of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Hoop gloort weer op fors ingekrompen bedrijfsautobeurs IAA (deel 3).

Vervolg van deel 2.


— foto: Dit is de MAN TGX 18.440 4x2 LLS-U. Chassishoogte "ultraniedrig", oftewel superlaag, en dat is goed te zien. Geschikt voor mega-opleggers derhalve.


— foto: En dit is de TGX 26.440 6x2-4 LL, een drie-assig vrachtwagenchassis met de aanduiding "niedrig", laag dus. Voor de opbouw van hoge laadbakken.


— foto: MAN-trekker met standaard chassishoogte, de MAN TGS 18.400 4x2 BLS-TS. De TGS heeft dezelfde maatvoering als de TGX, is alleen minder luxe en minder duur.


— foto: De MAN TGS 23.400 6x2-2 LL-U is speciaal ontwikkeld voor transport van personenwagens. Laag chassis (niet ultralaag), afgeschuinde cabine, en kleine voorloopas.


— foto: Krachtpatser: MAN TGX 44.680 10x4/6 BBS. Vijf-asser met 500 kW / 680 pk V8-motor.


— foto: Dit is de MAN CLA 26.280, met euro3 motor. Wordt verkocht buiten Europa, waar andere eisen gelden ten aanzien van comfort, dealernetwerk, milieu en kwaliteit van de brandstof.


— foto: Een kijkje in de cabine van de MAN CLA neemt ons een jaar of dertig terug in de tijd. Functioneert prima. Nederlandse chauffeurs zijn eigenlijk veel te verwend.


— foto: De Braziliaanse Volkswagen Constellation trekt iedere IAA veel waarderende blikken. Maar wie nauwkeuriger kijkt, ziet dat het een oud ontwerp in een hippe jas is. Rij-eigenschappen en uitlaatgasnormen zijn niet volgens Europese standaarden. Hij zal hier dan ook niet leverbaar worden.


— foto: Interessant stylingdetail bij de VW Constellation is de beplating voor de traptreden die met het portier mee opent en sluit.


— foto: En zo ziet de cabine van de Constellation eruit. Eenvoudig en veel plastic.


— foto: Niet op de Volvo-stand, wel op het buitenterrein: Volvo FH16 700 als 6x2 trekker met XXL-cabine.


— foto: Schmitz toont deze SKO 24 kastenwagen met folding wall, met andere woorden, een zijkant die geheel kan openen.


— foto: En dit is de Schmitz S.CS Mega X-Light, een schuifzeiloplegger met een inwendige hoogte van drie meter. Het leeggewicht bedraagt 6100 kg. De assen zijn van het merk SCB.


— foto: Talson produceert gewoon door, ondanks het faillissement van het bedrijf. Dit is een oplegger voor luchtvrachtcontainers. Ondanks de zwanehalsconstructie heeft hij een vlakke laadvloer waarin een rollenbaan is verwerkt.


— foto: De Volteis X4 is een Franse electrische auto met vierwielaandrijving. Alleen nog maar te koop in Frankrijk, en duidelijk gericht op gebieden met een aangenaam klimaat. Er is ook een tweewielaandrijver, de X2.


— foto: Krone neemt de Cool Box in productie: een standaard geÔsoleerde wissellaadbak (ATP-certificaat), koelmachine (Thermo King) met dieseltank, en voorbereiding voor dubbele-laadvloerbalken. Leeggewicht 3490 kg.


— foto: Krone Dry Liner is een licht geÔsoleerde oplegger zonder koelmachine. Door de stabiele temperatuur wordt voorkomen dat lading door condens wordt aangetast.


— foto: Ook op de Krone stand. Hoe zeker je je pallets als je ze in het midden wilt laden? Zo dus, met een Krone Multi Wall.


— foto: Enorm voordeel van een Krone huiftrailer zijn die gaten in de buitenste langsliggers waar je van alles aan kunt vastsjorren. Het systeem heet Multi Safe System.


— foto: Ondertussen, even verderop: Nederlandse exposanten zijn neergestreken op de lawaaiige camping van Hannover. Bespaart een hoop hotelkosten.


— foto: Paul Nutzfahrzeuge uit Passau verbouwt MAN en Daimler-voertuigen tot off-roads. Dit is een Mercedes-Benz Actros 1846 AK 4x4. Waarmee je zo de modder in kunt.


— foto: Deze is eveneens van Paul Nutzfahrzeuge. De Actros 5041 10x4/4, gvw 50 ton en leeggewicht 12 ton. Met laaggeplaatste cabine, voor de voorste as. Bedoeld voor de opbouw van kranen.


— foto: Het Turkse BMC heeft een vlot gestylde uitvoering van zijn 4x2 trekker ontwikkeld, de Pro 1144. Het lijkt niet erg waarschijnlijk dat deze trucks hier succes gaan boeken.


— foto: Dit 6x2/4 chassis van BMC is bedoeld voor de opbouw van kraakperscontainers. De vuilnismannen kunnen plaatsnemen in de cabine. Variatie op een inmiddels bekend concept.


— foto: Fiat Doblo-meisje Alessandra mag dan blond zijn, ze is helemaal uit ItaliŽ naar Hannover gereisd om... Ja, waarom eigenlijk? Om mooi te zijn, zullen we maar zeggen.


— foto: DAF's motto in Hannover is: A world of applications. De Eindhovenaren benadrukken graag hun veelzijdigheid in chassisbouw. Dit is een DAF FAD CF85.410 8x4 EEV met driezijdige Meiller kipper.


— foto: DAF FAN LF55.280 6x2 met naloopas en een Saxas Wingloader opbouw voor drankentransport. De DAF LF als drie-asser is zeldzaam, hij heeft een gvw van 21 ton. Het past in de trend van 'downsizing': geen CF maar een zware LF kopen.


— foto: Debutant Emilcamion uit ItaliŽ kreeg goede reacties op zijn S5 Leonardo kipperbak. Bijzonder is de geheel mechanisch werkende losklep. De Leonardo is ook als gedemonteerde kit leverbaar.

Voor het vervolg, zie deel 4.
(24 september 2010, geŁpdate op 2 oktober 2010 en 8 oktober 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Mitsubishi Fuso
  Canter 6C15 (6C18) WB335 Dubbele Cabine


  Mitsubishi Canter in dubbele ... > Meer

  Hofpoel - Ford
  Transit Boxline RWD 350L 103kW / 147kW


  De lange versie van de Ford ... > Meer

  Verlichting
  Weg & werkverlichting


  Wij hebben diverse kwaliteits ... > Meer

  GreenCat bv
  ITC Holland Transport kiest voor TopIQ en Cat4RoadHaulier


  Tanktransporteur ITC Holland ... > Meer

  Tijhof
  Aluliner


  Een standaardopbouw om een om ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 313 CDI WB325 95kW 3,5t


  Mercedes-Benz Sprinter in met ... > Meer

  Nooteboom
  PXE diepladercombinatie 2 + 4 assen


  PXE diepladercombinatie van ... > Meer

  Pacton
  Flex-XL


  De Pacton Flex-XL is een De 2 ... > Meer

  Stasse Transporttechniek
  Middenas aanhangwagens


  We leveren volledig op maat ... > Meer

  Ford
  F350 Special Duty


  Speciale uitvoering van de in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon