of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Ford splitst de Transit vanaf 2013 in twee modellen: een kleine met voorwielaandrijving en een forse met achterwielaandrijving.

Ford splitst zijn Transit in twee nieuwe modellen op die vanaf 2013 zullen worden geleverd. De voorwielaangedreven Transit gaat dan waarschijnlijk verder als Transit Custom, een nieuw klein model dat concurrent wordt voor bijvoorbeeld de Volkswagen Transporter, de Hyundai H300, de Renault Trafic en de Mercedes-Benz Vito. De achterwielaangedreven versie wordt forser en vervangt de huidige zware Transits.

De Ford Transit Connect blijft gewoon bestaan, dit is de nog kleinere variant en concurrent van bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy.


— foto: Ford Tourneo / Transit Custom wordt de opvolger van de voorwielaangedreven Transit.

Ford wil met de Transit Custom een nieuwe klantenkring trekken, die de huidige Transit te vierkant en zakelijk vindt. De nieuwe voorwielaangedreven besteller is bedoeld voor zowel de Europese als Aziatische markt. Hij wordt leverbaar in twee lengtes. Op de Autosalon in Geneve, volgende maand, onthult Ford alvast de personenauto-uitvoering, de Tourneo Custom. Kenmerkend is de vormgeving: minder vierkant, speelser en meer MPV-achtig. Duidelijk afgeleid van de nieuwe stijl van de Ford personenauto's. De auto is helemaal opnieuw ontworpen en dus niet gebaseerd op de huidige Transit.

Het interieur is afgewerkt als van een personenauto. Het rijden met de Transit Custom moet dezelfde ervaring zijn als met een Ford personenauto, zo was een van de uitgangspunten van de fabrikant. Er zijn nieuwe technologieŽn in verwerkt, zoals spraakherkenning voor het activeren van bepaalde functies, een alarmknop voor het aanvragen van noodhulp en verwijderbare en verschuifbare achterstoelen.

De nieuwe Transit Custom wordt later dit jaar (waarschijnlijk op de Birmingham Commercial Vehicle Show in april) getoond, en die ziet er hetzelfde uit als de hier getoonde Tourneo Custom. Maar dan met laadruimte in plaats van achterbank.

Acht jaar geleden nam Ford de opvallende stap om de Transit zowel met voorwiel- als met achterwielaandrijving te gaan leveren. Dat werd een succes, want de Transit is ook nu nog een verkoopsucces. De achterwiel-aangedreven versies worden gebruikt voor het zwaardere werk; voor het lichtere werk is een voorwielaandrijver geschikt. Met ingang van 2013 gaat de achterwielaangedreven Transit een nieuwe fase in, want er komt een totaal nieuw model, dat gecombineerd wordt met de opvolger van de Amerikaanse Ford E-serie. De nieuwe Transit zal dan ook zowel in Europa en de VS worden geleverd.

Hoe de nieuwe Transit eruit gaat zien, is nog niet bekend, maar op basis van de ons beschikbare informatie hebben we een fotomontage gemaakt. De nieuwe Transit krijgt waarschijnlijk een wat gestroomlijnder neus, om de luchtweerstand te verlagen. De vierkante vormen worden iets afgeronder, en de auto wordt leverbaar in verschillende lengtes en hoogtes, net als de huidige Transit. Hoewel er moderne technologie in wordt verwerkt, streeft Ford er vooral naar om exploitatiekosten van de Transit zo laag mogelijk te houden. Al te spectaculaire zaken hoeven daarom niet te worden verwacht.


— montagefoto: Zo kan de nieuwe Ford Transit eruit gaan zien: modernere neus, en groter dan zijn voorganger. Alleen met achterwielaandrijving.

Voor wat betreft de motorisering houdt Ford het voorlopig bij de huidige 2,2 liter TDCi euro5 dieselmotor. Deze motor werd vorig jaar geÔntroduceerd, en wordt vanaf maart 2012 afgeleverd in de huidige generatie Transits.

Op het gebied van alternatieve aandrijving als hybride en electrisch, hoeven we bij de Transit voorlopig geen spectaculaire vernieuwingen te verwachten. Wie een electrische Ford wil rijden, kan overigens al enige tijd terecht bij de Ford Transit Connect Electric, die overigens nog niet als warme broodjes over de toonbank vliegt.
(22 februari 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Eerste Volvo Truck
  rolde in 1928 de fabriek uit


  Exact 90 jaar geleden, op 20 ... > Meer

  Ziehl-Abegg:
  Busondernemingen nog terughoudend bij overschakeling naar electro-mobiliteit


  Ziehl-Abegg, producent van in ... > Meer

  Fiat
  Ducato Chassiscabine L1 3,3t 88kW


  Kort chassis van de Fiat voor ... > Meer

  VDO
  DTCO 1381 Digitale tachograaf


  Ingebouwde digitale van VDO. ... > Meer

  VDL
  S-20t-6300-DIN haakarmsysteem


  Op de IAA beurs prototype. de ... > Meer

  Broshuis
  E-2190/27 Constructie semi-dieplader


  Broshuis heeft deze speciaal ... > Meer

  Pacton
  Container X-press ADR


  40 ft. containerchassis voor ... > Meer

  Volvo
  FH 550 6x4T Euro6


  Volvo FH zwaart met drie twee ... > Meer

  Rockinger
  RO 510A vangmuilkoppeling voor LZV


  De ideale vangmuilkoppeling ... > Meer

  Iveco
  Eurocargo ML100E19P


  Vernieuwd tientons chassis de ... > Meer

  Met TALIS van TANS
  kunnen we ons werk met halve bezetting aan


  Met de groei van de groeide & ... > Meer

  MAN
  TGS 18.480 4x2 euro6 LX WB360


  MAN TGS 18.480 4x2 trekker de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon