of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Rensa start met het inzetten van LZV in landelijk distributienetwerk.

Technische groothandel Rensa in Doetinchem heeft voor het eerst een LZV in zijn logistieke systeem opgenomen. Het

gaat om een Renault Premium Distribution 380.18 bakwagen met vaste gesloten Ducarbo bak, met twee dubbelassige Esve middenas-aanhangwagens, met Ducarbo wissellaadbakken. De combinatie gaat pendelen tussen Heerhugowaard en Doetinchem en rijdt ongeveer 130.000 km per jaar, met een 7 jaar durend onderhoudscontract van Renault-dealer Wensing.

Rensa koos voor de Renault Premium omdat deze in een offerte-vergelijking als goedkoopste uit de bus kwam. Vooral het gunstige onderhoudscontract speelde daarbij een grote rol. Het is de eerste Renault in het wagenpark van Rensa, dat verder bestaat uit DAF's LF 55.220 en MAN's van het type TGL.

Dealer Xander Wensing is zeer tevreden met de order van Rensa. "We vinden het mooi dat we een rol kunnen spelen in het groeiende segment van LZV-combinaties. Voor een andere klant zijn we ook bezig met een offerte voor een Magnum bakwagen met dolly en oplegger. De gunstige publiciteit over Renault speelt ons op dit moment echt in de kaart."


— foto: Opvallende nieuwkomer in het LZV-segment. Renault Premium Distribution bakwagenchassis met 380 pk motor, en twee dubbelassige ESVE wipkarren, totale lengte 25,25 meter.

Rensa is als groothandel in verwarmingssystemen de laatste jaren enorm gegroeid en het bedrijf heeft inmiddels een zestal regionale hubs opgezet (naast Heerhugowaard is dat in Maarn, Veendam, Hoogeveen,
Breda en Waddinxveen) van waaruit twaalftons chassis de einddistributie verzorgen.

Alle uitgaande orders worden in de landelijke distributiecentra in Didam (kleingoed) en Doetinchem (grootgoed) klaargemaakt en in wissellaadbakken geladen. Het laden gebeurt op pallets, met 5 meter lange buizenkarren (voor langgoed), in een kooi (kleingoed) en voor een groot gedeelte nog los (grote dozen) waarbij het laden plaatsvindt in omgekeerde stopvolgorde. Bij de regiohubs worden de wisselbakken overgenomen door de distributie-auto's, die allemaal maximaal 12 ton zijn. "Dan hoef je geen eurovignet te kopen. Bovendien hebben wij aan 5 ton laadvermogen ruim voldoende", aldus Peter van Grol van de transportafdeling van Rensa.
Tussen alle grootschaligheid die de truckmarkt kenmerkt, is Renault-dealer Wensing een bijzonder bedrijf: kleinschalig, en nog echt een familiebedrijf. Veel medewerkers dragen de achternaam Wensing. Maar de groei zit erin, want Renault Trucks kent een stijgend marktaandeel. Xander Wensing (foto): "We leveren inmiddels ook aan grote bedrijven zoals Rabelink en Wim Bosman. De kracht van Renault Trucks is dat we in elk segment modellen hebben, van de kleinste Kangoo tot de zwaarste Magnum. Zo hebben we aan Rensa niet alleen deze Premium geleverd maar ook twee Midlum twaalftonners."
Wensing sleepte vorig jaar de Customer Satisfaction Trophy in de wacht, een prijs van Renault Trucks voor het klantvriendelijkste dealerbedrijf.
Het gaat om plusminus 800 stops in de dagdienst en 70 stops in de nachtdienst, uitgevoerd met 33 eigen voertuigen en 15 charters, plus nog eens acht wagens in de nachtdienst.

Rensa werkt zoveel mogelijk met standaardbakken. Die zijn dan ook gemonteerd op het chassis van de LZV. Een niet-afneembare bak op het wagenchassis, en wisselbakken op de wipkarren. De binnenafmetingen zijn 720 x 246 x 230 cm. De achterste wipkar heeft een onderschuif-laadklep die overigens alleen in uitzonderingsgevallen gebruikt zal worden — de combinatie pendelt immers alleen maar en levert niets uit. Maar je weet nooit, natuurlijk. De twee wipkarren kunnen niet worden gewisseld. Wel kan de achterste worden afgekoppeld, en kunnen zowel wipkar 1 als wipkar 2 achter de motorwagen hangen.

Het is goed mogelijk dat het voor Rensa niet bij één LZV blijft. Als het concept bevalt, worden mogelijk ook op andere pendeldiensten dit soort voertuigen ingezet. En de groothandel denkt ook op andere manieren nog milieuwinst te kunnen boeken. Zo denkt men na over het gebruik van alternatieve brandstoffen. "We gebruiken hier een MAN rangeertrekker die binnenkort vervangen moet worden. Misschien dat we een trekker kopen op CNG, of zelfs met electrische aandrijving."
(8 december 2010)

  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    Iveco eDaily
    wint de award Elektrische bestelwagendoorbraak van het Jaar


    Tijdens de Fleet News Awards ... > Meer

    Scania
    G410 4x2 LNG — trekker met 13 liter LNG-motor


    Scania levert zijn klanten op ... > Meer

    MendriX
    TMS


    Door de eenvoudige verdient U ... > Meer

    Volvo
    FE 4x2V Hybrid 225kW koelwagen


    Twee-assig Volvo FE met een ... > Meer

    Kögel
    Tipper Trailer


    Multifunctionele kan gebruikt ... > Meer

    Faymonville
    Telemax Uitschuifbare platte oplegger


    Uitschuifbare platte oplegger ... > Meer

    Volkswagen
    Crafter Chassis Dubbele Cabine 2.0 TDi L4 WB449


    Volkswagen Crafter Chassis in ... > Meer

    Mercedes-Benz
    Econic 1838 LL


    Twee-assig Econic-chassis 380 ... > Meer

    MendriX levert TMS
    aan Lemmens Transport


    MendriX levert zijn (TMS) aan ... > Meer

    Schmitz Cargobull
    S.CS mega ferry-oplegger


    Curtainsider oplegger op lage ... > Meer

    Scania
    P360 CP17 Light 4x2 trekker


    Wat een opmerkelijke trekker ... > Meer

    Goldhofer
    Traffideck Go


    Rubberen mat voor het van de ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon