of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Hoop gloort weer op fors ingekrompen bedrijfsautobeurs IAA.


— foto: De directie van MAN Trucks inspecteert de stand, vlak voordat de IAA zijn deuren open zet. Omdat MAN wereldwijd zaken doet, heeft het bedrijf relatief weinig geleden onder de crisis.

Stands met glitter en glamour hebben plaatsgemaakt voor zakelijke bescheidenheid. Niet meer alle hallen zijn gevuld. Lege plekken zijn op het laatste moment opgevuld door de organisatie van de tweejaarlijkse IAA (Hannover Messe, 23 tot en met 30 september) die het tentoonstellingsoppervlak met zo'n 20% zag teruglopen. In vredestijd heeft

de belangrijkste Europese beurs op het gebied van transportmaterieel nog nooit zo'n veer hoeven laten. De IAA 2010 is dan ook gepland ten tijde van de crisis van 2008-2009, waarbij de orders van truckfabrikanten en opleggerbouwers anderhalf jaar lang met 50 tot soms wel 90 procent terugliepen.

Maar er gloort weer hoop. De verkopen van materieel trekken weer aan. Niet heel sterk... het gaat geleidelijk aan omhoog. Uitzonderingen daargelaten. Volvo meldt een stijging in de truckverkoop van 60%. En DAF is sinds kort marktleider in de EU met de verkoop van trekkers, omdat die in Duitsland en ItaliŽ steeds meer worden gekocht. En op de IAA valt als vanouds weer volop te ontdekken. Wij brengen u een fotoverslag.


— foto: Om te beginnen een Nederlandse primeur: een pneumatisch bediend QuickLock-systeem voor het vastzetten van containers en wissellaadbakken op chassis. Ontwikkeld door Kees Strien van Logi-D, die ook al de handmatig te bedienen QuickLock uitvond.


— foto: Arriva is vaste klant bij diverse Engels en Nederlandse coach builders. Maar het vervoersbedrijf gaat nu een Chinese bus proberen: de King Long XMQ6127J.


— foto: De huidige Nissan Primastar is nog steeds een gerebrande Renault Trafic. Maar dat gaat anders worden. Nissan kondigt aan een geheel eigen lijn bestelwagens te gaan ontwikkelen. En daarmee een groot marktaandeel te willen veroveren. Eind van de samenwerking met Renault en Opel?


— foto: Nissan NV200 is er nu ook met dubbele cabine, of zo u wilt als mensenbusje. De laadruimte is te klein voor een grijs kenteken, dat wordt dus gewoon BPM betalen.


— foto: Is hij niet schattig? De Fiat Doblo met chassis en laadbak. Het gaat om een prototype. Die laadbak ligt wel hoog, want bij zo'n smalle Doblo kun je dat natuurlijk niet tussen de wielen doen.


— foto: Panorama-uitvoering van de Fiat Scudo, ingericht als mobiel kantoor. Vastzetrails in de vloer waardoor je het meubilair ook nog kunt verplaatsen. Geen hoog dak: bukken dus bij het instappen.


— foto: Eindelijk een goed excuus om zo'n Fiat-meid van onderaf te fotograferen. Dit is de Fiat Ducato met aardgasmotor (Natural Power), waarbij de interessante techniek natuurlijk "upskirt" is gepositioneerd.


— foto: En hier de natural power uitvoering van de Fiat Doblo, die trouwens de Van of the Year award toeviel.


— foto: Iveco liet twee jaar geleden al de electrische EcoDaily zien, als gesloten bestelauto. Nu is hij er ook als chassis. DHL gaat hem gebruiken als delivery van.


— foto: De Glider is een studie-model van Iveco dat opvalt door de stroomlijning en het gebruik van LED's als verlichting. Iveco belooft een brandstofreductie van 1% dankzij deze aerodynamica. En minder gerammel en geruis.


— foto: Na de Iveco Massif en de Daily 4x4 is er nu de Iveco LMV. Superstoere terreinwagen die een beetje aan de Hummer doet denken. Doorwaaddiepte is standaard 85 cm en optioneel 150 cm: zeg maar tot aan het raam. Hellingen oprijden kan tot 60%. Een LandRover is er niks bij.


— foto: Intereur van de Iveco LMV met alle schakelaars op het middenconsole. Heel bijzonder.


— foto: De Iveco Trakker is nu ook leverbaar met EEV-motor. Het betreft de Cursor-13 motor met 331 kW / 450 pk.


— foto: De Vetruvische Man van Leonardo da Vinci prijkt op de stoelbekleding van de Iveco Eurocargo.


— foto: Iveco Eurocargo 120EL18 twee-assig chassis met hybride aandrijving (diesel met electromotor. Het betreft een prototype dat wordt getest door Coca-Cola.


— foto: Voor de liefhebbers van blauw, is hier een special edition van de Iveco Stralis, de Stralis AS440S56 T/P Fiat Yamaha Team Limited Edition. Met 560 pk Cursor-13 motor.


— foto: De extra schone uitvoeringen van de Iveco Stralis worden herdoopt tot EcoStralis. Dit is de EcoStralis AT440S42 T/P met 13 liter 420 pk Cursor-13 motor.


— foto: De Iribus Citelis, een stadsbus uit het Iveco-huis, heeft hybride aandrijving. Zo ziet het eruit als je de achterklep opent.


— foto: Op aardgas rijden is niet voorbehouden aan vuilnisophalers. Dat bewijst deze Iveco Stralis AD-N 260S27 Y FS-D CNG. De inmiddels bekende gasmotor levert 270 pk.


— foto: En dan Mercedes-Benz. In de imposante maar veel te warme expohal zien we deze speciale uitvoering van de Econic op aardgas, voor gebruik als cateringvoertuig op luchthavens, met een Mallaghan opbouw. De Econic is uitgerust met de lage cabinevariant: geen staruimte en minimale hoofdruimte voor chauffeur en bijrijders.


— foto: Mercedes-Benz Zetros 6x6 in winterdienst-uitvoering, met zoutstrooiÔnstallatie en enorme sneeuwschuif.


— foto: De Mercedes-Benz Axor is vernieuwd. De uiterlijke wijzigingen zijn gering, je moet dus goed kijken om de verschillen te zien. Dit is de Axor 3240 B, gvw 32 ton, 400 pk, configuratie voor betonmixers.


— foto: Eťn op de twee in Duitsland verkochte Mercedes-chassis is van het type Atego. Een heel belangrijk model dus voor Das Haus. Dit is de Nieuwe Atego, model 2011. Aan de buitenkant geen schokkende wijzigingen.


— foto: Altijd een fraai gezicht, die lage trekkers. Hier de Actros in lage 4x2 uitvoering, met 355/50 R 22,5 banden. Er stond ook een 6x2.


— foto: Ook de MB Vito werd vernieuwd. Aan de buitenkant te herkennen aan de nieuwe koplampen.

Voor het vervolg, zie deel 2.
(24 september 2010, geŁpdate op 2 oktober 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Iveco
  Eurocargo ML80E18 (ML80E22)


  8 tons twee-assig chassis met ... > Meer

  Pacton
  Semi X-press 3-assige gesloten semi-diepladers


  De Pacton semi-diepladers een ... > Meer

  Volvo
  FM 8x4 C-ride widespread (FM 10x6 widespread)


  In samenwerking met Terberg ... > Meer

  EX-SCUT
  Tol betalen in Portugal


  Tol betalen in Portugal? Dit ... > Meer

  GS Meppel
  AIL 3600 SNW 4-assige schamel-aanhangwagen


  Zeer robuuste met twee assen ... > Meer

  DAF
  FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd


  Verlengde uitvoering van de ... > Meer

  Combitank Volvo
  D-tank passend op originele steunen


  Volvo D-tank passend op de en ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 1830 LS NGT


  Mercedes-Benz heeft zijn op / ... > Meer

  Renault
  Master Chassis Dubbele Cabine L4 3,5t


  Langste chassis van de Master ... > Meer

  Renault
  Master Chassis Dubbele Cabine L4 3,5t


  Langste chassis van de Master ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon