of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Ford-introducties: nieuwe Transit en Transit Connect, maar Ford Cargo komt niet naar Europa.

Ford gaat zijn voertuigen voortaan minder richten op lokale markten, maar veel meer wereldwijd aanbieden. Dat is de boodschap van het Amerikaanse concern tijdens de presentatie "Go Further" die vandaag plaatsvond. Daarbij werd een hele serie model-aankondigingen gedaan, overigens de meeste in het personenauto-segment.

Voor Nederland (lees: Europa...) betekent dit de splitsing van de aloude Transit in twee modellen — de voorwielaangedreven Transit Custom en de zwaardere nieuwe Ford Transit (verkrijgbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of als 4x4 — en de vernieuwing van de Transit Connect. We schreven dat al eerder. Het huidige model Transit Connect is overigens al enkele jaren te koop in de VS en is daar redelijk succesvol.


— foto: Hier is-ie dan, de nieuwe Ford Transit, altijd uitgerust met de 2200 cc Duratorq motor. De lichte versies van de Transit worden vervangen door een kleiner model, de Transit Custom. (klik voor hoge-resolutiefoto)


Ford is een goed voorbeeld van een fabrikant die zijn voertuigen meestal op maat maakt voor een werelddeel of zelfs een land. Zo waren de Ford Zephyr en Ford Cortina zeldzame auto's op het Europese vasteland, want ze waren gemaakt voor de Engelse markt. In Nederland of Duitsland reed je in een Taunus. En kunt u nog de Ford Granada uit de zeventiger / tachtiger jaren? Die had je in de VS ook, maar dat was een veel forser model, met een V8 motor.

Maar het is veel goedkoper om voor de hele wereld ťťn model te ontwikkelen. Dat zie je niet alleen bij Ford maar ook bij andere fabrikanten. De Mercedes-Benz Sprinter loopt in de VS als een trein. De Volkswagen Amarok is als pick-up voor de hele wereld gebouwd. Ga zo maar door. Dat heeft natuurlijk te maken met dat de eisen van consumenten en overheden steeds strenger worden, op het gebied van veiligheid bijvoorbeeld, en zuinigheid - ook Amerikanen willen nu een zuinige auto.


— foto: En hier een foto van de nieuwe Ford Transit Connect. Wordt weer leverbaar in twee lengtes, met diesel- of benzinemotor. Ook leverbaar als personenauto (Tourneo Connect) (klik voor hoge-resolutiefoto)


Deze week zong zelfs het gerucht rond dat Ford de Cargo weer in Europa wilde introduceren. De Cargo was een truck die tot een jaar of dertig geleden nog in Europa werd verkocht. De Cargo wordt nu nog (in licentie) gebouwd in Turkije, en in BraziliŽ door de Braziliaanse tak van Ford. Die nieuwe Cargo is dan wel gemoderniseerd, maar voldoet qua prestaties en gewichten niet aan de Europese standaards. Ford heeft dan ook geen plannen om de Cargo weer naar Europa te halen.
(6 september 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Carrier
  Maxima dieselmotor


  Gebruikte dieselmotor voor In ... > Meer

  K6 Minilube
  K6 Minilube


  Verplaatsbaar, handbediend te ... > Meer

  OMFB
  Olietank


  Olietanks voor hydrauliek, te ... > Meer

  Coxx
  XF 6.2 - 69 Mobiel politiebureau


  Mobiel kantoor, in dit een op ... > Meer

  Cargotec - Volvo
  FM330 6x4 X-High


  Chassis van de Volvo FM met / ... > Meer

  EasyPark
  4Si parkeersensoren


  Systeem waarmee u kunt worden ... > Meer

  Renault Trucks
  T 440.19 High Sleeper


  De grootste uitvoering van de ... > Meer

  KŲgel
  Asfalt-kipper-oplegger 3 assig 38t gvw


  Kipper-oplegger met stalen - ... > Meer

  Wielton
  neemt 80% van de aandelen van Langendorf over


  Het Poolse Wielton heeft een ... > Meer

  Dubbel accusysteem
  voor Volvo FH en Volvo FM


  Televisie, communicatie, het ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon