of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Volvo FE Hybrid kan nu met PIEK-certificaat worden geleverd.


— foto: Volvo FE Hybrid aan de slag bij St. van den Brink, als koelauto.

De Volvo FE Hybrid heeft het Piek-Keur certificaat Quiet Truck ontvangen uit handen van Remco Tekstra van de Stichting Piek-Keur. De overhandiging vond plaats in Nieuwegein tijdens het congres GTLG over geluid in stedelijke gebieden. Met dit certificaat toont Volvo Trucks aan dat haar hybride truck voldoet aan een uiterst laag geluidsniveau en daarom ingezet mag worden voor dagranddistributie.

De Volvo FE Hybrid wordt geleverd als 6x2 truck met een naloopas. Er is op dit moment nog geen 4x2. Dit heeft natuurlijk te maken met het extra gewicht van de hybride aandrijving en de extra batterij die aan de linker zijde van het frame hangt. De Volvo FE-serie is de op ťťn na lichtste serie chassis van Volvo, met een gvw van 18 of 26 ton (2-asser resp. drie-asser).

Alle Volvo FE Hybrids kunnen vanaf nu als Quiet Truck gecertificeerd worden. Deze certificering wordt door Volvo Trucks geregeld. "De FE Hybrid rijdt over een beperkte

afstand volledig elektrisch zodat een zeer laag geluidsniveau wordt bereikt. Naast stil is de truck ook schoon en zuinig. Het zogenaamde zero-emission level wordt bereikt in het zware distributiesegment. Wij zijn blij dat de truck nu ook officieel is erkend als stille truck," verklaart Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Truck Nederland.

Doel van het meerjarenprogramma Piek van Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, is het ontwikkelen van innovatieve, geluidsarme toepassingen en producten. Het Piek-Keur certificaat wordt aan leveranciers van componenten en carrosseriebouwers afgegeven, nadat uit de meting blijkt dat het product inderdaad stil is. Zo kan het worden afgegeven voor een laadklep, een vloer maar dus ook voor een complete truck. De Piek-Keur sticker wordt zichtbaar op het voertuig geplakt, zodat duidelijk is dat de vrachtwagen bij het laden en lossen zo weinig mogelijk geluidhinder veroorzaakt.


— foto: Reinigingsbedrijf Roteb in Rotterdam doet mee aan een vijf jaar durende proef met de hybride Volvo die bij lage snelheden volledig electrisch rijdt. Zie technische specificaties hybride vuilnisauto.

De Volvo FE Hybrid werd in 2010 geÔntroduceerd in Nederland. Volvoís hybride-oplossing is geschikt voor distributietaken tot 28 ton. De Volvo FE Hybrid combineert een dieselmotor met een elektromotor, waarbij de elektromotor wordt gebruikt bij het wegrijden vanuit stilstand en voor acceleratie tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt de dieselmotor geactiveerd. Wanneer de truck stopt, wordt de dieselmotor automatisch uitgeschakeld zodat onnodig stationair draaien wordt voorkomen. De accuís laden op met het vermogen dat

wordt gegenereerd tijdens het remmen, waardoor dit systeem zeer geschikt is voor bedrijfscycli met herhaaldelijk stoppen en optrekken, zoals bij het ophalen van vuilnis of in de distributie.

Om files te omzeilen, vindt het bevoorraden van winkels steeds vroeger in de ochtend of later op de avond plaats. In 1998 is wettelijk bepaald hoeveel geluid er tijdens deze dagdelen bij het laden en lossen gemaakt mag worden. Op basis hiervan is de zogenaamde dagranddistributie regeling in het leven geroepen. Deze regeling maakt onderscheid tussen het geluidsniveau van de opbouw en van de truck zelf. Tussen 19.00 en 23.00 uur is het maximale piekniveau van de opbouw 65dB(A); tussen 23.00 en 07.00 uur mag het geluid de 60 dB(A) niet overschrijden. De Quiet Truck grenswaarde ligt op 72 dB(A).

Volvo Nederland heeft samen met enkele klanten een "hybride-consortium" opgericht waarbij gedurende vijf jaar met negen hybride voertuigen ervaring wordt opgedaan. Deelnemers zijn Abrex Logistics, Detail Result, G. Vlug en Zoon, Huuskes Versproducten, Leger des Heils ReShare, Roteb Lease, St. van den Brink, Princen TransMission en Portena Logistiek. De betrokkenen wil;en een gemiddelde CO2- en brandstofreductie behalen van ten minste 25%. Onderzocht zal worden onder welke omstandigheden het hoogste rendement wordt behaald met deze hybride aandrijving. (12 januari 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Iveco
  Daily 50C15V WB395 H2 / 65C18V WB395 H3


  Voor meer laadvermogen is de ... > Meer

  Maxilift
  M50


  Handige en lichte kraan voor ... > Meer

  Carrier
  Maxima dieselmotor


  Gebruikte dieselmotor voor In ... > Meer

  SAF Holland
  FWAL-E aluminium koppelschotel


  Om gewichtsbesparing op de te ... > Meer

  Transics
  TX-SMART


  TX-SMART is een Android app, ... > Meer

  DAF
  FT XF440 euro6


  De nieuwe DAF XF trekker met ... > Meer

  Scania - Lamberet - Carrier
  Zero Emission Distributiecombinatie


  Deze prijswinnende combinatie ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1842 / 1843 LS StreamSpace met Pools of Tsjechisch kenteken


  De Emons Group heeft 139 die ... > Meer

  LZV in Duitsland mogelijk
  met maximaal treingewicht van 40 - 44 ton


  Het is sinds kort toegestaan ... > Meer

  NIET TE KOOP: Volvo
  FM9 4x2T met 2.000.000 km


  Hij heeft twee miljoen achter ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon