of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Hyundai komt met derde generatie Santa Fe, en kiest voor veiligheid, comfort en milieu.


— foto: Nieuwe generatie Santa Fe. Nog meer luxe en veiligheid dan zijn voorganger. Twee dieselmotoren: een 2,0 liter en een 2,2 liter.

Op de Autoshow van New York stelt Hyundai vandaag de nieuwe Hyundai Santa Fe voor. De derde generatie van deze populaire SUV heeft een modern, agressief design en biedt verbeterde techniek, comfort en veiligheid. Waarschijnlijk wordt de Santa Fe op bestelling ook weer op grijs kenteken geleverd.


— foto: Vooraanzicht naar Europese normen. De motorkap is voetganger-vriendelijk.

De Hyundai Santa Fe wordt goed verkocht. Sinds de introductie in 2000 zijn er wereldwijd maar liefst 2,56 miljoen gebouwd, in Europa zijn 350.000 exemplaren afgeleverd. Met 4.690 mm is de nieuwe Hyundai Santa Fe precies ťťn centimeter langer dan zijn voorganger, die trouwens pas drie jaar op de markt was. Hij is ook een fractie lager en breder. Daardoor oogt hij wat imposanter. Hyundai zelf spreekt over het "Storm Edge-design, waarmee Hyundai een nieuwe interpretatie aan zijn Fluidic Sculpture-designtaal geeft." Het zal wel.


— foto: Er is nog geen foto van de Van-uitvoering. Maar dit is de geel kenteken-versie met neergeklapte achterbank.

Voor de Hyundai Santa Fe zijn drie viercilindermotoren beschikbaar, waaronder een compleet nieuw ontwikkelde 2.0-liter ĎRí-dieselmotor met Variable Geometry Turbo (VGT). Deze krachtbron levert 110 kW (150 pk), en een koppel van 382 Nm al vanaf 2.000 rpm. En dat terwijl de krachtbron uiterst lage emissiewaarden laat noteren: slechts 155 gram CO2 per kilometer en een emissieniveau waarmee de Hyundai Santa Fe nu al aan de Euro 6-norm voldoet.

Opmerkelijk genoeg zijn de emissiewaarden van de de 2.2-liter VGT met dieselmotor, nog beter. Door verbeteringen aan de motor produceert de uit aluminium vervaardigde krachtbron slechts 145 gram CO2 per kilometer. Deze 2,2 liter diesel werd in 2009 op de markt gebracht en is nu verbeterd, vooral op het gebied van zuinigheid en uitstoot. Het vermogen nam fractioneel toe tot 147 kW (200 pk) vermogen, het koppel tot 431 Nm.

Er is ook een 2.4-liter GDI-benzinemotor: met een vermogen van 142 kW (193 pk) en een CO2-uitstoot van 197 g/km. Maar die is niet leverbaar in de Van-uitvoering.

De motoren worden gekoppeld aan een 6-traps automatische transmissie, of een handgeschakelde 6-versnellingentransmissie. De vorige uitvoering had nog vijfbakken.


— foto: Comfort op niveau: zeer goede stoelen.

Met de ontwikkeling van de Santa Fe heeft Hyundai zich gericht op de wensen van de Europese automobilisten. Daarom zijn vering en demping specifiek ontwikkeld voor een directe reactie op stuurinput. De achtervering is daarbij uitgerust met automatische niveauregeling, zodat het weggedrag bij alle ladingstoestanden optimaal is. Voor het eerst past Hyundai ook de unieke Flex Steer-stuurbekrachtiging toe op een SUV. Met dit systeem kan de bestuurder kiezen uit drie stuurkarakteristieken: normaal, sportief en comfortabel.


— foto: Cockpit met multifunctioneel display. .

Wat blijft, is dat deze SUV er is als 2WD en 4WD, en dat bij laatstgenoemde de vierwielaandrijving automatisch wordt ingeschakeld als dat nodig mocht zijn. Maar de Santa Fe is meer een luxe SUV dan een moderne Land Rover. De foto's spreken voor zich. Nieuw zijn elektrisch bedienbare voorstoelen en een panoramisch zonnedak. Privacyglass in de zijruiten beschermt tegen nieuwsgierige blikken. In de laadruimte is een 220-voltaansluiting aanwezig, waarop bijvoorbeeld een laptop kan worden aangesloten.

De passieve veiligheid is verbeterd. De carrosserie is vervaardigd van een combinatie van staal en aluminium: licht en sterk. In het interieur zijn zeven airbags ondergebracht, terwijl de motorkap voetgangers voor letsel behoedt. Voorts is de Hyundai Santa Fe uitgerust met een scala aan assistentiesystemen, zoals radargestuurde Adaptive Cruise Control, Smart Park Assist, Vehicle Stabilty Management, Downhill Brake Control, Hill-start Assist Control, Lane Departure Warning, ABS en ESP. Ook is de Hyundai Santa Fe nu uitgerust met een achteruitrijcamera, waarvan het beeld op een 7-inchscherm wordt geprojecteerd.
(4 april 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter WB325 Hoog Dak 65kW (80kW) 2,8t / 3,0t / 3,3t / 3,5t


  Korte Sprinter met verhoogd ... > Meer

  VDO
  Mobile Card Reader


  Met de mobile card reader van ... > Meer

  Nooteboom
  Multitrailer MCO-PX


  In 2010 geÔntroduceerde van ... > Meer

  Gardner Denver Drum
  Hydrapak 3


  Bij het hydraulisch van LPG- ... > Meer

  Elenbaas
  Plywood oplegger met badkuipconstructie


  Door Carrosserie Elenbaas 2 ... > Meer

  VDO
  DTCO 1381 2.0 digitale tachograaf


  Nieuwe, in oktober 2012 voor ... > Meer

  WebTrailer
  Flexstrap


  Systeem voor het zekeren van ... > Meer

  Brigade
  Sidescan


  De Sidescan is de oplossing 1 ... > Meer

  STAS
  Sluiskipper


  Multifunctioneel in gebruik; ... > Meer

  Volvo
  FM 430 8x2


  Debru Hoogwerk bv in Ter FM ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon