of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Trailerbeurs in Kortrijk komt in nieuwe opzet terug vanaf voorjaar 2014.

2014 wordt, net als 2012, een jaar met veel transportbeurzen. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft besloten de aankomende editie van Trailer, die gepland was voor november 2013, te verplaatsen naar mei / juni 2014.

In 2014 staan dan op de agenda: BedrijfsautoRAI (april), Trailer (mei/juni), IAA (september) en daarnaast ook nog driemaal de Carrosserie Vakdagen (Hardenberg, Gorinchem en Venlo). En direct daarna, in januari 2015, het Brussels Salon voor bedrijfsvoertuigen.

Een overvolle agenda dus. Toch een noodzakelijke beslissing, vindt TLV, dat Trailer juist nieuw leven inblaast. De opleggerbeurs wordt korter (vier in plaats van vijf dagen) en krijgt andere openingstijden ('s middags en 's avonds in plaats van overdag). Dit beperkt de kosten voor de exposanten en zorgt ervoor dat meer mensen in de gelegenheid zijn de beurs te bezoeken.


— foto: Trailer is een interessante beurs maar trok de laatste jaren te weinig bezoekers.

Met de 13.100 bezoekers in 2011 zijn de Trailer-exposanten niet tevreden. In 2009 waren het er nog `14.000. Het zit de beurs niet mee: juist in de weken van de expositie werd het nieuws in BelgiŽ beheerst door slechte economische berichten. In 2009 stormde het bovendien, en volgens Jan Soenen, beleidsmedewerker van TLV, is de beurs ook weleens geplaagd door sneeuwval.

De voornaamste reden om de beurs naar de lente te verschuiven is echter dat exposanten aangeven dat investeringsbeslissingen vroeger in het jaar worden gemaakt. "Vroeger werden die beslissingen aan het eind van het jaar

genomen, als bleek dat bedrijven goed hadden gedraaid en ze wilden hun winsten niet al te hoog laten uitkomen voor de Belastingdienst. Maar de resultaten in het transport zijn nu zo slecht dat dit geen rol meer speelt. Bovendien zijn er steeds meer ondernemingen die hun boekjaar in juni afsluiten in plaats van december."

De organisatie kreeg na afloop van Trailer 2011 kritische opmerkingen van deelnemers over de bezoekersaantallen. Daarom heeft er een uitgebreide evaluatie plaatsgehad. Soenen: "We hebben altijd nauw contact met de exposanten. Er is een sturingscomitť, maar in de vijftien edities van de beurs is het nog nooit voorgekomen dat de exposanten de beurs wilden verschuiven.

Het basisconcept van Trailer blijft hetzelfde. Het is in eerste instantie een beurs voor getrokken materieel, maar ook motorvoertuigen, componenten en telematica-oplossingen worden getoond. Trailer richt zich op decision makers uit BelgiŽ en de omringende landen. Soenen (TLV) geeft toe dat de nieuwe planning ervoor kan zorgen dat minder Nederlandse bezoekers op Trailer komen. "Maar we willen zeker geen concurrent zijn voor de BedrijfsautoRAI."

Trailer 2014 zal worden gehouden van donderdag tot en met zondag, eind mei of begin juni — de exacte datum is nog niet bekend.
(21 juni 2012)

 • wilt u uw mening geven over Trailer, of over andere bedrijfsautobeurzen, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Scania
  R730 LA4x2MNA


  De allersterkste Scania, de ... > Meer

  Hofpoel - Ford
  Transit Boxline Low Floor FWD 350L 103kW L1 (L2)


  Hofpoel ontwierp op basis van ... > Meer

  LAG
  Hardox Kipper-oplegger


  Robuuste kipper-oplegger van ... > Meer

  Scania
  R500 LA6x2/2MNB


  Bijzondere uitvoering van de ... > Meer

  Burgers
  2-assige verwarmde oplegger


  Oplegger voor met verwarming ... > Meer

  EasyPark
  4Si parkeersensoren


  Systeem waarmee u kunt worden ... > Meer

  Smartbox
  Gesloten laadbakken voor lichte bedrijfswagens


  Smartbox Nederland levert ... > Meer

  Renault Trucks
  D 2.0 35.15 WB280 trekker


  Renault nieuwe D-drive is met ... > Meer

  TANS
  Impact


  International Modular And en ... > Meer

  Volkswagen
  Transporter T6 WB340 2.0 TDI 150kW 3,0t 4MOTION DoubleCab


  Zesde generatie Transporter ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon