of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Jan de Rijk investeert in motorwagen-aanhangercombinaties met doorlaadsysteem.


— foto: Motorwagen-aanhangercombi met doorlaadsysteem... 18% meer lading meenemen dan in een trekker-oplegger.

Jan de Rijk Logistics uit Roosendaal is flink aan het investeren in nieuw materieel, volgens ceo Sebastiaan Scholten omdat het vervoer na de crisis weer flink aantrekt. Het bedrijf investeerde in Hertoghs motorwagen-aanhangwagens met een doorlaadsysteem — zowel isotherme combinaties als plywood combinaties — alsmede in nieuwe trekkers.

Het doorlaadsysteem biedt de mogelijkheid om de complete combinatie te laden en te lossen zonder afkoppelen. Dat bespaart de chauffeurs veel tijd en fysieke ruimte.

De achterzijde van de voorste bak en de voorzijde van de achterbak zijn voorzien van harmonica-deuren. Dat wil zeggen dat ze

verticaal gedeeld zijn. Daardoor kunnen ze binnen de tussenruimte van 800 mm gewoon worden opengeklapt. Een neerklapbaar berijdbaar bord overbrugt het gat tussen aanhanger en motorwagen. Dit wordt met behulp van een gasveer neergelaten en geheven. De capaciteit van het bord is 2 ton, zodat je hem met een electrische pallettruck kunt berijden. Ook zwaardere uitvoeringen zijn mogelijk. Met een zwaarder bord kun je zelfs met een vorkheftruck door de hele combinatie rijden, aldus Roel Hertoghs van Hertoghs Carrosseriebedrijf uit Roosendaal.

Het doorlaadsysteem heeft geen voorzieningen die het weglekken van koude lucht bij het laden en lossen tegengaan. Daar zijn wel mogelijkheden voor, zoals lamellenschermen. Voor een nog te bouwen combinatie studeert Hertoghs op de mogelijkheid van een zij-afscherming.


— foto: De aanhangwagen in isotherm uitvoering. Zowel de motorwagens als de aanhangers zijn voorzien van Dhollandia onderschuifkleppen zodat ze ook afgekoppeld kunnen laden en lossen.

De voorste bak heeft inwendige afmetingen van 800 x 247 x 240 cm, de bak van de aanhanger meet 720 x 247 x 240 cm. Dat betekent dat bij strak laden, je 38 europallets kunt meenemen: 20 in de motorwagen en 18 in de aanhanger. In een 13,60 m oplegger passen 32 europallets. Winst dus: zes pallets per rit, oftewel 19% meer transporteren dan in een trekker-oplegger. Zonder dubbele-laadvloersystemen of LZV-vergunningen. De motorwagen-aanhanger heeft natuurlijk ook een nadeel: je kunt niet even snel van trekker wisselen, zoals bij de trekker-oplegger wel kan.

Van de acht combinaties die Jan de Rijk kocht, zijn er zes isotherm uitgevoerd — zonder koelmotoren — en twee als plywood gesloten combinaties. De isotherme combi's zijn zo goed geÔsoleerd dat ze mťt motor in aanmerking zouden komen voor een FRC certificaat. Alle combinaties zijn PIEK-gecertificeerd onder andere dankzij een PIEK laadvloer, een stille Dhollandia ondervouwklep, kunststof stootplinten in de laadruimte en stille deuren.

Als motorwagenchassis benut Jan de Rijk de DAF CF85.410. De logistiek dienstverlener is een graag geziene klant bij DAF-dealer Van Tilburg Bastianen. Eind 2010 zijn 24 DAF FT XF105.410 trekkers afgeleverd. Voor begin 2011 zijn er inmiddels 35 DAF-trekkers besteld en wordt de bestelling voor nog eens 35 trekkers (levering juni 2011) voorbereid.
(26 januari 2011)

 • heeft u ervaringen met doorlaadsystemen, of wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Nissan
  Qashqai+2 1.5 dCi Van / 2.0 dCi Van


  Nissan brengt de lange van de ... > Meer

  MoPlan
  Easyloader lichte laadklep


  De Easyloader is een voor van ... > Meer

  Dixon-Bate
  Shocklink Commercial


  Verende koppeling voor een de ... > Meer

  Hobur
  O-3-45T RMO oplegger


  Drie-assige RMO oplegger van ... > Meer

  Renault Trucks
  D 2.0 56.15 WB280 / WB310 / WB350 / WB390


  Renault D-range met 2 meter ... > Meer

  Volvo
  FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak


  Volvo FH als 4x2 chassis, met ... > Meer

  Moffett
  M4 25.4 NX


  Hiab Benelux heeft drie van & ... > Meer

  Volvo
  FE280 4x2 Low


  Volvo FE twee-assig 18- tot / ... > Meer

  ZF
  AVE 130


  As met ingebouwde elektrische ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1836 LS 4x2 WB400


  Deze Mercedes-Benz is een 6, ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon