of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Een truck zit vol met moderne electronica, maar 66% kans dat de wielen niet goed zijn uitgelijnd.

Volvo Trucks gaat zijn campagne voor het brandstofzuinig rijden de komende maanden intensiveren. Alle elf Volvo Trucks-dealers hebben een ĎIedere druppel teltí demotruck staan waarmee klanten zelf kunnen proefrijden en ervaren hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken.


— foto: Meer aandacht voor het uitlijnen van de wielen in de Volvo werkplaatsen, niet alleen in Nederland.

Diverse fabrikanten, waaronder Renault en Mercedes-Benz, zijn de afgelopen jaren al druk bezig geweest met het 'opvoeden' en begeleiden van hun klanten om de dieselrekening te drukken. "Met betrekkelijk eenvoudige maatregelen kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verlaagd," zegt Staffan Jufors, President en CEO van Volvo Trucks. De demotrucks van Volvo hebben diverse brandstofbesparende features.

 • het kiezen van de juiste band kan het verbruik met maar liefst 11% verlagen. Met correct uitgelijnde assen en wielen valt nog eens 2,5% te besparen. En de juiste bandenspanning vermindert het verbruik met nog 1%, waarmee de totale mogelijke brandstofbesparing op 14% komt. "Om zoveel mogelijk te profiteren van deze nieuwe inzichten zijn alle 1.000 Volvo-werkplaatsen voorbereid om de situatie bij transporteurs over de hele wereld te corrigeren," aldus Volvo. Uit onderzoek van Volvo is gebleken dat 2/3 van de trucks op Europese wegen met verkeerd uitgelijnde wielen rijdt. Dat is wel heel bizar: veel transporteurs laten dus een grote besparingsmogelijkheid liggen. En dan te bedenken dat een moderne truck bomvol electronica zit om zo zuinig mogelijk te rijden.


  Volvo introduceert dezer dagen trouwens het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS): een nieuw inbouwsysteem voor bandenspanningscontrole. Het TPMS geeft de spanning en temperatuur van de banden weer en geeft een waarschuwing wanneer er waarden niet goed zijn.

 • Volvo promoot in het kader van brandstofbesparing ook haar I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. I-Shift houdt bij het schakelen rekening met de massa van het voertuig, de weerstand van de hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie. Er zijn verschillende schakelprogramma's voor diverse typen voertuigen. Op basis van al deze gegevens voorspelt en kiest I-Shift vervolgens de meest geschikte versnelling voor optimale efficiency. Resultaat: extra comfort voor de chauffeur en een brandstofbesparing tot 7% vergeleken met een handmatige versnellingsbak. Kritische kanttekening hierbij: er zijn natuurlijk ook heel goede chauffeurs, waarbij het besparend effect van de I-Shift veel minder is.
  — foto: Volvo FH 4x2 trekker als demotruck beschikbaar bij Volvo Truckdealers om brandstofbesparende features uit te leggen.

  Ook bij chauffeurstraining ligt een besparingspotentieel van zo'n 7%. "Een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen," aldus Volvo. Er zijn trainingsprogramma's voor chauffeurs, en dit gaat vaak samen met de inbouw van Dynafleet als registratiesysteem. De fleet manager kan de rijprestaties in de gaten houden en zo nodig ingrijpen. De ervaring bij klanten van Volvo leert dat hier een structurele besparing van 7% mogelijk is.

  Volvo heeft inmiddels ook diverse motoren geÔntroduceerd met alternatieve aandrijving: een methaan-dieselmotor en een hybride motor (diesel-electrisch).
  (10 augustus 2010)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Lambrecht
  85LK40 Bulkoplegger (1993)


  Te koop. Lambrecht Drie as 9 ... > Meer

  Renault / Kollť
  Kangoo ZE Pickup / Kipper


  Door Kollť gebouwde kipper op ... > Meer

  Polypan
  HexaPano


  Aluminium wandpaneel voor met ... > Meer

  Terberg
  FM2000T


  Terberg kipperchassis met 8x8 ... > Meer

  Scania
  R480 B 6x2/4 euro6


  De eerste in Nederland met 6 ... > Meer

  Groenewegen
  USAR-oplegger


  De Landelijke Faciliteit voor ... > Meer

  Floor
  TWD.344.U


  3-assige gestuurde Floor van ... > Meer

  Opel
  Combo 1,3 TD


  Na het afscheid van de vorige ... > Meer

  Fliegl
  Containerchassis


  ... > Meer

  Mueller Mitteltal
  3-assige dieplader aanhangwagen


  Op de stand van Booi/Feld op ... > Meer

  KŲgel
  Euro Trailer Mega Rail (Intermodal high-capacity trailer)


  Extra long Tautliner trailer ... > Meer

  MAN
  TGS 49.500 10x8 kipperchassis met Ruizeveld bak


  Kipperchassis speciaal voor / ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon