of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Trailerbeurs in Kortrijk komt in nieuwe opzet terug vanaf voorjaar 2014.

2014 wordt, net als 2012, een jaar met veel transportbeurzen. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft besloten de aankomende editie van Trailer, die gepland was voor november 2013, te verplaatsen naar mei / juni 2014.

In 2014 staan dan op de agenda: BedrijfsautoRAI (april), Trailer (mei/juni), IAA (september) en daarnaast ook nog driemaal de Carrosserie Vakdagen (Hardenberg, Gorinchem en Venlo). En direct daarna, in januari 2015, het Brussels Salon voor bedrijfsvoertuigen.

Een overvolle agenda dus. Toch een noodzakelijke beslissing, vindt TLV, dat Trailer juist nieuw leven inblaast. De opleggerbeurs wordt korter (vier in plaats van vijf dagen) en krijgt andere openingstijden ('s middags en 's avonds in plaats van overdag). Dit beperkt de kosten voor de exposanten en zorgt ervoor dat meer mensen in de gelegenheid zijn de beurs te bezoeken.


— foto: Trailer is een interessante beurs maar trok de laatste jaren te weinig bezoekers.

Met de 13.100 bezoekers in 2011 zijn de Trailer-exposanten niet tevreden. In 2009 waren het er nog `14.000. Het zit de beurs niet mee: juist in de weken van de expositie werd het nieuws in BelgiŽ beheerst door slechte economische berichten. In 2009 stormde het bovendien, en volgens Jan Soenen, beleidsmedewerker van TLV, is de beurs ook weleens geplaagd door sneeuwval.

De voornaamste reden om de beurs naar de lente te verschuiven is echter dat exposanten aangeven dat investeringsbeslissingen vroeger in het jaar worden gemaakt. "Vroeger werden die beslissingen aan het eind van het jaar

genomen, als bleek dat bedrijven goed hadden gedraaid en ze wilden hun winsten niet al te hoog laten uitkomen voor de Belastingdienst. Maar de resultaten in het transport zijn nu zo slecht dat dit geen rol meer speelt. Bovendien zijn er steeds meer ondernemingen die hun boekjaar in juni afsluiten in plaats van december."

De organisatie kreeg na afloop van Trailer 2011 kritische opmerkingen van deelnemers over de bezoekersaantallen. Daarom heeft er een uitgebreide evaluatie plaatsgehad. Soenen: "We hebben altijd nauw contact met de exposanten. Er is een sturingscomitť, maar in de vijftien edities van de beurs is het nog nooit voorgekomen dat de exposanten de beurs wilden verschuiven.

Het basisconcept van Trailer blijft hetzelfde. Het is in eerste instantie een beurs voor getrokken materieel, maar ook motorvoertuigen, componenten en telematica-oplossingen worden getoond. Trailer richt zich op decision makers uit BelgiŽ en de omringende landen. Soenen (TLV) geeft toe dat de nieuwe planning ervoor kan zorgen dat minder Nederlandse bezoekers op Trailer komen. "Maar we willen zeker geen concurrent zijn voor de BedrijfsautoRAI."

Trailer 2014 zal worden gehouden van donderdag tot en met zondag, eind mei of begin juni — de exacte datum is nog niet bekend.
(21 juni 2012)

 • wilt u uw mening geven over Trailer, of over andere bedrijfsautobeurzen, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 1324 LS (1326 LS, 1329 LS) WB326 / WB356


  Lichte Mercedes Atego trekker ... > Meer

  Gereedschapskist
  Gegalvaniseerd staal met houten binnenwerk


  Diverse modellen stalen Met ... > Meer

  DYTO
  Liquidmaster


  Te gebruiken voor veel zoals: ... > Meer

  Fontaine
  150SF koppelschotel


  Eenvoudige stalen beschermt ... > Meer

  SAF Holland
  Titan trailersteunpoot


  Nieuw ontwikkelde en van SAF ... > Meer

  Scania
  P280 DB 6x2/4


  Drie-assig Scania-chassis met ... > Meer

  Trimble verwerft LogicWay
  Software voor de automatisering van salarisvoorloop


  Trimble (NASDAQ: TRMB) aan de ... > Meer

  Aluminium tank DAF LF
  vervangt de stalen brandstoftank


  Vervangende Daf tanks in DAF ... > Meer

  Volvo Trucks
  FH 420/460/500/540 Fuel & Performance Concept


  Volvo Trucks Nederland levert ... > Meer

  Renault Trucks / BE-Combi
  Master 3500PLUS 2.3TD 120kW


  Renault Trucks Master in met ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon