of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Cargohopper positief beoordeeld bij Rio-top van de VN.

Cargohopper Utrecht, het zonne-elektrisch aangedreven stadsdistributie concept van Hoek Transport en TransMission, is in Rio de Janeiro gekozen als ťťn van de honderd beste duurzame innovaties tijdens de Rio+20 top van de Verenigde Naties. De genomineerden vormen samen de Sustainia 100 lijst. Uit de nominaties wordt later dit jaar ťťn winnaar gekozen voor de prestieuze Sustainia Award in Kopenhagen.

De Sustaina 100 lijst is de hoeksteen in het Deense initiatief Sustiana. Sustainia is een communicatie platform waarvan de uitkomsten moeten leiden tot een leefbare wereld gebaseerd op reeds geÔmplementeerde en gebruiksklare beschikbare duurzame oplossingen. De Sustainia 100 oplossingen zijn genomineerd op grond van hun uitstekende duurzame eigenschappen. De meer dan 500 inzendingen kwamen uit 56 landen. De presentatie van de lijst gebeurde tijdens de United Nations Conference on Sustainable Development: de RIO+20 die momenteel gehouden wordt in Rio de Janeiro. Nederland komt twee keer voor op de lijst: de andere nominatie ging naar Philips Lighting.


— foto: Eťn van de twee Cargohoppers in Utrecht is een electrisch aangedreven trekker-oplegger. Op de oplegger zijn zonnecellen gemonteerd om de accu bij te laden.

Cargohopper Utrecht werd gekozen omdat het volgens de commissie een eenvoudige, snelle en betrouwbare oplossing is om het commerciŽle hart van een oude moeilijk toegankelijke binnenstad leefbaar te houden. "Kleine zonne-elektrisch aangedreven voertuigen kunnen gecombineerd met innovatieve infrastructurele maatregelen steden over de hele wereld leefbaar houden en tegelijkertijd een substantiŽle bijdrage leveren aan een beter klimaat. Met andere woorden: wat in Utrecht kan, kan op heel veel plaatsen ter wereld. De nominatie noemt verder het economische voordeel, de bijdrage op het sociale vlak en de waarde voor het milieu. Zo spaart de Utrechtse Cargohopper jaarlijks 20.000 liter diesel uit. Dat is volgens de Sustainia 100 belangrijk omdat er jaarlijks wereldwijd circa 4.2 miljoen mensen overlijden als gevolg van luchtverontreiniging. Voor het klimaat betekent Cargohopper de besparing van 33 ton CO2 op jaarbasis.

Inmiddels rijden er overigens al twee Cargohoppers in de gemeente Utrecht die dit project vanaf de start in 2009 vol ondersteund heeft.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afbouw van een derde Cargohopper voor de binnenstad van Enschede. Later dit jaar moet Amsterdam van start gaan met vier Cargohoppers. Cargohopper valt binnen Nederland onder het distributiesysteem van TransMission maar staat open voor iedere verlader en vervoerder. Cargohopper past zo uitstekend in de klimaatdoelstellingen die TransMission zich gesteld heeft. "Deze nominatie toont aan dat we daarmee op de goede weg zijn", aldus Peter Tjalma, algemeen directeur van Transmission. "Het geeft ons een enorme boost in ons streven actieve bijdrage te willen leveren aan het MVO-handelen van elk bedrijf dat met ons zaken wil doen."

Initiatiefnemer Jacques van der Linden intussen, toont zich tevreden met de nominatie. "Toen wij in 2009 begonnen met Cargohopper, deden we dat echt om iets te positiefs te doen voor de binnenstad van Utrecht. Ik ben er reuze trots op dat dit, aanvankelijk toch wel heel wilde idee, nu wereldwijd gedragen wordt."
(22 juni 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Isuzu
  NPR85L WB340 / WB385


  Licht bakwagenchassis met een ... > Meer

  T Comm
  P-eye


  Bandenspanningsindicator die ... > Meer

  Nissan
  Qashqai+2 1.5 dCi Van / 2.0 dCi Van


  Nissan brengt de lange van de ... > Meer

  Krone
  Multilock - Multiblock


  Krone rust zijn van het type ... > Meer

  Volkswagen
  Crafter 35 WB433 120kW laadbak laadklep


  Aangeboden voor shortlease: ... > Meer

  Stasse Transporttechniek
  Maatwerk oplegger


  Stasse Transporttechniek op u ... > Meer

  Ginaf
  Duratruck E2114


  Wie een volledig electrisch ... > Meer

  Safeload
  Ergobar nieuwe aluminium ladingstangen


  De Safeload Ergobar is de van ... > Meer

  Krone
  Schamel-aanhangwagen voor wissellaadbakken


  Schamel-aanhanger van Krone, ... > Meer

  Volvo
  FL 4x2 Electric


  Truck met volledig voor of in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon