of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Een truck zit vol met moderne electronica, maar 66% kans dat de wielen niet goed zijn uitgelijnd.

Volvo Trucks gaat zijn campagne voor het brandstofzuinig rijden de komende maanden intensiveren. Alle elf Volvo Trucks-dealers hebben een ĎIedere druppel teltí demotruck staan waarmee klanten zelf kunnen proefrijden en ervaren hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken.


— foto: Meer aandacht voor het uitlijnen van de wielen in de Volvo werkplaatsen, niet alleen in Nederland.

Diverse fabrikanten, waaronder Renault en Mercedes-Benz, zijn de afgelopen jaren al druk bezig geweest met het 'opvoeden' en begeleiden van hun klanten om de dieselrekening te drukken. "Met betrekkelijk eenvoudige maatregelen kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verlaagd," zegt Staffan Jufors, President en CEO van Volvo Trucks. De demotrucks van Volvo hebben diverse brandstofbesparende features.

 • het kiezen van de juiste band kan het verbruik met maar liefst 11% verlagen. Met correct uitgelijnde assen en wielen valt nog eens 2,5% te besparen. En de juiste bandenspanning vermindert het verbruik met nog 1%, waarmee de totale mogelijke brandstofbesparing op 14% komt. "Om zoveel mogelijk te profiteren van deze nieuwe inzichten zijn alle 1.000 Volvo-werkplaatsen voorbereid om de situatie bij transporteurs over de hele wereld te corrigeren," aldus Volvo. Uit onderzoek van Volvo is gebleken dat 2/3 van de trucks op Europese wegen met verkeerd uitgelijnde wielen rijdt. Dat is wel heel bizar: veel transporteurs laten dus een grote besparingsmogelijkheid liggen. En dan te bedenken dat een moderne truck bomvol electronica zit om zo zuinig mogelijk te rijden.


  Volvo introduceert dezer dagen trouwens het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS): een nieuw inbouwsysteem voor bandenspanningscontrole. Het TPMS geeft de spanning en temperatuur van de banden weer en geeft een waarschuwing wanneer er waarden niet goed zijn.

 • Volvo promoot in het kader van brandstofbesparing ook haar I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. I-Shift houdt bij het schakelen rekening met de massa van het voertuig, de weerstand van de hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie. Er zijn verschillende schakelprogramma's voor diverse typen voertuigen. Op basis van al deze gegevens voorspelt en kiest I-Shift vervolgens de meest geschikte versnelling voor optimale efficiency. Resultaat: extra comfort voor de chauffeur en een brandstofbesparing tot 7% vergeleken met een handmatige versnellingsbak. Kritische kanttekening hierbij: er zijn natuurlijk ook heel goede chauffeurs, waarbij het besparend effect van de I-Shift veel minder is.
  — foto: Volvo FH 4x2 trekker als demotruck beschikbaar bij Volvo Truckdealers om brandstofbesparende features uit te leggen.

  Ook bij chauffeurstraining ligt een besparingspotentieel van zo'n 7%. "Een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen," aldus Volvo. Er zijn trainingsprogramma's voor chauffeurs, en dit gaat vaak samen met de inbouw van Dynafleet als registratiesysteem. De fleet manager kan de rijprestaties in de gaten houden en zo nodig ingrijpen. De ervaring bij klanten van Volvo leert dat hier een structurele besparing van 7% mogelijk is.

  Volvo heeft inmiddels ook diverse motoren geÔntroduceerd met alternatieve aandrijving: een methaan-dieselmotor en een hybride motor (diesel-electrisch).
  (10 augustus 2010)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Mercedes-Benz
  Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482


  De Mercedes-Benz Atego in de ... > Meer

  Volkswagen
  Amarok Dark Label


  Speciale uitvoering van de in ... > Meer

  Mitsubishi Fuso
  Canter 6C15 (6C18) WB335 Dubbele Cabine


  Mitsubishi Canter in dubbele ... > Meer

  Van der Peet
  Kolibri Bandlosser


  Lichtgewicht drie-assige voor ... > Meer

  DAF - Lamboo - Carrier
  FA CF65.220 - multitemp carrosserie - Supra 950


  Door Lamboo in Zoetermeer met ... > Meer

  Hofpoel
  BE-oplegger als mobiel kantoor


  Mobiele kantoor- of als Deze ... > Meer

  Nooteboom
  OSD-48-03V (DM) uitschuifbare mega-oplegger


  Nooteboom uitschuifbare met & ... > Meer

  Meusburger
  Korte Coiltrailer


  Drie-assige oplegger voor het ... > Meer

  Moffett
  E4 20.1


  De eerste meeneemheftruck met ... > Meer

  KŲgel
  Telematics App


  Op het gebied van zet KŲgel ... > Meer

  Scania
  P370 4x2 trekker


  Nieuwe generatie Scania in de ... > Meer

  DAF Trucks
  versterkt netwerk in Frankrijk met eigen dealervestiging


  DAF Trucks heeft een nieuw in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon