of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Klein bedrijf in Zeewolde succesvol met eigen merk robuuste trailers.

Een eigen trailermerk starten — hoeveel mensen heb je daar eigenlijk voor nodig? Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading deed het in zijn eentje: van nul af startte hij in 2008 met het merk Rino Trailers en doet van a tot z alles zelf: verkoop, ontwerp, levering, after sales. "Maar het bouwen besteed ik uit," voegt de ondernemer uit Zeewolde er snel aan toe. "Daar heb ik diverse toeleveranciers voor. Die maken ook de bouwtekening, maar dan wel aan de hand van mijn ontwerp."

Rino Trailers — geregistreerd handelsmerk — staat voor Remorques Igmar Nooteboom, en het verwijst natuurlijk naar de rinoceros: sterk, robuust en snel. Het Afrikaanse steppedier is niet alleen toepasselijk vanwege zijn fysieke eigenschappen, want Afrika is ook een van de belangrijkste afzetmarkten van Rino Trailers. "Om trailers te bouwen die in Afrika overleven, heb je een andere manier van denken nodig," vertelt Igmar. "Denk even 40 jaar terug in de tijd, maar in Europa waren de wegen toen nog niet zo slecht als dat ze in Afrika nu nog zijn. Daar komt nog bij dat er in veel landen geen limieten gelden voor gewichten, een combinatie kan daar rustig met 70 ton of meer rondrijden."


— foto: Nog niet zo bekend Nederlands trailermerk: Rino. Zwaar en degelijk.

De Rino Trailers zijn dus oerdegelijk, met (in vergelijking tot Europees materieel) dikke balken, assen en veerpakketten. Luchtvering, ABS en schijfremmen zul je niet aantreffen. Wel oerdegelijke vlakke en lowbed-trailers met laadvermogens van vijftig ton of meer. Assen die 16 of 18 ton kunnen hebben. Veel staal. Op een kilootje extra is niet gekeken. Meestal worden ze alleen op bestelling gebouwd. Maar enkele standaardtypes staan op voorraad in Zeewolde — naast de verhuur en gebruikte trailers, zie website).

Het is een nichemarkt, en Nooteboom Trading (niet te verwarren met Nooteboom Trailers) opereert hierin met kleine verkoopaantallen. Sinds de oprichting heeft hij plusminus vijftig voertuigen geproduceerd. Internet is voor Nooteboom Trading het belangrijkste medium waarmee Igmar zijn klanten vindt. "Ik heb geen overzeese vestiging. Misschien dat het er ooit van komt, ik kan niet in de toekomst kijken." De trailers zijn zeer eenvoudig zodat er weinig kapot kan gaan en een eventuele reparatie door iedere locale servicewerkplaats kan worden uitgevoerd. Er is geen specialistische kennis van een servicewerkplaats vereist. En onderdelen kunnen telefonisch of per mail worden besteld. Bij elke Rino trailer wordt een manual en onderdelenboek geleverd.

Naast materieel voor de Afrikaanse markt, is Nooteboom Trading actief in de Europese markt, met verhuur en verkoop van speciaal equipment zoals semi-diepladers, citytrailers voor achter kraanwagens, ballast-aanhangwagens en platte trailers. Het gaat altijd om maatwerk materieel dat soms onder de naam Rino is geproduceerd, of om andere merken.
(20 december 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Scania - Meiller
  G480 B 8x4 kipper


  Vier-assig Scania bouwchassis ... > Meer

  Nooteboom
  1-assige ICP Interdolly


  1-assige afneembare ICP op de ... > Meer

  Maggi
  SelectMatic


  Sneeuwkettingset voor twee te ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Citan 108 CDI Lang 55kW


  De Citan van Mercedes-Benz is ... > Meer

  OKT Trailer
  SFT 31 E3-39 E/3


  Drie-assige tankoplegger van ... > Meer

  Trimble
  Next Generation Trucknavigatie


  Next Generation van en en is ... > Meer

  KŲgel
  Asfalt-kipper-oplegger 3 assig 38t gvw


  Kipper-oplegger met stalen - ... > Meer

  Lijzen
  Tankcontainer


  GeÔsoleerde tankcontainer op ... > Meer

  Gemco Mobile Safety
  EasyStep voor MAN TGM


  De electrisch aangedreven van ... > Meer

  Ekeri
  kiest Carrosserie Elenbaas als officieel importeur


  Carrosserie Elenbaas is door ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon