwe FH is op dit moment leverbaar zowel in euro5 als in EEV en in euro6. De truck heeft met de nieuwe I See functie een zelflerende cruise control geÔntroduceerd die onthoudt waar hij is geweest en dus bij de volgende rit al "weet wat er komen gaat" en daarop inspeelt. Dat moet een extra 5 procent verbruiksreductie kunnen opleveren.

Iveco op de Carrosserie Vakdagen
Iveco's aandachttrekker op de Carrosserie Vakdagen in Venray is de nieuwe Stralis Hi-Way (voorheen: Active Space), die er staat als 6x2 (TXP-uitvoering). Verder een Daily CNG, een forse bestelwagen met zeer lage uitstoot en aardgas als brandstof. De EuroCargo is niet aanwezig, wel informatie over dit model.
Op het buitenterrein completeert Iveco het totaaloverzicht van het leveringsprogramma, met een Trakker AD380T41 EEV, EcoStrator torpedo truck ASN440S46 T/P, en een Superman Daily Van 35S13 met Agile automatisch schakelende versnellingsbak.


Kraker Trailers
Kraker Trailers exposeert op de CarVak Venray de nieuwste uitvoering van de CF-200 Best, een schuifvloertrailer met drie starre assen. Kraker kan de trailer tegenwoordig zeer snel (binnen een week) uit voorraad leveren. Beursnoviteit is een nieuw type dakzeil, het zogenaamde safe roof.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz toont op de Carrosserie Vakdagen de nieuwe bestelwagen Citan, de Actros en de kleinere broer van de Actros, de Antos. De Citan en de Antos waren in Nederland nog niet eerder op beurzen te zien, dus dit betreft twee primeurs.


Renault Trucks
Renault Trucks toont op de Carrosserie Vakdagen de Diamond Edition van de Premium Route trekker (zie foto). De meest luxueuze uitvoering die bovendien is uitgerust met een zuinigheidspakket. Verder staat er op de stand een Renault Master, met de nieuwe zuinige aandrijving.
Verder aandacht voor het Optifuel Programma, dat bestaat uit Optifuel Training en Optifuel Infomax. De training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark ťn die van de chauffeurs.
Renault Trucks wordt vertegenwoordigd door de dealers Renault Trucks Limburg te Tegelen en Garage Verhaegh te Deurne / Veghel.


(14 november 2012, update 15 november 2012, update 19 november 2012, update 21 november 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Krone
  Dryliner Huckepack


  Gesloten drie-assige ... > Meer

  Fiat
  Ducato Chassis Dubbele Cabine L4 88kW 3,5t Heavy Duty


  Langste Fiat Ducato chassis ... > Meer

  Piaggio
  Porter Tipper Electro 96V


  Weer helemaal actueel, deze 6 ... > Meer

  Steelbro
  SB180SF


  Container sidelifter, bedoeld ... > Meer

  Burg
  LZV voor 3 BDF-bakken


  Door Burg gebouwde bestaande ... > Meer

  Pacton
  Ecocombi X-press voorste oplegger v. Mega B-double


  De getoonde B-double bestaat ... > Meer

  Pacton - Luchtenberg
  TBZ 233 Koeltrailer


  Koeltrailer bestaande uit een ... > Meer

  Transics
  TX-GO


  Het hart van elke is het het ... > Meer

  Volvo
  FM410 4x2T euro6 Light Concept


  Volvo FM trekker in Light met ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Wide 320 4x2


  Een fraai voorbeeld van de we ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Antos 2824 / 2827 / 2830 / 2832 / 2833 / 2835 / 2836 / 2840 / 2843 LENA 6x2 chassis


  Mercedes-Benz Antos 6x2 28 9 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon