of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Klein bedrijf in Zeewolde succesvol met eigen merk robuuste trailers.

Een eigen trailermerk starten — hoeveel mensen heb je daar eigenlijk voor nodig? Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading deed het in zijn eentje: van nul af startte hij in 2008 met het merk Rino Trailers en doet van a tot z alles zelf: verkoop, ontwerp, levering, after sales. "Maar het bouwen besteed ik uit," voegt de ondernemer uit Zeewolde er snel aan toe. "Daar heb ik diverse toeleveranciers voor. Die maken ook de bouwtekening, maar dan wel aan de hand van mijn ontwerp."

Rino Trailers — geregistreerd handelsmerk — staat voor Remorques Igmar Nooteboom, en het verwijst natuurlijk naar de rinoceros: sterk, robuust en snel. Het Afrikaanse steppedier is niet alleen toepasselijk vanwege zijn fysieke eigenschappen, want Afrika is ook een van de belangrijkste afzetmarkten van Rino Trailers. "Om trailers te bouwen die in Afrika overleven, heb je een andere manier van denken nodig," vertelt Igmar. "Denk even 40 jaar terug in de tijd, maar in Europa waren de wegen toen nog niet zo slecht als dat ze in Afrika nu nog zijn. Daar komt nog bij dat er in veel landen geen limieten gelden voor gewichten, een combinatie kan daar rustig met 70 ton of meer rondrijden."


— foto: Nog niet zo bekend Nederlands trailermerk: Rino. Zwaar en degelijk.

De Rino Trailers zijn dus oerdegelijk, met (in vergelijking tot Europees materieel) dikke balken, assen en veerpakketten. Luchtvering, ABS en schijfremmen zul je niet aantreffen. Wel oerdegelijke vlakke en lowbed-trailers met laadvermogens van vijftig ton of meer. Assen die 16 of 18 ton kunnen hebben. Veel staal. Op een kilootje extra is niet gekeken. Meestal worden ze alleen op bestelling gebouwd. Maar enkele standaardtypes staan op voorraad in Zeewolde — naast de verhuur en gebruikte trailers, zie website).

Het is een nichemarkt, en Nooteboom Trading (niet te verwarren met Nooteboom Trailers) opereert hierin met kleine verkoopaantallen. Sinds de oprichting heeft hij plusminus vijftig voertuigen geproduceerd. Internet is voor Nooteboom Trading het belangrijkste medium waarmee Igmar zijn klanten vindt. "Ik heb geen overzeese vestiging. Misschien dat het er ooit van komt, ik kan niet in de toekomst kijken." De trailers zijn zeer eenvoudig zodat er weinig kapot kan gaan en een eventuele reparatie door iedere locale servicewerkplaats kan worden uitgevoerd. Er is geen specialistische kennis van een servicewerkplaats vereist. En onderdelen kunnen telefonisch of per mail worden besteld. Bij elke Rino trailer wordt een manual en onderdelenboek geleverd.

Naast materieel voor de Afrikaanse markt, is Nooteboom Trading actief in de Europese markt, met verhuur en verkoop van speciaal equipment zoals semi-diepladers, citytrailers voor achter kraanwagens, ballast-aanhangwagens en platte trailers. Het gaat altijd om maatwerk materieel dat soms onder de naam Rino is geproduceerd, of om andere merken.
(20 december 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Scania
  R480 B 6x2/4 euro6


  De eerste in Nederland met 6 ... > Meer

  CairgoBag
  Superflow stuwsysteem


  Compleet systeem voor het van ... > Meer

  Dacia
  Dokker Van dCi75 55kW


  Nieuwe bestelauto van Dacia / ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T Luchtvering ADR


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Pfreundt
  ASK-2 Portaalarm-weegsysteem


  Mobiel weegsysteem speciaal u ... > Meer

  Pacton
  Open laadbak


  De oplegger met open laadbak ... > Meer

  Carrier
  Vector E-drive koeling met CO2 als koudemiddel


  Koelsysteem van Carrier op de ... > Meer

  LZV in Duitsland mogelijk
  met maximaal treingewicht van 40 - 44 ton


  Het is sinds kort toegestaan ... > Meer

  Scania Someren
  winnaar van Scania werkplaatscompetitie


  Het serviceteam van Scania de ... > Meer

  Trimble
  eShipCo laat vervoerders samenwerken aan ťťn opdracht


  Het idee is verre van nieuw, ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon