of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Talson maakt doorstart: "We hebben onlangs nog zeventig trailers verkocht."

Talson in Mierlo maakt een doorstart na het faillissement. De Turkse trailerbouwer TIRSAN heeft goodwill en inventaris uit de failliete boedel gekocht. TIRSAN blijft daarom eigenaar van Talson. Formeel zal de nieuwe eigenaar waarschijnlijk zijn het financieringsbedrijf DTFT (Dutch Turkish Financial Transactions bv). Dit is de bv waarmee TIRSAN nieuwe DAF's betaalt die naar Turkije worden geŽxporteerd. TIRSAN is distributeur van DAF in Turkije.

Volgens Theo Peters van KTH-Trailer GmbH, de Duitse vertegenwoordiger van Tirsan / Talson / KassbŲhrer, zijn vrijwel alle leveranciers van Talson tot aan het faillissement correct betaald en heeft TIRSAN de curator een zodanig bedrag betaald dat er vrijwel geen restschuld over blijft.

"De marktsituatie dwong ons echter tot deze stap," aldus Theo Peters, "Het is in Nederland heel moeilijk en duur om je personeelsbestand in te krimpen. Bovendien had Talson in Mierlo een uiterst duur huurcontract voor het pand. Dat was nog afgesloten in de tijd dat onroerend goed schaars was."


— foto: Talson is vooral bekend van zijn confectietrailers met zelfdragende carrosserie. In 2007 bracht het bedrijf een dubbeldeks trailer op de markt, in navolging van onder andere Van Eck en Ligthart. Het heeft niet kunnen voorkomen dat Talson failliet ging.

Het is op dit moment nog niet definitief of de activiteiten in Mierlo worden voortgezet. De nieuwe eigenaren praten daarover vanmiddag. Peters, die namens TIRSAN betrokken is bij de doorstart, verwacht het echter wel. Hij denkt dat een organisatie met drie mensen in Mierlo haalbaar is, vooral nu de verkopen van opleggers flink aantrekken. "De laatste drie weken zijn er nog 72 Talsons verkocht: 33 aan TNT Fashion Group, en 39 aan Wallenborn in Luxemburg. Met zijn speciale constructie is de Talson toch een uniek product, en de klanten hebben er vertrouwen in."

Talson was na de overname door TIRSAN, vijf jaar geleden, al flink ingekrompen, van een 40-tal werknemers tot nog maar zeven mensen, bestaande uit een verkoopkantoor en een kleine werkplaats waar service en afleverbeurten werden uitgevoerd. De productie is toen verplaatst naar de Turkse fabriek. Verkochte trailers werden in Turkije geproduceerd en vervolgens naar Nederland gereden.

Dezelfde constructie is toegepast bij zusterbedrijf KassbŲhrer in Goch. KassbŲhrers worden in Turkije gemaakt, vervolgens naar West-Europa getrokken, krijgen hier een afleverbeurt en worden dan aan de klant overhandigd. De oude KassbŲhrer-fabriek in Goch ligt er verlaten maar intact bij. De bedoeling is dat hij opnieuw in gebruik wordt genomen zodra de markt weer aantrekt.

Talson is in 2009 hard getroffen door de economische

crisis. De verkopen van nieuwe trailers liepen met tachtig procent terug. Die terugval heeft anderhalf jaar geduurd. Gedurende die periode liepen de verliezen op, totdat eigenaar TIRSAN het niet meer zag zitten en de stekker eruit trok.
(13 juli 2010)

Update, 16 juli 2010: Heeft u nog geld tegoed van Talson Transport Engineering? Dan horen wij graag van u. Wij vragen dit om te verifiŽren of dit bedrijf vůůr het faillissement vrijwel alle schuldeisers heeft terugbetaald. Een overzicht van de onbetaalde facturen kunt u sturen naar de redactie. Deze zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Reacties:
Uw bericht wil ik op ťťn punt corrigeren. KassbŲhrer was geen zusterbedrijf maar was de eigenaar van Talson. Verder is uw artikel zeer correct.
Theo Peters, KTH-Trailer GmbH.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Krone - Van Eck
  schamel-aanhangwagen met geÔsoleerde opbouw (2007)


  Te koop: Krone twee assen, / ... > Meer

  Waarom zijn yougtimers
  zo populair?


  Wordt er met een zakelijke de ... > Meer

  Hofpoel - Ford
  Transit Boxline RWD 350M


  Ford levert in samenwerking ... > Meer

  Johnston
  VTM800 Special


  De grote zuigkracht, de en de ... > Meer

  Nooteboom
  MCO-58-05V(V)


  5 assige hydraulisch dubbel + ... > Meer

  Fontaine
  150SF koppelschotel


  Eenvoudige stalen beschermt ... > Meer

  Terberg - Elenbaas - Palfinger
  FM2000T - Q170Z


  Terberg kipperchassis met 8x8 ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 1223 KK


  De Mercedes-Benz Atego wordt ... > Meer

  Fliegl
  Containerchassis


  ... > Meer

  Hertoghs - Chereau
  3 assige koel / vries oplegger


  Koel- / vriesoplegger van aan ... > Meer

  DAF
  FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd


  Verlengde uitvoering van de ... > Meer

  DAF
  FTT CF480 6x4 trekker met dagcabine


  DAF CF trekker met twee en in ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon