of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Ford splitst de Transit vanaf 2013 in twee modellen: een kleine met voorwielaandrijving en een forse met achterwielaandrijving.

Ford splitst zijn Transit in twee nieuwe modellen op die vanaf 2013 zullen worden geleverd. De voorwielaangedreven Transit gaat dan waarschijnlijk verder als Transit Custom, een nieuw klein model dat concurrent wordt voor bijvoorbeeld de Volkswagen Transporter, de Hyundai H300, de Renault Trafic en de Mercedes-Benz Vito. De achterwielaangedreven versie wordt forser en vervangt de huidige zware Transits.

De Ford Transit Connect blijft gewoon bestaan, dit is de nog kleinere variant en concurrent van bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy.


— foto: Ford Tourneo / Transit Custom wordt de opvolger van de voorwielaangedreven Transit.

Ford wil met de Transit Custom een nieuwe klantenkring trekken, die de huidige Transit te vierkant en zakelijk vindt. De nieuwe voorwielaangedreven besteller is bedoeld voor zowel de Europese als Aziatische markt. Hij wordt leverbaar in twee lengtes. Op de Autosalon in Geneve, volgende maand, onthult Ford alvast de personenauto-uitvoering, de Tourneo Custom. Kenmerkend is de vormgeving: minder vierkant, speelser en meer MPV-achtig. Duidelijk afgeleid van de nieuwe stijl van de Ford personenauto's. De auto is helemaal opnieuw ontworpen en dus niet gebaseerd op de huidige Transit.

Het interieur is afgewerkt als van een personenauto. Het rijden met de Transit Custom moet dezelfde ervaring zijn als met een Ford personenauto, zo was een van de uitgangspunten van de fabrikant. Er zijn nieuwe technologieŽn in verwerkt, zoals spraakherkenning voor het activeren van bepaalde functies, een alarmknop voor het aanvragen van noodhulp en verwijderbare en verschuifbare achterstoelen.

De nieuwe Transit Custom wordt later dit jaar (waarschijnlijk op de Birmingham Commercial Vehicle Show in april) getoond, en die ziet er hetzelfde uit als de hier getoonde Tourneo Custom. Maar dan met laadruimte in plaats van achterbank.

Acht jaar geleden nam Ford de opvallende stap om de Transit zowel met voorwiel- als met achterwielaandrijving te gaan leveren. Dat werd een succes, want de Transit is ook nu nog een verkoopsucces. De achterwiel-aangedreven versies worden gebruikt voor het zwaardere werk; voor het lichtere werk is een voorwielaandrijver geschikt. Met ingang van 2013 gaat de achterwielaangedreven Transit een nieuwe fase in, want er komt een totaal nieuw model, dat gecombineerd wordt met de opvolger van de Amerikaanse Ford E-serie. De nieuwe Transit zal dan ook zowel in Europa en de VS worden geleverd.

Hoe de nieuwe Transit eruit gaat zien, is nog niet bekend, maar op basis van de ons beschikbare informatie hebben we een fotomontage gemaakt. De nieuwe Transit krijgt waarschijnlijk een wat gestroomlijnder neus, om de luchtweerstand te verlagen. De vierkante vormen worden iets afgeronder, en de auto wordt leverbaar in verschillende lengtes en hoogtes, net als de huidige Transit. Hoewel er moderne technologie in wordt verwerkt, streeft Ford er vooral naar om exploitatiekosten van de Transit zo laag mogelijk te houden. Al te spectaculaire zaken hoeven daarom niet te worden verwacht.


— montagefoto: Zo kan de nieuwe Ford Transit eruit gaan zien: modernere neus, en groter dan zijn voorganger. Alleen met achterwielaandrijving.

Voor wat betreft de motorisering houdt Ford het voorlopig bij de huidige 2,2 liter TDCi euro5 dieselmotor. Deze motor werd vorig jaar geÔntroduceerd, en wordt vanaf maart 2012 afgeleverd in de huidige generatie Transits.

Op het gebied van alternatieve aandrijving als hybride en electrisch, hoeven we bij de Transit voorlopig geen spectaculaire vernieuwingen te verwachten. Wie een electrische Ford wil rijden, kan overigens al enige tijd terecht bij de Ford Transit Connect Electric, die overigens nog niet als warme broodjes over de toonbank vliegt.
(22 februari 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Iveco
  Daily Chassiscabine 35C11 (35C13) WB300 / WB340 / WB375 / WB410


  Iveco Daily chassis met 3500 ... > Meer

  Isuzu
  NPR85L WB340 / WB385


  Licht bakwagenchassis met een ... > Meer

  DAF
  FA LF45.160 WB540


  Lang vrachtautochassis voor 5 ... > Meer

  Volvo
  FMX 410 6x4


  6x4 bouwchassis in de Volvo ... > Meer

  CitroŽn
  Nemo 1.4 HDi FAP


  De Citroen Nemo kreeg in 2010 ... > Meer

  Van Hool
  A3Z001 Tankoplegger voor corrosieve stoffen


  Tankoplegger van de Belgische ... > Meer

  LAG
  O-3-TI A3


  Bulkoplegger, kipper, gvw 39 ... > Meer

  Volvo - LAG
  FM370 6x2 V High gestuurde naloopas tankwagen


  Chassis van de Volvo FM met / ... > Meer

  Renault
  Kangoo Express Maxi ZE 44kW


  Een designprijs zal hij niet ... > Meer

  NK Veiligste Chauffeur
  officieel van start


  De eerste editie van het NK ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon