of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
De Graaff en Lamboo gaan samen kleine koel/vriesbakken maken en verkopen.

De Graaff Carrosserie uit Zevenhuizen en Lamboo Carrosserie uit Zoetermeer gaan gezamenlijk koelcarrosserieŽn voor bestelauto's bouwen. De bedrijven hebben dit bekend gemaakt. Ze hebben hiervoor een nieuwe merknaam in het leven geroepen: Coolcarr. Binnenkort wordt de samenwerking geformaliseerd met de oprichting van Coolcarr bv.

Volgens Ton de Graaff wil Coolcarr "een leidende positie gaan innemen" als leverancier van koelcarrosserieŽn. Op dit moment wordt er echter nog weinig verkocht. De Graaff gaat de Coolcarr carrosserieŽn verkopen via bedrijfsautodealers, Lamboo rechtstreeks aan eindgebruikers.


— foto: De Graaff Carrosserie en Lamboo gaan samen koel/vriesbakken bouwen en verkopen.

Het familiebedrijf Lamboo bestaat sinds 1957 en is een bekende bouwer in de regio Zoetermeer. Het bedrijf is tot over de grenzen bekend met speciale opleggers, zoals kantoor- en expositietrailers. Het carrosseriebedrijf De Graaff bestaat al sinds 1906 en was tientallen jaren lang importeur van KŲgel. Sinds 2007 is De Graaff actief als importeur van het Oostduitse Saxas.

Zowel Lamboo als De Graaff doen op dit moment weinig in de markt van kleine koelbakken. Ze zien daarin nog groeimogelijkheden. "Wij hebben een eenvoudig principe," verklaren Ferry Lamboo en Ton de Graaff: "Een kwalitatief hoogwaardig product tegen een aanzienlijk lagere prijsstelling en een zeer snelle doorlooptijd van orders. Dit is in de meeste gevallen niet moeilijk, als je er goed over nagedacht hebt en je ideeŽn consequent nastreeft."

Bij de nieuwe diepvriescarrosserieŽn maakt Coolcarr gebruik van de zogenaamde volkunststof-techniek. Daarbij wordt de CFK-vrije schuimkern nat-in-nat met de polyester binnen- en buitenhuid verbonden. Zo ontstaat een homogene, naadloze en stabiele carrosserieconstructie.

Coolcarr heeft voor transporterchassis als Sprinter, Daily en Master een koel-/vriescarrosserie ontwikkeld: de Frigolite. Coolcarr bespaart zoveel als mogelijk op gewicht, om het laadvermogen acceptabel te houden. De vloerconstructie is ongewijzigd gebleven, daar deze semi-zelfdragend is. De gewichtsbesparing is in het hulpframe gevonden, deze is volledig uit aluminium profielen vervaardigd. Deze opbouwtechniek geeft een eigengewicht van rond 740 kg voor een standaard koel-/vries carrosserie met een inwendige lengte van 4100 mm.

Een Daily 40C14 met een chassisgewicht
van rond de 2000 kg, zou met een dergelijke bak een laadvermogen hebben van ongeveer 750 kg. Er zit dan geen laadklep op. De Daily die Coolcarr presenteert bij zijn introductie, heeft slechts 420 kg laadvermogen omdat er een vleeshangconstructie aan het dak gemonteerd is. Vanwege deze voorziening is ook het frame verzwaard.

De intentie van Coolcarr om een leidende marktpositie te veroveren, lijkt wat erg ambitieus. In Nederland zijn al leveranciers van koel/vriesbakken voor bestelauto's, zoals Aluvan, Van Eck, Carrosseriefabriek Harderwijk en de Combi-Groep die importeur is van Lamberet.
(24 november 2010)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  VDO
  Mobile Card Reader


  Met de mobile card reader van ... > Meer

  Renault
  Master 100.35 L3H2 achterwielaandrijving 74kW


  Dit is de lange uitvoering de ... > Meer

  Scania
  P400 B 8x2*6


  Bijzonder chassis van Scania: ... > Meer

  Pacton
  Lichtgewicht 45ft containerchassis met gooseneck


  Lichtgewicht en toch zeer het ... > Meer

  Voith
  Aquatarder SWR


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Nooteboom
  PXE diepladercombinatie 3 + 6 assen


  PXE diepladercombinatie van ... > Meer

  Volvo
  FL 4x4 euro6 12t / 16t


  Volvo FL euro 6 in 4x4 GVW: ... > Meer

  VTS Boxmeer
  enthousiast over Scania R410 trekkers


  Als transporteur van moet je ... > Meer

  Volkswagen Bedrijfswagens
  komt met kortdurende sloopregeling voor oude diesels


  Volkswagen Bedrijfswagens een ... > Meer

  DAF
  FTT CF480 6x4 trekker met dagcabine


  DAF CF trekker met twee en in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon