of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
MAN-dealers verkopen extra-zuinige TGX-trekker uit voorraad.

MAN heeft een extra zuinige versie van de TGX trekker op de markt gebracht, die als schoonste en zuinigste truck door het leven gaat. Onder de naam MAN TGX Efficientline wordt dit model nu uit voorraad geleverd. Het Efficientline-pakket zou nog eens zo'n 1,35 liter per 100 km besparen ten opzichte van de standaard TGX, maar met aanvullende maatregelen (zoals een chauffeurstraining die via de dealers wordt aangeboden, en het instellen van de snelheidsbegrenzer op 85 km/h) zou die besparing weleens tot zo'n zes liter per 100 km kunnen oplopen, zegt dealer MAN Nederland Dealer bv (het voormalige Vullings) op een speciaal hiervoor gemaakte website.

Het brandstofbesparende pakket waarmee de Efficientline trucks

zijn uitgerust, bestaat uit onder andere een aanvullende spoilerset, het weglaten van zonnekleppen en hoorns, gewichtsbesparing door aluminium ketels en brandstoftank en het weglaten van het reservewiel, LED dagrijverlichting, een hoogrendement-dynamo, en een air pressure management systeem (dat de compressor uitschakelt als deze niet nodig is). Verder is de truck uitgerust met een luchtvulslang met spanningsmeter, waardoor de chauffeur zelf overal zijn bandenspanning kan controleren en op peil houden.


— foto: De TGX 18.440, opgetuigd met brandstofbesparende accessoires onder de naam Efficientline. Zonneklep en luchthoorns zijn weggelaten omdat dit de aerodynamica verstoort.

Verder omvat het pakket een waardecheque voor een dag training voor een chauffeur, die trouwens meetelt voor de verplichte nascholing. Een beter rijgedrag zou tot 3 liter per 100 km dieselverbruik kunnen schelen, aldus de dealers.

De TGX is van zichzelf al een zuinige truck, benadrukken de dealers, door het lage gewicht, de standaard reeds aanwezige aerodynamica, en de in de praktijk goed functionerende TipMatic transmissie (die het schakelen van de chauffeur overneemt). Eerder dit jaar werd de TGX 18.400 uitgeroepen tot Green Truck 2011 door het vakblad Verkehrs Rundschau. De TGX scoorde daarin het laagste brandstofgebruik en de laagste CO2-uitstoot.

Het initiatief voor de website is genomen door MAN Nederland Dealer bv, een dochter van importeur MAN Truck & Bus, met vestigingen in Den Bosch, Helmond, Eindhoven (MAN Eindhoven) en Tilburg. Rob de Jongh, marketing manager

van MAN Dealer Nederland bv: "De importeur heeft enkele taken op het gebied van marketing bij de dealers neergelegd. Daar is dit het resultaat van. De eerste resultaten qua verkoop zijn goed." Hij benadrukt dat klanten ook via andere dealerbedrijven de Efficientline geleverd kunnen krijgen: "Er is een goede samenwerking tussen alle MAN-dealers, ook met de bedrijven die geen deel uitmaken van de holding."


— foto: MAN-chassis wachten op een koper bij dealer Roordink in Barneveld.

De extra zuinige TGX is niet het enige model dat de Brabantse dealers uit voorraad verkopen. Diverse trucks zijn direct te leveren, zoals TGM 4x2 chassis, TGL 12 tons 4x2 chassis, en diverse TGS-chassis. Daarvoor hebben de Brabanders weer een andere website in het leven geroepen: truckstogo.nl.

Ernst Sommerauer, eigenaar van MAN-dealer Sommerauer en voorzitter van de MAN-dealervereniging, waarbij alle dealers zijn aangesloten, benadrukt nog eens dat de Efficientline bij alle MAN-dealers verkrijgbaar is, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Hij zal er bij MAN Truck & Bus op aandringen dat alle Nederlandse dealers vindbaar moeten zijn op de site Efficientline.nl.

(2 november 2011, update 4 november 2011)


— foto: Sipma Transport uit Rolde heeft deze MAN TGX 18.400 Efficientline in gebruik genomen, voor het trekken van walking-flooropleggers. Als brandstofverbruikende extra's heeft de truck een zonneklep en een hydraulic unit voor aandrijving van de walking floor. Desondanks valt de dieselrekening volgens de Roldenaren opvallend mee. De truck werd geleverd door Sommerauer uit Westbroek.


 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Van Eck
  Rollenbanen / Mega koel/vriestrailer (1999)


  Te koop: een tweedehands Van ... > Meer

  Krone
  20 ft containerchassis


  Kort containerchassis van 20 ... > Meer

  Van Hool
  37,5 m3 chemie-oplegger


  Chemie oplegger gebouwd door ... > Meer

  MAX Trailer
  MAX100-N-3-8,60


  Drie-assige semi-dieplader op ... > Meer

  Volvo
  FH460 4x2T euro 6 Light Concept


  Ook de Volvo FH trekker is er ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Antos 2535 L Loader


  Mercedes-Benz Antos 2535 L ... > Meer

  Renault Trucks
  D 2.0 35.15 WB280 trekker


  Renault nieuwe D-drive is met ... > Meer

  Oberaigner - Renault
  Master 4x4 L3H2 3,5t 2.3 dCi 120kW


  Renault Master die door onder ... > Meer

  DAF LF en CF:
  Paccar PX-5 en PX-7 motoren vernieuwd


  Door verbeterde software en ... > Meer

  Volvo
  FH LNG 420 / 460


  Volvo levert de FH nu ook met ... > Meer

  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco - Ginaf
  Daily 70C15 Electric


  Door verhuisbedrijf Deudekom ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon