of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Zoetermeers bedrijf groeit als kool, want klanten vinden groene logistiek interessant.

Het valt niet mee om in crisistijd een koeriersbedrijf te beginnen, maar Raoul Farla uit Zoetermeer lukt het schijnbaar moeiteloos. In 2007 startte hij zijn bedrijf, en nog geen vier jaar later heeft hij veertien bussen rijden. Dit jaar hoopt hij door te groeien naar 25 auto's.

Zijn geheim? Farla's complete wagenpark rijdt op aardgas. "Dat is veel beter voor het milieu dan diesel, bovendien komt een deel van onze brandstof uit biovergistingsinstallaties, waardoor we tot 90% CO2-reductie kunnen realiseren. Voor veel klanten is dat een belangrijk argument om ons in te schakelen."


— foto: Raoul Farla bedrijft groene logistiek met bestelbussen op aardgas, en dat slaat aan bij milieubewuste klanten.

Zijn bedrijf doopte hij Ecogreen Logistics, en hoewel het wat pretentieus klinkt, 14 wagens op aardgas laten rijden vergt toch enig doorzettingsvermogen. "De actieradius van onze wagens is 350 tot 400 kilometer, en het netwerk van aardgaspompen is nog steeds flinterdun. We tanken in Leidschendam, Den Haag, Utrecht, Schiphol, Harmelen of Rotterdam. De chauffeurs

hebben een kaart in de auto liggen. Sommige bestelbussen hebben een reservetank met benzine, zodat je wat meer risico kunt nemen. In Zoetermeer zou ook een aardgaspomp komen, maar er waren wat strubbelingen over de gemeentelijke vergunning, en daarom ging het niet door."

Farla runt zijn bedrijf, samen met zijn zus Chantal, vanuit zijn woning in een jaren-80 wijk in Zoetermeer. De auto's staan bij de chauffeurs voor de deur. "We hebben geen kantoor en geen loods. Dat bespaart kosten en daardoor kunnen we goedkoper werken," legt hij uit. Maar op prijs concurreren is niet de bedoeling: ecologistiek is de insteek, en aanvullende dienstverlening. "Wij doen graag extra dingen voor klanten, zoals het afleveren van een zending in een bepaalde afdeling van een bedrijf, of het afgeven van een flyer bij een bestelling. Zo rijden we voor de firma Bedrijfsfruit, die fruitschalen bezorgt op de werkplek. Wij zetten zelf het fruit neer op de plek waar die moet staan. Ook werken we voor klanten waar we zorgvuldig met goederen moeten omgaan. We vervoeren bijvoorbeeld electronische apparatuur."


— foto: Farla heeft tien omgebouwde Transporters maar koopt tegenwoordig Fiat Ducato CNG.

Farla rijdt met tien Volkswagens Transporter. Deze heeft hij gekocht bij dealer Van der Velden in Zoetermeer, die ze liet ombouwen bij een specialist in Katwijk aan Zee. Maar sinds kort rijdt hij ook met de Fiat Ducato CNG, die af-fabriek met aardgasmotor wordt geleverd en meer ruimte biedt dan de Transporter. Hij betrok de wagens bij Fiat-dealer Preuningen in Den Haag.

De ondernemer ondersteunt zijn marketing met een professionele website die werd gebouwd door zijn neef, Peter Farla. Deze heeft een webdesignbureau in Oirschot. De site bevat veel informatie over groene logistiek, en is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
(19 januari 2011)

 • heeft u goede of slechte ervaringen met het rijden op aardgas, of wilt u reageren op dit artikel? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  CitroŽn
  Jumper L4H2 / L4H3 3,5t 115kW


  Bij de extra lange Jumper de ... > Meer

  Johnston
  CX 400


  ... > Meer

  MAN - Bucher SchŲrling
  TGS 18.400 BL 4x2 Optifant 70 XL-H Reinigingswagen


  Compact 4x2 MAN chassis met 9 ... > Meer

  Nooteboom
  Multitrailer MCO-PX


  In 2010 geÔntroduceerde van ... > Meer

  Groenewegen
  USAR-oplegger


  De Landelijke Faciliteit voor ... > Meer

  TachoByte
  4SafeIt Pro


  TachoByte heeft het van zijn ... > Meer

  DAF
  FT CF euro6


  DAF heeft de CF85 4x2 trekker ... > Meer

  Humbaur
  Aanhanger service en verkoop


  Heisterkamp Techniek is vanaf ... > Meer

  Bott Vario
  KIM44


  Verticale ladingstangen die ... > Meer

  Schmitz Cargobull
  levert vijftig opleggers aan GVT


  GVT Group of Logistics uit in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon