of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Fotoverslag Carrosserie Vakdagen 2011 in Hardenberg (deel 3).

Vervolg van
 • deel 2 van onze rondgang over de Carrosserie Vakdagen.


  — foto: Interessante chassis zijn vaste prik op de stand van Ginaf. Dit is een 8x4 met een containerafzetinstallatie, laadvermogen 26 ton .


  — foto: En dit is dan de Iveco Ecostralis, vanwege de EEV motor natuurlijk. Om exact te zijn, dit is de AS440S42 T/P, met 420 pk en een wielbasis van 3800 mm. Eurotronic versnellingsbak en Active Space cabine. Gestroomlijnd afgewerkt chassis, en dat alles in Ferrarirood.


  — foto: Bacar uit Twello zorgt voor de ombouw van de Iveco Trakker waarbij de laatste as naar achteren wordt geplaatst, hydraulische sturing krijgt en de vering wordt vervangen door hydrauliek. Volgens Bacar krijgt het voertuig daarmee vier ton extra laadvermogen, en superieure terreineigenschappen. Het wordt namelijk heel eenvoudig om de kipper horizontaal te zetten en de vering te blokkeren.


  — foto: Voor de Nederlandse markt — en Engelse helemaal, vermoeden we — heeft carrossier Titgemeyer zijn naam niet mee. Ook dit Duitse bedrijf beweert de lichtste bakjes te bouwen voor bestelautochassis.


  — foto: Mercedes-Benz had een bescheiden stand, maar er is nu eenmaal niet zoveel exporuimte. 'Das Haus' gaat graag de strijd aan met andere merken, maar dan op het gebied van brandstofgebruik. Volgens Mercedes wint de Actros in 91% van de gevallen.


  — foto: Schmitz Cargobull toonde in Hardenberg deze grote koeltrailer, de SKO24, voorzien van een Carrier Vector 1550 koelmotor. Het laadvermogen is 33,8 ton.


  — foto: Dat Groningen een leuke stad is wisten we al, maar ze hebben daar sinds kort ook de allerleukste en schattigste vuilnisauto! Kijk eens naar deze Fiat Doblo 1.6 met een heuse achterlaadinstallatie voor kleine containers, en een achterwaarts kiepende vuilnisbak. Door de stevige constructie weegt-ie wel wat en is het laadvermogen beperkt tot 500 kg.


  — foto: DAF ziet de Carrosserie Vakdagen ook als een relatiebeurs. Naast een XF en een CF vinden we dus vooral tafeltjes en stoeltjes op de stand.


  — foto: Echt iets voor GS uit Meppel: iets moois maken van een aanhanger voor bomenvervoer. Deze GS AIV 3000 H heeft drie assen, een gvw van 30 ton en een eigen gewicht van 4560 kg. Aluminium bomenrongen. Blijft 25.400 kg laadvermogen. Opdrachtgever is bosbeheerder Van den Nagel in Elspeet.


  — foto: Scania was ook weer van de partij. Hoewel... Scania was nooit helemaal afwezig bij de Carrosserie Vakdagen, er stond altijd wel ergens een Scania op een 'handige' plek geparkeerd. Maar nu is het officieel. Opvallend voertuig bij de Zweden was deze 6x2*4 motorwagen, uitgevoerd als mobiele werkplaats voor het AA-Drink wielrenteam.


  — foto: Bšr Cargolift uit het Duitse Heilbronn heeft Venlonaar Rob van Mosseveld in dienst genomen om een entree te maken op de Nederlandse markt. En dat gebeurt met grote voortvarendheid. Het bedrijf toonde op de beurs in Hardenberg een ondervouwklep met een capaciteit van 2,5 ton die voldoet aan het PIEK-certificaat. Bšr gaat op diverse plaatsen in Nederland monteurs opleiding voor onderhoud zodat een netwerk van service-adressen ontstaat.


  — foto: Krone toonde twee trailers, waaronder deze 13,60 meter Coolliner Duoplex Steel. Deze uitvoering met stalen wanden is 320 kilo lichter dan de versie met kunststof wanden, onder andere doordat het chassis lichter is.


  — foto: Van der Peet uit Nieuwkoop leverde drie stuks van deze speciale Stas OP-V kipperopleggers aan Van der Wiel uit Drachten. Je ziet het op het eerste gezicht niet, maar het chassis is — net als de kipperbak trouwens — helemaal van aluminium gemaakt, waardoor het voertuig slechts 5840 kg weegt, inclusief alle accessoires zoals een kunststof vloer en hydraulisch bediend dak. Veel zand en asfalt vervoeren dus.


  — foto: Heiwo bouwde deze drie-assige bandlosser met stalen chassis en een inhoud van 59 m3 voor Wiegmink bv uit Kraggenburg. Het apparaat kan helemaal worden volgestort met uien, en een grote ventilator in het kopschot zorgt ervoor dat ze worden gedroogd. Eigen gewicht: 6,2 ton.


  — foto: En dit is dan de Ephicas SideWing, een omgebouwde Krone Duoplex Steel, waarbij is ingegrepen in de aerodynamica. Volgens het Delftse uitvindersbedrijf kun je zo 5 tot 10 procent op de brandstof besparen.


  — foto: Boyriven levert niet alleen onderdelen voor carrosseriebouw, maar ook complete opbouwen. Dit is de nieuwe Isonort, gemonteerd op chassis van een VW Transporter met niveauregeling op de achteras.


  — foto: Heering uit Vaassen bouwde deze gestroomlijnde bestelwagen op basis van de Mercedes-Benz Sprinter. Met 2900 kg is deze auto wel aan de zware kant.


  — foto: Tracon toonde op de Carrosserie Vakdagen een primeur: de 70 ft Combitrain LZV. Het speciale aan deze oplegger is dat hij kan dienen als voorste deel van een combitrain, maar ook als zelfstandig te gebruiken 40 ft containerchassis — voor high cubes wel te verstaan.


  — foto: Tenslotte: dit is de Crayler BM van Palfinger, een opvouwbare meeneemheftruck met afstandsbediening. Hij heeft een 25 kW dieselmotor, weegt 1485 kg (in de eenvoudigste uitvoering) en kan maximaal 2,1 ton heffen tot een hoogte van maximaal 2850 mm. Hij past in een kist die je onder het chassis kunt hangen.

  (31 maart 2011, update 4 april 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Mercedes-Benz
  Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482


  De Mercedes-Benz Atego in de ... > Meer

  Volkswagen
  Amarok Dark Label


  Speciale uitvoering van de in ... > Meer

  SPIER
  Drankopbouw conform VDI 2700


  Spier drankopbouw in conform ... > Meer

  Carrier Transicold
  onderdelen


  Wij leveren onderdelen voor ... > Meer

  Fontaine
  H5092 koppelschotel


  Heavy duty koppelschotel van ... > Meer

  DAF - Lamboo - Carrier
  FA CF65.220 - multitemp carrosserie - Supra 950


  Door Lamboo in Zoetermeer met ... > Meer

  Draco / VDL
  Container af-/opzetsysteem met kabel


  De firma Ernst Jonkers zocht ... > Meer

  Pacton
  Kennis X-press voor verrijdbare 50Tm kraan


  De getoonde Pacton oplegger 2 ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T Luchtvering ADR


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Renault
  Master 100.35 L3H2 achterwielaandrijving 74kW


  Dit is de lange uitvoering de ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1842 LS StreamSpace euro6


  Mercedes-Benz Actros, met de ... > Meer

  Scania
  Altijd Verder


  Met het motto Altijd Verder ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon