of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Expanderende Iveco-dealer Cornelis promoot gebruik van aardgas in Noord-Nederland.


— foto: Afvalinzamelaar Omrin begint met het gebruik van biogas als brandstof, in vier Iveco Stralissen met CNG-motor.

Cornelis Bedrijfsauto's uit Groningen zet het failliete Truck- en Trailerservice Veendam voort, onder de naam Cornelis Bedrijfsauto's Veendam. De Iveco-dealer in Noord-Nederland heeft de monteurs van het failliete bedrijf in dienst genomen, en een van de huurpanden van TTS Veendam van de eigenaar gekocht. Cornelis had buiten de stad Groningen al drie andere vestigingen, namelijk in Hoogeveen, Drachten en Leeuwarden. De Groningers versterken met de overname hun positie in de noordelijke drie provincies, en hebben als ambitie om het marktaandeel van Iveco hier verder op te schroeven.


Benny Haijkens, directeur: "In Oost-Groningen liggen voor ons nog kansen om onze klantenkring uit te breiden. Vandaar deze stap." Net als andere bedrijven in de sector heeft hij een paar lastige jaren achter de rug, dus de miljoenen liggen niet voor het opscheppen. Maar Cornelis werkt in zijn eigen tempo aan zijn uitbouw, sinds de vader van Haijkens het bedrijf in 1996 overnam van de familie Cornelis, bij gebrek aan opvolging. Het bedrijf was toen nog dealer van Mercedes-Benz. In 2000 wisselde Haijkens dit voor het dealerschap van Iveco, op dat moment nog ondervertegenwoordigd in Noord-Nederland.


— foto: In de verhuur: een Daily Clixtar op aardgas, met 3 ton laadvermogen, voor rijbewijs BE.

Cornelis bedient niet alleen de transportsector, maar heeft ook veel klanten bij lagere overheden, grondverzetbedrijven, aannemers en koeriersbedrijven. Bedrijven waarbij transport niet de core-business is, benadert Cornelis Bedrijfsauto's met een complete mobiliteitsoplossing, dus niet alleen het voertuig maar ook reparatie/onderhoud, opbouw, schade-afhandeling, soms in de vorm van een onderhoudscontract, soms als financiŽle of operationele lease. "Het bedrijf bestaat al sinds 1935. Door onze enorme ervaring kunnen wij de operationele kosten voor onze klanten reduceren en de risico's helemaal overnemen. Daardoor kunnen bedrijven hun transport heel nauwkeurig budgetteren," legt Haijkens uit.

In de noordelijke provincies bestaat veel belangstelling voor alternatieve brandstoffen, meldt de directeur verder. Iveco heeft veel ervaring met aardgas als brandstof, dat goedkoop en schoon is. En er zijn nu ook initiatieven voor het gebruik van biogas. "Veel gemeentelijke overheden hebben interesse in gas, en kopen nu bijvoorbeeld Daily's met gasmotor. Maar ook het beroepsvervoer is heel actief. DHL in Drachten heeft inmiddels de helft van zijn wagenpark omgeschakeld naar aardgas. En Omrin, vuilinzamelaar in Friesland, heeft al zeven auto's waaronder vier Stralissen op gas in gebruik genomen, die gecomprimeerd aardgas tanken dat afkomstig is van de ReststoffenEnergieCentrale (REC) in Harlingen. De voertuigen kunnen aftanken bij Ecopark De Wierde in Oudehaske, bij Heerenveen.


— foto: Cornelis Bedrijfsauto's werd in 1996 als Mercedes-dealer overgenomen door B. Haijkens sr, die er later een Iveco-dealerschap van maakte en het bedrijf gestaag uitbouwde.

"De overheid stelt steeds strengere eisen aan de uitstoot van bedrijfsautoís. Dat gebeurt in de vorm van milieuzones van steden, steeds strengere uitlaatgasnormen voor nieuwe voertuigen en verhoging van de Maut tarieven. Daarentegen worden investeringen in voertuigen met schone motoren beloond met milieusubsidie. Wij begeleiden onze klanten om deze subsidie-aanvragen te doen." (22 oktober 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Renault Trucks
  Maxity 110.45 L1 / L2


  De Renault Maxity wordt in en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter Chassiscabine 516 NGT WB366


  Licht vrachtautochassis van - ... > Meer

  Kraker Trailers
  CF-200 BEST


  De schuifvloertrailer van als ... > Meer

  Wielton
  Master Kipper NW-3 onderlosser


  Compleet uitgevoerde van het ... > Meer

  Volkswagen
  Caddy 1.6 TDI 75kW Cool-Profi


  Speciale uitvoering van de de ... > Meer

  Nooteboom
  MCO-48-03V(VM)


  3 assige hydraulisch dubbel + ... > Meer

  D-Tec
  Combitrailer S-Line CT-521-S


  Nieuw type Combitrailer op de ... > Meer

  Volvo
  FH 510 6x2V Luchtvering NLA


  De Volvo FH chassis met voor ... > Meer

  DAF
  Anti-diefstalkraag (TRP 1536192)


  Vulleidingkraag voor TRP ... > Meer

  Mercedes-Benz - Hertoghs
  Actros 2842 LENA 6x2/4 - Schuifzeilbak


  Actros drie-assig voorzien De ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon