of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Jan de Rijk investeert in motorwagen-aanhangercombinaties met doorlaadsysteem.


— foto: Motorwagen-aanhangercombi met doorlaadsysteem... 18% meer lading meenemen dan in een trekker-oplegger.

Jan de Rijk Logistics uit Roosendaal is flink aan het investeren in nieuw materieel, volgens ceo Sebastiaan Scholten omdat het vervoer na de crisis weer flink aantrekt. Het bedrijf investeerde in Hertoghs motorwagen-aanhangwagens met een doorlaadsysteem — zowel isotherme combinaties als plywood combinaties — alsmede in nieuwe trekkers.

Het doorlaadsysteem biedt de mogelijkheid om de complete combinatie te laden en te lossen zonder afkoppelen. Dat bespaart de chauffeurs veel tijd en fysieke ruimte.

De achterzijde van de voorste bak en de voorzijde van de achterbak zijn voorzien van harmonica-deuren. Dat wil zeggen dat ze

verticaal gedeeld zijn. Daardoor kunnen ze binnen de tussenruimte van 800 mm gewoon worden opengeklapt. Een neerklapbaar berijdbaar bord overbrugt het gat tussen aanhanger en motorwagen. Dit wordt met behulp van een gasveer neergelaten en geheven. De capaciteit van het bord is 2 ton, zodat je hem met een electrische pallettruck kunt berijden. Ook zwaardere uitvoeringen zijn mogelijk. Met een zwaarder bord kun je zelfs met een vorkheftruck door de hele combinatie rijden, aldus Roel Hertoghs van Hertoghs Carrosseriebedrijf uit Roosendaal.

Het doorlaadsysteem heeft geen voorzieningen die het weglekken van koude lucht bij het laden en lossen tegengaan. Daar zijn wel mogelijkheden voor, zoals lamellenschermen. Voor een nog te bouwen combinatie studeert Hertoghs op de mogelijkheid van een zij-afscherming.


— foto: De aanhangwagen in isotherm uitvoering. Zowel de motorwagens als de aanhangers zijn voorzien van Dhollandia onderschuifkleppen zodat ze ook afgekoppeld kunnen laden en lossen.

De voorste bak heeft inwendige afmetingen van 800 x 247 x 240 cm, de bak van de aanhanger meet 720 x 247 x 240 cm. Dat betekent dat bij strak laden, je 38 europallets kunt meenemen: 20 in de motorwagen en 18 in de aanhanger. In een 13,60 m oplegger passen 32 europallets. Winst dus: zes pallets per rit, oftewel 19% meer transporteren dan in een trekker-oplegger. Zonder dubbele-laadvloersystemen of LZV-vergunningen. De motorwagen-aanhanger heeft natuurlijk ook een nadeel: je kunt niet even snel van trekker wisselen, zoals bij de trekker-oplegger wel kan.

Van de acht combinaties die Jan de Rijk kocht, zijn er zes isotherm uitgevoerd — zonder koelmotoren — en twee als plywood gesloten combinaties. De isotherme combi's zijn zo goed geÔsoleerd dat ze mťt motor in aanmerking zouden komen voor een FRC certificaat. Alle combinaties zijn PIEK-gecertificeerd onder andere dankzij een PIEK laadvloer, een stille Dhollandia ondervouwklep, kunststof stootplinten in de laadruimte en stille deuren.

Als motorwagenchassis benut Jan de Rijk de DAF CF85.410. De logistiek dienstverlener is een graag geziene klant bij DAF-dealer Van Tilburg Bastianen. Eind 2010 zijn 24 DAF FT XF105.410 trekkers afgeleverd. Voor begin 2011 zijn er inmiddels 35 DAF-trekkers besteld en wordt de bestelling voor nog eens 35 trekkers (levering juni 2011) voorbereid.
(26 januari 2011)

 • heeft u ervaringen met doorlaadsystemen, of wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Fiat
  Doblo Cargo 1.6 B-CNG / Cargo Maxi 1.6 B-CNG


  De Doblo Cargo is in alle met ... > Meer

  Peugeot
  Bipper 1.4i 54kW


  De Peugeot Bipper is de Het ... > Meer

  Wemacon Finance
  Snel Betrouwbaar een Scherp leasetarief nodig? Bel


  Eťn van de diensten van is in ... > Meer

  Peugeot
  Expert Pickup L2H1 2.0 HDi 88kW


  Door Van den Born gebouwde op ... > Meer

  Limetec - WEMACON
  Limetec LZV


  LZV combinatie met bakwagen ( ... > Meer

  Voith
  Aquatarder PWR


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Fuso
  Canter 7C15 EcoHybrid WB340 / WB385


  De Fuso Canter is er sinds al ... > Meer

  WAP
  WUF105 MSK onderrijdbeveiliging Ausfuehrung C


  Deze onderrijbeveiliging is ... > Meer

  DAF Trucks
  EAS


  Voor de nieuwe CF en XF heeft ... > Meer

  Fuso
  eCanter vanaf 2019 leverbaar


  Vanaf 2019 wordt in Europa de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon