of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
De Graaff en Lamboo gaan samen kleine koel/vriesbakken maken en verkopen.

De Graaff Carrosserie uit Zevenhuizen en Lamboo Carrosserie uit Zoetermeer gaan gezamenlijk koelcarrosserieŽn voor bestelauto's bouwen. De bedrijven hebben dit bekend gemaakt. Ze hebben hiervoor een nieuwe merknaam in het leven geroepen: Coolcarr. Binnenkort wordt de samenwerking geformaliseerd met de oprichting van Coolcarr bv.

Volgens Ton de Graaff wil Coolcarr "een leidende positie gaan innemen" als leverancier van koelcarrosserieŽn. Op dit moment wordt er echter nog weinig verkocht. De Graaff gaat de Coolcarr carrosserieŽn verkopen via bedrijfsautodealers, Lamboo rechtstreeks aan eindgebruikers.


— foto: De Graaff Carrosserie en Lamboo gaan samen koel/vriesbakken bouwen en verkopen.

Het familiebedrijf Lamboo bestaat sinds 1957 en is een bekende bouwer in de regio Zoetermeer. Het bedrijf is tot over de grenzen bekend met speciale opleggers, zoals kantoor- en expositietrailers. Het carrosseriebedrijf De Graaff bestaat al sinds 1906 en was tientallen jaren lang importeur van KŲgel. Sinds 2007 is De Graaff actief als importeur van het Oostduitse Saxas.

Zowel Lamboo als De Graaff doen op dit moment weinig in de markt van kleine koelbakken. Ze zien daarin nog groeimogelijkheden. "Wij hebben een eenvoudig principe," verklaren Ferry Lamboo en Ton de Graaff: "Een kwalitatief hoogwaardig product tegen een aanzienlijk lagere prijsstelling en een zeer snelle doorlooptijd van orders. Dit is in de meeste gevallen niet moeilijk, als je er goed over nagedacht hebt en je ideeŽn consequent nastreeft."

Bij de nieuwe diepvriescarrosserieŽn maakt Coolcarr gebruik van de zogenaamde volkunststof-techniek. Daarbij wordt de CFK-vrije schuimkern nat-in-nat met de polyester binnen- en buitenhuid verbonden. Zo ontstaat een homogene, naadloze en stabiele carrosserieconstructie.

Coolcarr heeft voor transporterchassis als Sprinter, Daily en Master een koel-/vriescarrosserie ontwikkeld: de Frigolite. Coolcarr bespaart zoveel als mogelijk op gewicht, om het laadvermogen acceptabel te houden. De vloerconstructie is ongewijzigd gebleven, daar deze semi-zelfdragend is. De gewichtsbesparing is in het hulpframe gevonden, deze is volledig uit aluminium profielen vervaardigd. Deze opbouwtechniek geeft een eigengewicht van rond 740 kg voor een standaard koel-/vries carrosserie met een inwendige lengte van 4100 mm.

Een Daily 40C14 met een chassisgewicht
van rond de 2000 kg, zou met een dergelijke bak een laadvermogen hebben van ongeveer 750 kg. Er zit dan geen laadklep op. De Daily die Coolcarr presenteert bij zijn introductie, heeft slechts 420 kg laadvermogen omdat er een vleeshangconstructie aan het dak gemonteerd is. Vanwege deze voorziening is ook het frame verzwaard.

De intentie van Coolcarr om een leidende marktpositie te veroveren, lijkt wat erg ambitieus. In Nederland zijn al leveranciers van koel/vriesbakken voor bestelauto's, zoals Aluvan, Van Eck, Carrosseriefabriek Harderwijk en de Combi-Groep die importeur is van Lamberet.
(24 november 2010)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter Chassis doorloopcabine 5-serie WB366 80kW 3,5t


  Mercedes-Benz Sprinter kan de ... > Meer

  Broshuis
  2ABD-38A


  Twee-assige uitschuifbare van ... > Meer

  Hertoghs
  O3 LZV combinatie


  Een LZV combinatie bestaande ... > Meer

  Terberg Techniek
  X-Track hydraulische wielaandrijving


  Terberg Techniek heeft weer ... > Meer

  Pacton / Logi-D
  Twone


  Uniek containerchassis dat is ... > Meer

  Coxx
  LiftBoxx


  Liftboxx is een container je ... > Meer

  Wabco
  Max 22T


  Schijfremklauw, bedoeld voor ... > Meer

  Toyota
  HiAce LWB verkopen


  De Toyota HiAce met lange 3,0 ... > Meer

  Volvo
  FM460 6x2 naloopas euro6


  Bakwagenchassis van de Volvo ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Antos 2824 / 2827 / 2830 / 2832 / 2833 / 2835 / 2836 / 2840 / 2843 LENA 6x2 chassis


  Mercedes-Benz Antos 6x2 28 9 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon