of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Talson maakt doorstart: "We hebben onlangs nog zeventig trailers verkocht."

Talson in Mierlo maakt een doorstart na het faillissement. De Turkse trailerbouwer TIRSAN heeft goodwill en inventaris uit de failliete boedel gekocht. TIRSAN blijft daarom eigenaar van Talson. Formeel zal de nieuwe eigenaar waarschijnlijk zijn het financieringsbedrijf DTFT (Dutch Turkish Financial Transactions bv). Dit is de bv waarmee TIRSAN nieuwe DAF's betaalt die naar Turkije worden geŽxporteerd. TIRSAN is distributeur van DAF in Turkije.

Volgens Theo Peters van KTH-Trailer GmbH, de Duitse vertegenwoordiger van Tirsan / Talson / KassbŲhrer, zijn vrijwel alle leveranciers van Talson tot aan het faillissement correct betaald en heeft TIRSAN de curator een zodanig bedrag betaald dat er vrijwel geen restschuld over blijft.

"De marktsituatie dwong ons echter tot deze stap," aldus Theo Peters, "Het is in Nederland heel moeilijk en duur om je personeelsbestand in te krimpen. Bovendien had Talson in Mierlo een uiterst duur huurcontract voor het pand. Dat was nog afgesloten in de tijd dat onroerend goed schaars was."


— foto: Talson is vooral bekend van zijn confectietrailers met zelfdragende carrosserie. In 2007 bracht het bedrijf een dubbeldeks trailer op de markt, in navolging van onder andere Van Eck en Ligthart. Het heeft niet kunnen voorkomen dat Talson failliet ging.

Het is op dit moment nog niet definitief of de activiteiten in Mierlo worden voortgezet. De nieuwe eigenaren praten daarover vanmiddag. Peters, die namens TIRSAN betrokken is bij de doorstart, verwacht het echter wel. Hij denkt dat een organisatie met drie mensen in Mierlo haalbaar is, vooral nu de verkopen van opleggers flink aantrekken. "De laatste drie weken zijn er nog 72 Talsons verkocht: 33 aan TNT Fashion Group, en 39 aan Wallenborn in Luxemburg. Met zijn speciale constructie is de Talson toch een uniek product, en de klanten hebben er vertrouwen in."

Talson was na de overname door TIRSAN, vijf jaar geleden, al flink ingekrompen, van een 40-tal werknemers tot nog maar zeven mensen, bestaande uit een verkoopkantoor en een kleine werkplaats waar service en afleverbeurten werden uitgevoerd. De productie is toen verplaatst naar de Turkse fabriek. Verkochte trailers werden in Turkije geproduceerd en vervolgens naar Nederland gereden.

Dezelfde constructie is toegepast bij zusterbedrijf KassbŲhrer in Goch. KassbŲhrers worden in Turkije gemaakt, vervolgens naar West-Europa getrokken, krijgen hier een afleverbeurt en worden dan aan de klant overhandigd. De oude KassbŲhrer-fabriek in Goch ligt er verlaten maar intact bij. De bedoeling is dat hij opnieuw in gebruik wordt genomen zodra de markt weer aantrekt.

Talson is in 2009 hard getroffen door de economische

crisis. De verkopen van nieuwe trailers liepen met tachtig procent terug. Die terugval heeft anderhalf jaar geduurd. Gedurende die periode liepen de verliezen op, totdat eigenaar TIRSAN het niet meer zag zitten en de stekker eruit trok.
(13 juli 2010)

Update, 16 juli 2010: Heeft u nog geld tegoed van Talson Transport Engineering? Dan horen wij graag van u. Wij vragen dit om te verifiŽren of dit bedrijf vůůr het faillissement vrijwel alle schuldeisers heeft terugbetaald. Een overzicht van de onbetaalde facturen kunt u sturen naar de redactie. Deze zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Reacties:
Uw bericht wil ik op ťťn punt corrigeren. KassbŲhrer was geen zusterbedrijf maar was de eigenaar van Talson. Verder is uw artikel zeer correct.
Theo Peters, KTH-Trailer GmbH.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH 500 8x2 Zwaartransporttrekker


  Zwaartransporttrekker met 85 ... > Meer

  MAN
  TGM 13.250 4x4


  Hoge uitvoering van het TGM 6 ... > Meer

  CitroŽn
  C4 Entreprise


  Van-uitvoering van de CitroŽn ... > Meer

  Toplift
  Portaalrotator


  Dit portaalrotatiesysteem is ... > Meer

  Fontaine
  150SF koppelschotel


  Eenvoudige stalen beschermt ... > Meer

  Jumbo
  DOL270


  Oplegger voorzien van opbouw, ... > Meer

  Volvo
  FM 460 6x2 trekker VLA Globetrotter Methaan-Diesel


  Drie-assige Volvo FM trekker ... > Meer

  Renault Trucks
  T-drive T430 T4x2 SleeperCab euro6 E-Commerce


  Renault Trucks komt als met ... > Meer

  Volvo
  FE 4x2V 188kW 19,5t


  Deze distributietruck van is ... > Meer

  Volkswagen
  Crafter L3H3 WB364 103kW 3,5t Trendline


  De nieuwe Volkswagen Crafter ... > Meer

  Volkswagen
  moet 450000 euro boete betalen voor misleiden consument


  De Duitse fabrikant moet in ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Vito Sport


  De MB Vito is nu leverbaar in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon