of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Moeyersons ziet vraag naar opleggers met schuifdeuren stijgen.


— foto: Trailer met schuifdeuren opvallende verschijning.

"We bouwen dit soort trailers al twintig jaar, maar ze staan nu hevig in de belangstelling vanwege de nieuwe eisen van ladingzekering. Ze hebben een XL-certificaat, en je kunt toch aan de zijkant laden of lossen."

Aan het woord is verkoopdirecteur Dirk Heyman van trailerbouwer Moeyersons uit Londerzeel. Op Trailer 2011 toonde het bedrijf een 13,60 meter gesloten oplegger met vier schuifdeuren aan beide zijden. Snel laden en lossen, en toch een gesloten carrosserie — zelfs een geheel geÔsoleerde carrosserie is mogelijk. "We zijn net bezig met een offerte voor een klant die planten vervoert naar Zuid-Frankrijk. Met deze oplossing is het mogelijk om te conditioneren tot net boven de nul graden met behulp van een kleine koel/verwarmingsunit."


— foto: Deuren van 320 cm breed. De zijkant kan voor 50% worden opengeschoven.

Hoe gaat dat nu in zijn werk, met die schuifdeuren? Aan iedere zijde zitten er vier. Tussen de deuren zitten verticale stijlen, die vergrendeld zijn tussen vloer en dak, maar ontgrendeld kunnen worden om de deuren te laten verschuiven. De deuren hangen aan het dak. Aan de onderzijde is er geen rails, alleen een vergrendeling.

De zijdeuren hebben een breedte van 320 cm en kunnen op drie manieren open. De twee voorste panelen kunnen aan elkaar gekoppeld naar achteren schuiven. De twee achterste panelen kunnen op dezelfde manier naar voren geschoven worden. Tenslotte kunnen de middelste deuren open: ťťn naar voor en ťťn naar achteren schuiven. In alle drie situaties is de zijkant over circa 50% van de lengte toegankelijk.


— foto: Zo schuiven de deuren over elkaar. Let op de afwerkingsdetails.

Heyman: "Er komt nu meer vraag naar deze trailers vanwege de actuele problematiek van ladingzekering. In trailers met XL-certificaat mag je lading zekeren door deze aansluitend te stuwen en alleen de achterste lading te zekeren. Doe je dat niet, dan moet alle lading individueel worden gezekerd met stangen of riemen. Je ziet nu dat huiftrailers steeds vaker zijborden krijgen om aan de XL-norm te voldoen. Dat kan natuurlijk, maar openen en sluiten van de zijkant kost veel tijd."


— foto: Snel te vergrendelen en te ontgrendelen.

Ten opzichte van een gesloten trailer, biedt de trailer met schuifdeuren het voordeel dat er meer mogelijkheden zijn voor retourlading. Een van de klanten van Moeyersons rijdt stukgoed voor een supermarktketen, en neemt emballage retour die moet worden gelost bij een bierbrouwerij. Zij-ontlading verplicht. Zo zijn er tal van situaties denkbaar waarvoor deze trailer een interessante oplossing vormt.


— foto: Bij het openen schuift de rong mee.

Moeyersons maakt voor het bouwen gebruik van een rigide trailerchassis. Als mogelijke leveranciers noemt Heyman Pacton, Renders, Groenewegen, Hertoghs, LAG en Van Hool. Hij heeft ook een lijstje merken die hij niet wil, omdat ze "te flexibel" zijn. Stijfheid van het chassis is belangrijk om de zijdeuren goed te laten sluiten. Het exemplaar dat op Trailer 2011 stond, was gebouwd op een versterkt Lecitrailer chassis, een Spaans merk. Dit chassis was door de klant (een Frans bedrijf) zelf aangeleverd.


— foto: Duidelijk zichtbare vergrendelingehendels en -nokken als de deur is opengeschoven.

Het leeggewicht van deze Moeyersons komt op ongeveer 9 ton, waarvan plusminus 5,5 ton voor rekening komt van het chassis en 3,5 ton van de opbouw. Dat is exclusief eventuele koel/verwarmingsinstallatie. Dit laat in het internationaal transport (max. 40 ton gvw) een laadvermogen over van ongeveer 23,5 ton. CarrosserieŽn met vouwdeuren — ook een oplossing om een gesloten trailer aan de zijkant te beladen — zijn iets lichter, maar volgens Heymans zijn schuifdeuren minder kwetsbaar vanwege het ontbreken van scharnieren. Waar je natuurlijk tegenover kunt zetten dat de zijkant van de Moeyersons niet in ťťn keer compleet open kan.
(30 november 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Volvo
  FM9 4x4


  FM9 hoog vierwielaangedreven ... > Meer

  Fiat
  Doblo Cargo Work Up pickup 1.3MJ 66kW / 1.6MJ 77kW/ 2.0 MJ 99kW


  De Doblo Cargo Work Up is de ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Citan 108 CDI Combi 55kW


  Van de Citan van komt ook een ... > Meer

  Iveco
  Daily 35S13 WB330 H3


  Iveco Daily gesloten met in S ... > Meer

  Ringfeder
  5085T


  Nieuw, in 2013 geÔntroduceerd ... > Meer

  Kuip Carrosserie
  3-assige gekoelde wipkar


  Middenas-aanhangwagen met een ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Unimog U527


  Hoog 4x4 chassis in de 16 in ... > Meer

  D-TEC
  Containerweegsysteem


  Containerweegsysteem voor en ... > Meer

  Ginaf
  Duratruck E2114


  Wie een volledig electrisch ... > Meer

  MAN
  TGS 26.420 6x2/4 BLS LX


  Werkpaard van MAN: de TGS het ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon