of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Expanderende Iveco-dealer Cornelis promoot gebruik van aardgas in Noord-Nederland.


— foto: Afvalinzamelaar Omrin begint met het gebruik van biogas als brandstof, in vier Iveco Stralissen met CNG-motor.

Cornelis Bedrijfsauto's uit Groningen zet het failliete Truck- en Trailerservice Veendam voort, onder de naam Cornelis Bedrijfsauto's Veendam. De Iveco-dealer in Noord-Nederland heeft de monteurs van het failliete bedrijf in dienst genomen, en een van de huurpanden van TTS Veendam van de eigenaar gekocht. Cornelis had buiten de stad Groningen al drie andere vestigingen, namelijk in Hoogeveen, Drachten en Leeuwarden. De Groningers versterken met de overname hun positie in de noordelijke drie provincies, en hebben als ambitie om het marktaandeel van Iveco hier verder op te schroeven.


Benny Haijkens, directeur: "In Oost-Groningen liggen voor ons nog kansen om onze klantenkring uit te breiden. Vandaar deze stap." Net als andere bedrijven in de sector heeft hij een paar lastige jaren achter de rug, dus de miljoenen liggen niet voor het opscheppen. Maar Cornelis werkt in zijn eigen tempo aan zijn uitbouw, sinds de vader van Haijkens het bedrijf in 1996 overnam van de familie Cornelis, bij gebrek aan opvolging. Het bedrijf was toen nog dealer van Mercedes-Benz. In 2000 wisselde Haijkens dit voor het dealerschap van Iveco, op dat moment nog ondervertegenwoordigd in Noord-Nederland.


— foto: In de verhuur: een Daily Clixtar op aardgas, met 3 ton laadvermogen, voor rijbewijs BE.

Cornelis bedient niet alleen de transportsector, maar heeft ook veel klanten bij lagere overheden, grondverzetbedrijven, aannemers en koeriersbedrijven. Bedrijven waarbij transport niet de core-business is, benadert Cornelis Bedrijfsauto's met een complete mobiliteitsoplossing, dus niet alleen het voertuig maar ook reparatie/onderhoud, opbouw, schade-afhandeling, soms in de vorm van een onderhoudscontract, soms als financiŽle of operationele lease. "Het bedrijf bestaat al sinds 1935. Door onze enorme ervaring kunnen wij de operationele kosten voor onze klanten reduceren en de risico's helemaal overnemen. Daardoor kunnen bedrijven hun transport heel nauwkeurig budgetteren," legt Haijkens uit.

In de noordelijke provincies bestaat veel belangstelling voor alternatieve brandstoffen, meldt de directeur verder. Iveco heeft veel ervaring met aardgas als brandstof, dat goedkoop en schoon is. En er zijn nu ook initiatieven voor het gebruik van biogas. "Veel gemeentelijke overheden hebben interesse in gas, en kopen nu bijvoorbeeld Daily's met gasmotor. Maar ook het beroepsvervoer is heel actief. DHL in Drachten heeft inmiddels de helft van zijn wagenpark omgeschakeld naar aardgas. En Omrin, vuilinzamelaar in Friesland, heeft al zeven auto's waaronder vier Stralissen op gas in gebruik genomen, die gecomprimeerd aardgas tanken dat afkomstig is van de ReststoffenEnergieCentrale (REC) in Harlingen. De voertuigen kunnen aftanken bij Ecopark De Wierde in Oudehaske, bij Heerenveen.


— foto: Cornelis Bedrijfsauto's werd in 1996 als Mercedes-dealer overgenomen door B. Haijkens sr, die er later een Iveco-dealerschap van maakte en het bedrijf gestaag uitbouwde.

"De overheid stelt steeds strengere eisen aan de uitstoot van bedrijfsautoís. Dat gebeurt in de vorm van milieuzones van steden, steeds strengere uitlaatgasnormen voor nieuwe voertuigen en verhoging van de Maut tarieven. Daarentegen worden investeringen in voertuigen met schone motoren beloond met milieusubsidie. Wij begeleiden onze klanten om deze subsidie-aanvragen te doen." (22 oktober 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Krone
  Dryliner Huckepack


  Gesloten drie-assige ... > Meer

  Iveco
  Daily Chassiscabine 35C11 (35C13) WB300 / WB340 / WB375 / WB410


  Iveco Daily chassis met 3500 ... > Meer

  Thermo King
  onderdelen


  Wij leveren onderdelen van en ... > Meer

  Nordic Lights
  N45 HID


  Compact uitgevoerde richtlamp ... > Meer

  Rino
  80 L 04 Fl Hr


  Vier-assige semi-dieplader de ... > Meer

  Toyota
  ProAce L1H1 1.6D 66kW / 2.0D 94kW / 2.0D 120kW / 2.0D 120kW automaat


  Toyota komt in 2013 met de de ... > Meer

  Coxx
  Shortcab


  Korte cabine (slechts ťťn het ... > Meer

  Renault Trucks
  T-drive T430 T4x2 SleeperCab euro6 E-Commerce


  Renault Trucks komt als met ... > Meer

  Lijzen
  Tankcontainer


  GeÔsoleerde tankcontainer op ... > Meer

  Renault Trucks
  T520 High Edition


  Speciale luxe uitvoering van ... > Meer

  Scania Someren
  winnaar van Scania werkplaatscompetitie


  Het serviceteam van Scania de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon