of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Vogelzang / Bulthuis weer op de been na overname door Nijwa Groep.

 • Goede kans op doorstart voor failliet Vogelzang Borg / Bulthuis Borg.
 • Trailerbouwer Bulthuis / Vogelzang failliet ondanks goedgevulde portefeuille.

  Trailerbouwer Vogelzang Borg / Bulthuis Borg bv staat na het recente financiŽle ťchec weer op de benen. De Nijwa Groep (Volvo dealerships en transport) heeft het bedrijf overgenomen nadat Vogelzang / Bulthuis Borg bv eind juni failliet was gegaan.

  De fabrikant van wegtransportmiddelen had niet genoeg geld in kas om de crediteuren te betalen, en de bank wilde geen extra krediet verlenen onder de huidige omstandigheden. Vogelzang / Bulthuis had wel een gevulde orderportefeuille.

  Op 25 juli heeft Nijwa de boedel en goodwill van het failliete bedrijf gekocht van de curator en inmiddels is de fabriek weer draaiende. De onderneming is ondergebracht in een nieuwe vennootschap: VB Trailerbouw bv. Dit bedrijf fungeert als zusteronderneming van de Nijwa vestigingen (Volvo dealers) en hiermee biedt Nijwa zijn klanten aanvullende service in wat zij noemt het "Total Truck Concept": speciaalbouw van nieuwe aanhangers en opleggers, en alle reparatie en onderhoud. Nijwa werkte overigens al samen met Vogelzang / Bulthuis.

  De werkgelegenheid is grotendeels behouden gebleven. Dertig werknemers hebben werk gevonden in de heropende fabriek. Daardoor is ook veel know-how gehandhaafd. Directeur Sicco Tjoelker van het ter ziele gegane bedrijf is benoemd tot commercieel manager, ' Jan Bolt is verantwoordelijk voor productie en reparatie, Mark Burgman is operationeel manager. Het bedrijf staat onder leiding van Gerwin de Wit, directeur van vijf Nijwa-vestigingen.


  — foto: Bulthuis / Vogelzang is weer operationeel, nu onder de vlag van de Nijwa Groep.

  De eerste weken als directeur van VB Trailerbouw zijn goed bevallen, zegt De Wit desgevraagd. "Er is enorm veel enthousiasme, zowel bij de medewerkers als bij de klanten. Die zeggen tegen me: Waar moeten we heen als Bulthuis / Vogelzang niet meer zou bestaan?"

  De overname door Nijwa Groep past in het beleid van het verzetten van de bakens door het bedrijf. "Als dealer van Volvo komen we al jaren over de vloer bij de internationale transporteur. Maar we weten allemaal dat in dat segment heel veel concurrentie bestaat met buitenlandse transportondernemers. De overname van Bulthuis / Vogelzang geeft ons de gelegenheid om meer bij binnenlands vervoerders binnen te komen, bedrijven in bijvoorbeeld het agrarisch vervoer, koelvervoer en bouwmaterialenvervoer. Dat is niet voor het eerst dat we dat doen, trouwens: we beschikken al jaren over een verhuurvloot van walking floor trailers en koeltrailers."

  Nijwa beschikt over acht verkopers en acht bedrijfsleiders, die regelmatig bij klanten over de vloer komen. "De afgelopen weken hebben die heel wat positieve reacties gehoord van vervoerders die ons complimenteerden met het feit dat we in deze moeizame tijd het lef hebben om dit bedrijf te redden," zegt Gerwin de Wit. "Wat ons verder positief verrast is het aantal aanvragen van klanten die we bezoeken. Ik schat dat het geen probleem gaat worden om de productiepanning in Bedum weer helemaal vol te krijgen."

  Verder is De Wit geÔnteresseerd in klanten voor onderhoud en reparatie van trailers. Klanten van de Nijwa Groep kunnen hier nu voor doorverwezen worden.
  (24 augustus 2012, update 26 augustus 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  MAN - HMF
  TGS 35.440 8x4-4 BL Odin


  Dit is een variant van de MAN ... > Meer

  Van Eck
  DT 36 3N 13,60 m koeltrailer met gestuurde as


  Koeltrailer van Van Eck, in x ... > Meer

  Penz
  25 HR ZL


  Terberg FM2850 chassis met en ... > Meer

  Volvo
  FE S 6x2V NLA Vuilniswagen


  Dit is een vuilniswagen met ... > Meer

  Alcoa
  Dura-Bright 19.5 x 6,75


  Aluminium gesmeed wiel met of ... > Meer

  Bulthuis
  TATA23


  Kipper-oplegger van het merk ... > Meer

  TransPart
  Brandstoftank voor koeltrailer


  Meer diesel meenemen voor uw ... > Meer

  Hertoghs
  Middenas-aanhanger geschikt voor meeneemheftruck


  Deze twee-assige (wipkar) de ... > Meer

  Volvo
  FH16 750 10x4T tridem


  Een absolute head-turner, dat ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 314 CDI euro6 Chassiscabine WB366 met laadbak en laadklep


  Het laatste jaargang van dit ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon