of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Amplus komt met compleet web-based Transport Management Systeem.

SaaS betekent: software as a service — software als een dienst. Niet meer de software installeren op een server of pc, maar toegankelijk via de internet-browser. Geen update-perikelen, want de provider houdt de software up-to-date. Altijd ondersteuning beschikbaar, je draait immers mee op het systeem van de leverancier. Geen probleem met haperende pc's en backups. Steeds meer leveranciers en gebruikers van software stappen hierop over.

Zo ook Amplus uit Aalsmeer, dat in relatieve luwte een nieuw TMS (transport management systeem) heeft ontwikkeld dat werkt op het SaaS-principe: ReTrack Saas TMS. Amplus is reeds bekend van diverse deelsystemen, zoals een emballage-administratie en een drag- and drop-planningsysteem voor bloementransport — maar komt nu met een compleet TMS waarin eerdere gebouwde deelsystemen in zijn verwerkt, en dat kan worden gespecialiseerd voor uiteenlopende deelmarkten zoals retaildistributie, AGF, bloemen en/of plantentransport, distributie, (int.) groupage, kippertransport en een speciale aannemersconfiguratie voor verhuur/transport in de (wegen)bouw. "Amplus zit niet stil en zo doende zullen er nog vele configuraties volgen," aldus John van der Gaag van Amplus.


— foto: Veel aandacht voor look & feel bij het nieuwe online-TMS van Amplus. Er zijn ook veel mogelijkheden voor opdrachtgevers van transporteurs.

Amplus biedt haar Saas TMS aan met de mogelijkheid om per maand weer op te zeggen. "Voor de klanten is dit prettig omdat men geen langdurige verplichtingen aangaat. Voor ons is het een stimulans om ons product zo goed te maken dat klanten niet weglopen," meldt van der Gaag desgevraagd. Mocht een klant toch willen opzeggen, dan krijgt hij zijn databestanden mee zodat hij verder kan met een andere leverancier.

De kracht van het nieuwe pakket zit volgens Amplus in de eenvoud en het bedieningsgemak. Er is bovendien veel aandacht voor de klant van de klant. GeÔntegreerd in het geheel is er een klantenportaal waar klanten van de transporteur hun orders snel een eenvoudig kunnen invoeren of uploaden vanuit hun eigen back-office / ERP. Status van de orders kunnen gedurende de looptijd worden gevolgd, en klanten worden doormiddel van automatische notificatie op de hoogte gehouden via mail of SMS.


— foto: Dat belooft wat: stops worden op de landkaart geprojecteerd en kun je dan met een muis in een rit "deponeren".

De al eerder beschreven plantool met drag & drop is onderdeel van het geheel. Nieuw is de grafische en kaartplanning waarop de op te picken orders in de kaart worden getoond en daar vandaan direct op een auto worden gepland.


Een belangrijk onderdeel is het Transport Controle Systeem (TCS). Hier kan de transporteur zijn of haar KPI`s (kritische performance indicators) in bepalen en eventueel gealarmeerd worden op afwijkingen tijdens de processen die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering en sturing van de onderneming. De dagelijkse praktijk in een moderne transportonderneming is namelijk niet meer gericht om het blindelings wegwerken van zoveel mogelijk orders, maar op het sturen op kengetallen — wat is de winstgevendheid per rit, hoeveel afleveringen maakt een chauffeur per werkdag, hoeveel orders plant een planner per uur, enzovoorts, enzovoorts. Het SaaS TMS ondersteunt daarmee zijn gebruikers in de essentie van het ondernemen.

In het TCS worden budgetteringen vastgelegd en gebruikt voor allerhande rapportages. Uit een extern financieel pakket wordt de input gegeven voor TCS, de klant bepaalt aan de hand van de interne processen welke informatie nodig is voor een goede sturing van de onderneming.

De offertemodule is de basis voor de tarieven. Hier worden offertes gemaakt voor bestaande en nieuwe klanten en afspraken vastgelegd zodat deze direct gekoppeld zijn aan de tarifering en zo dus gelijk gefactureerd kunnen worden tegen de afgesproken tarieven. Ook Ad-hoc afgesproken vrachtprijzen zijn door minimale handelingen door de planner vast te leggen, en na akkoord direct aan het dossier toe te wijzen voor de goede uitvoering van de facturatie.

De alom bekende emballageregistratiemodule is ook onderdeel geworden van het TMS, maar kan ook separaat geÔmplementeerd worden. Deze seperate module kan aan elk gewenst pakket worden gekoppeld.

(27 september 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Koks
  Megavac Loader - Self supporting unit


  Selfsupporting unit geschikt ... > Meer

  Groeneveld
  Twin 3 XL met 20 liter pomp


  XL-uitvoering van het Twin-3 ... > Meer

  CitroŽn
  Bedrijfswagen inrichting


  Alle type voertuigen kunnen ... > Meer

  WAP / Orlandi
  Onderbouwkoppeling met vangmuil


  Complete modulair opgebouwde ... > Meer

  Volvo
  FH 460 6x2T Euro6


  Van Wieren Special bv, in het ... > Meer

  Lamberet
  SR2 33 STAF Special Edition


  Lamberet komt nu met een met ... > Meer

  Krone
  continues to sell to PEMA


  Krone Commercial Vehicle and ... > Meer

  MAN
  TGX 37.500 8x2 trekker met autolaadkraan


  MAN trekker voor TGX-cabine, ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 314 CDI euro6 Chassiscabine WB366 met laadbak en laadklep


  Het laatste jaargang van dit ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Arocs 4151 K 8x8/4


  Kipperchassis van met een gvw ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon