of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Moeyersons ziet vraag naar opleggers met schuifdeuren stijgen.


— foto: Trailer met schuifdeuren opvallende verschijning.

"We bouwen dit soort trailers al twintig jaar, maar ze staan nu hevig in de belangstelling vanwege de nieuwe eisen van ladingzekering. Ze hebben een XL-certificaat, en je kunt toch aan de zijkant laden of lossen."

Aan het woord is verkoopdirecteur Dirk Heyman van trailerbouwer Moeyersons uit Londerzeel. Op Trailer 2011 toonde het bedrijf een 13,60 meter gesloten oplegger met vier schuifdeuren aan beide zijden. Snel laden en lossen, en toch een gesloten carrosserie — zelfs een geheel geÔsoleerde carrosserie is mogelijk. "We zijn net bezig met een offerte voor een klant die planten vervoert naar Zuid-Frankrijk. Met deze oplossing is het mogelijk om te conditioneren tot net boven de nul graden met behulp van een kleine koel/verwarmingsunit."


— foto: Deuren van 320 cm breed. De zijkant kan voor 50% worden opengeschoven.

Hoe gaat dat nu in zijn werk, met die schuifdeuren? Aan iedere zijde zitten er vier. Tussen de deuren zitten verticale stijlen, die vergrendeld zijn tussen vloer en dak, maar ontgrendeld kunnen worden om de deuren te laten verschuiven. De deuren hangen aan het dak. Aan de onderzijde is er geen rails, alleen een vergrendeling.

De zijdeuren hebben een breedte van 320 cm en kunnen op drie manieren open. De twee voorste panelen kunnen aan elkaar gekoppeld naar achteren schuiven. De twee achterste panelen kunnen op dezelfde manier naar voren geschoven worden. Tenslotte kunnen de middelste deuren open: ťťn naar voor en ťťn naar achteren schuiven. In alle drie situaties is de zijkant over circa 50% van de lengte toegankelijk.


— foto: Zo schuiven de deuren over elkaar. Let op de afwerkingsdetails.

Heyman: "Er komt nu meer vraag naar deze trailers vanwege de actuele problematiek van ladingzekering. In trailers met XL-certificaat mag je lading zekeren door deze aansluitend te stuwen en alleen de achterste lading te zekeren. Doe je dat niet, dan moet alle lading individueel worden gezekerd met stangen of riemen. Je ziet nu dat huiftrailers steeds vaker zijborden krijgen om aan de XL-norm te voldoen. Dat kan natuurlijk, maar openen en sluiten van de zijkant kost veel tijd."


— foto: Snel te vergrendelen en te ontgrendelen.

Ten opzichte van een gesloten trailer, biedt de trailer met schuifdeuren het voordeel dat er meer mogelijkheden zijn voor retourlading. Een van de klanten van Moeyersons rijdt stukgoed voor een supermarktketen, en neemt emballage retour die moet worden gelost bij een bierbrouwerij. Zij-ontlading verplicht. Zo zijn er tal van situaties denkbaar waarvoor deze trailer een interessante oplossing vormt.


— foto: Bij het openen schuift de rong mee.

Moeyersons maakt voor het bouwen gebruik van een rigide trailerchassis. Als mogelijke leveranciers noemt Heyman Pacton, Renders, Groenewegen, Hertoghs, LAG en Van Hool. Hij heeft ook een lijstje merken die hij niet wil, omdat ze "te flexibel" zijn. Stijfheid van het chassis is belangrijk om de zijdeuren goed te laten sluiten. Het exemplaar dat op Trailer 2011 stond, was gebouwd op een versterkt Lecitrailer chassis, een Spaans merk. Dit chassis was door de klant (een Frans bedrijf) zelf aangeleverd.


— foto: Duidelijk zichtbare vergrendelingehendels en -nokken als de deur is opengeschoven.

Het leeggewicht van deze Moeyersons komt op ongeveer 9 ton, waarvan plusminus 5,5 ton voor rekening komt van het chassis en 3,5 ton van de opbouw. Dat is exclusief eventuele koel/verwarmingsinstallatie. Dit laat in het internationaal transport (max. 40 ton gvw) een laadvermogen over van ongeveer 23,5 ton. CarrosserieŽn met vouwdeuren — ook een oplossing om een gesloten trailer aan de zijkant te beladen — zijn iets lichter, maar volgens Heymans zijn schuifdeuren minder kwetsbaar vanwege het ontbreken van scharnieren. Waar je natuurlijk tegenover kunt zetten dat de zijkant van de Moeyersons niet in ťťn keer compleet open kan.
(30 november 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Opel
  Vivaro Floorcab L2H1 2.9t 2.0 CDTI 66kW / 2.0 CDTI 85 kW / 2.5 CDTI 107 kW


  Vivaro Floorcab (ook wel voor ... > Meer

  allsafe JUNGFALK
  AJS systeem


  Geen spanbanden meer nodig. ... > Meer

  Krone
  LZV


  LZV-combinatie van Krone, uit ... > Meer

  Mercedes-Benz - Terberg
  Sprinter chassis - TMB


  Mercedes Sprinter chassis met ... > Meer

  Opel
  Movano Chassis-cabine met meubelbak L2 2.3 CDTI 92 kW


  Chassis van een Opel Movano ... > Meer

  Nooteboom
  Multitrailer MCO-PX-150-37V(V)


  Semi-dieplader met zeven met ... > Meer

  DAF
  FAN CF290


  DAF CF vrachtautochassis als ... > Meer

  BPW
  ePower


  BPW heeft op de IAA 2016 de ... > Meer

  Scania
  P400 4x2 chassis RHD


  Dit twee-assig chassis met en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 1838 LL


  Twee-assig Econic-chassis 380 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon