of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Hoe wordt je de beste MAN-dealer van Nederland? Drie directeuren geven hun visie.

MAN Truck & Bus bv heeft in Brugge (B) de 'Dealer van het Jaar' prijzen uitgereikt. BTS uit Wognum werd overall winnaar en uitgeroepen tot de 'Dealer van het Jaar 2011'. 'MAN Service Dealer van het Jaar 2011' werd MAN Tilburg en de titel 'Verkoopdealer van het Jaar 2011' ging naar Sommerauer Trucks uit het Groningse Westerbroek.

Waarom vinden importeurs het zo belangrijk dat hun dealers goed presteren? En ook gewoon een beetje vriendelijk zijn naar de klant? Edwin Meijerman, directeur MAN truck & bus: "Klanttevredenheid weegt zwaar. Dit is dan ook een belangrijk aspect bij de jurering. We kijken naar informatie die wij van MAN-gebruikers krijgen. Verder wordt gekeken naar uitstraling van het dealerbedrijf, deelnames van personeel aan trainingen, realisatie van commerciŽle doelstellingen, service-informatie en marktaandeel."

Het bedrijf dat al die aspecten het best voor elkaar had, was dit jaar BTS Bedrijfswagens uit Wognum. De directeur van dit bedrijf, Edgar Immink, schuift de lof door naar zijn werknemers. "Het zijn alle werknemers van de BTS die voor dit succes gezorgd hebben. Zij staan iedere dag opnieuw voor onze klanten paraat met service en goede raad. Het is een open deur om te zeggen dat het binnen de transportsector in de afgelopen periode absoluut niet makkelijk was. Daar hebben wij als dealer ook mee te maken. Toch zijn wij er in geslaagd op verkoopgebied goed mee te doen. Ik denk dat wij wat dat betreft in een stabiele regio zitten en dat de bedrijven in dat gebied nog het nodige werk hebben."


— foto: Beste MAN-dealers voor 2011 zijn (van links naar rechts) Ernst Sommerauer (Sommerauer Trucks), Edgar Immink (BTS) en Martin Koningen (MAN Tilburg).

Bij afwezigheid van Paul Doodkorte, Manager Service bij MAN truck & bus, overhandigde Frits de Raad namens de importorganisatie de prijs 'MAN Service Dealer van het Jaar 2011' aan Martin Koningen van MAN Tilburg. "De bijbehorende plaquette is een dag later al op de muur van het bedrijfspand bevestigd en de trofee staat inmiddels op de balie", zegt Koningen. "Ruim twee jaar geleden zijn wij begonnen met het benaderen van onze bestaande klanten en hebben daarbij de focus gelegd op onze brede dienstverlening. De vesting Tilburg is sinds kort ook een Trailer Partners bedrijf en kan dus alle service

op het gebied van getrokken materieel tegen een concurrerende prijs uitvoeren. Verder hebben wij onze interne processen tegen het licht gehouden. Ook richting onze importeur en zijn nog accurater omgegaan met de garantieclaims. Met een goede basisvoorraad aan onderdelen op het schap kunnen we snel en adequaat werken en zorgen er bij de uitvoering van de werkzaamheden voor dat je alles in een keer goed doet."

"Volgens mij hebben wij deze prijs ook gewonnen omdat we onze onderdelenbestellingen onder controle hebben en dat wij met de verkoop ervan 35% boven het doel zitten. En uiteraard omdat de klantentevredenheid het hoogst van heel Nederland is."

Vlakbij de stad Groningen ligt het dorp Westerbroek, en daar is MAN-dealer Sommerauer Trucks gevestigd. Ook dit bedrijf viel in de prijzen. De prijs voor 'MAN Sales Dealer van het Jaar 2011' werd door Onno Hannessen, directeur Verkoop van MAN truck & bus uitgereikt aan Ernst Sommerauer. Bij deze prijs wegen aspecten als: (groei van) marktaandeel, klanttevredenheid en verkoopprestatie

mee. Voor de winnende directeur is het een vanzelfsprekendheid dat je op deze punten goed scoort. `Je bent er voor de klant en doet er als bedrijf alles aan om het hem naar de zin te maken. Dat is overigens al jaren het beleid binnen ons bedrijf. Wij hebben twee verkopers in dienst waarmee dagelijks overleg is. Een van onze uitgangspunten is dat wij de klanten moeten bedienen door goede voorlichting te geven, eerlijk zaken te doen en bij eventuele problemen dat altijd in het voordeel van de klant op te lossen."

Sommerauer ziet zijn marktaandeel in de regio groeien: "Landelijk staat MAN op 10,5%, vorig jaar stonden wij in Groningen op 12,5% en dat is nu 13,7%. Daarmee zijn wij in dit gebied het derde merk. Uiteraard helpt MAN ons daarbij met de goede producten die zij leveren. Onze verkopers zijn altijd actief, met de verkoop van de voertuigen, maar ook met het aanbieden van onze services aan opleggers, APK, laadkleppen en MAN ProfiDrive trainingen. Daarmee heb je weer klantencontact en blijf je in gesprek met de klant."

Wat wij nu zien is een incidentele uitbreiding van een wagenpark, maar het meest is toch vervanging van bestaande voertuigen. Dit, nadat men twee jaar lang daar toch wat terughoudend mee is geweest. Voor de bedrijven die op Duitsland rijden telt de Duitse Maut daarin zeker meer en de milieuzones in ons eigen land."
(8 december 2010)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Ginaf - Hyva
  X 4241-S 8x4


  Achteroverkippende kipper van ... > Meer

  Laser
  Antispatscherm


  Anti-spray mat voor in het de ... > Meer

  Groeneveld
  CompAlube


  Verbeterd smeersysteem van en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 2628 LLVLA 6x2/4 NGT


  Typisch chassis voor opbouw / ... > Meer

  Humblet Hydraulics
  TK-unit RHSA075


  Complete hydraulische met et ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T Luchtvering ADR


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Maurer
  TGX 53.540 10x4/6 BLS


  Deze vijf-assige trekker is 2 ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 313 CDI WB366 koelwagen


  Deze Mercedes-Benz Sprinter ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Wide chassis 250 / 280 / 320 4x2


  De Renault Trucks D Wide is D ... > Meer

  WAP
  WUF105 MSK onderrijdbeveiliging Ausfuehrung C


  Deze onderrijbeveiliging is ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon