of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Scania levert R730 met gestuurde voorloopas aan metaalrecyclingbedrijf voor transport met 50 ton combinatiegewicht.

De sterkste Scania trekker — 730 pk — en dan ook nog een hele speciale. Bij de Gebroeders Swinkels Metaalrecycling bv uit het Zuid-Limburgse Heerlen zijn ze enorm trots op hun nieuwste aanwinst. De in 2010 geÔntroduceerde R730 zie je maar mondjesmaat op de snelwegen — hij is natuurlijk niet goedkoop en meestal heb je zoveel vermogen niet voor iedereen weggelegd — en een R730 met een voorloopas, zie je niet alle dagen.

Verkoper Paul Maas van Scania Nuth kan precies uitleggen wat de overwegingen zijn voor zo'n configuratie. "Binnen Nederland kun je met 50 ton combinatiegewicht rijden. Dan heb je drie-assige trekker nodig, anders wordt de maximaal toegestane asdruk overschreden. Dit achterasstel heeft een belastbaarheid van 19 ton."


— foto: Sterkste Scania-trekker, uitgevoerd met gestuurde/hefbare voorloopas.

"Doordat de voorste as gestuurd is, is de bandenslijtage gering. De as heeft bovendien een automatisch werkende lift, waardoor hij alleen naar beneden staat als het nodig is. Dat is standaard bij Scania."

Deze 6x2/4 configuratie is typisch voor de Nederlandse markt. In BelgiŽ zie je veel meer 6x4's bijvoorbeeld. De heuvelachtige wegomstandigheden daar maken dat zinvol. Een 6x4 heeft als nadeel dat het starre assen zijn waardoor je meer frictie en bandenslijtage hebt, en een hoger brandstofgebruik omdat de aandrijftrein groter is. Deze omstandigheden zijn voor Gebr. Swinkels minder aan de orde."

En waarom dan niet een 6x2*4, oftewel een trekker met een naloopas? Dat heeft te maken met de uitnutting van de vooras.

Maas: "Als je een een zware oplegger koppelt, is het wenselijk dat de koppelschotel zich op de juiste positie bevindt. In dit geval dus vůůr de aangedreven as. De luchtvering compenseert het verschil in druk op de diverse assen. Toch is het belangrijk rekening te houden met alle equipment op de trekker. Een naloopas tref je vaker aan bij een trekker die bijvoorbeeld met een zware kraan achter de cabine is uitgerust. Dan ligt het zwaartepunt van de trekker ook meer naar voren."


— foto: Account manager Paul Maas van Scania Nuth (links op de foto) overhandigt de sleutels van de (in Nederland geassembleerde) truck aan de gebroeders Swinkels.

Een andere bijzonderheid aan de Scania R730 is de plaats van de accu's: centraal op de achteroverbouw van het chassis. Een idee van Scania om meer ruimte te creŽren tussen voor- en achterassen.
Grote oud-metaalhandel in Limburg.

Bij Swinkels Metaalrecycling worden maandelijks vele tonnen gebruikte metalen verwerkt. Die worden ingezameld, gesorteerd en weer verkocht. Het is ťťn van de meest vooruitstrevende bedrijven op het gebied van metaalrecycling. Het werkgebied van Swinkels omvat heel Europa en het grootste deel van het transport wordt door het bedrijf zelf uitgevoerd. Hiervoor beschikt het Heerlense bedrijf over trekker/opleggercombinaties en containerwagens met aanhanger.
Deze trekker heeft nu een 560 liter dieseltank aan de linkerzijde. Aan de rechterzijde zit de AdBlue-tank, en de hydraulische installatie voor de kipperoplegger.

De Gebroeders Swinkels zijn sinds hun eerste Scania in 2002 met 580 pk trouw aan Scania en in het bijzonder aan de V8 motoren, getuige ook enkele oldtimers in het wagenpark van de Swinkels. Echte liefhebbers dus.

De Scania V8-reeks omvat de motoren met 500, 560, 620 en 730 pk en worden uitsluitend geleverd in combinatie met de R-cabine - simpelweg omdat er bij kleinere cabines geen plek genoeg is. Om te benadrukken dat er een V8 aanwezig is, hebben deze uitvoeringen tegenwoordig extra stijlelementen.
(10 maart 2011)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Imbema Denso en FGS
  Kunststof wiggen en aluminium oprijbanen


  Kunststof wiggen hebben als ... > Meer

  Stas
  OP-V kipper-oplegger


  Volledig in aluminium Extra ... > Meer

  Koks
  Megavac Loader - Self supporting unit


  Selfsupporting unit geschikt ... > Meer

  Krone
  Mega Liner Automotive


  Krone heeft samen met diverse ... > Meer

  Coxx
  LiftBoxx XF50-45 115 kW occasion


  Liftboxx systeem: U-vormig en ... > Meer

  Krone
  Mega Liner 50er Hals


  Krone Mega Liner met een hals ... > Meer

  DAF
  FT CF400 euro6


  DAF CF trekker voorzien van / ... > Meer

  Fiat
  Fiorino bestelwagens voor Van der Flier


  Grondverzetbedrijf Van der 12 ... > Meer

  DAF
  FT XF530 SuperSpaceCab 90th Anniversary Edition


  DAF brengt de XF trekker in ... > Meer

  DAF
  FT CF Electric


  Door DAF en VDL ontwikkelde ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon