of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Mercedes-Benz belooft De Heus brandstofbesparing met inzet van Actros / FleetBoard.

Een Mercedes-Benz Actros 1841 LS neemt het in het wagenpark van De Heus Voeders — 's lands grootste leverancier van veevoerders — op tegen DAF CF en Volvo FM trekkers. Kan de Actros qua brandstofverbruik op tegen de concurrentie? Mercedes-dealer RŁttchen is daarvan overtuigd. Wagenparkbeheerder Frans van de Stroet van De Heus doet graag mee aan deze uitdaging. Met tachtig trekkende eenheden (gemiddeld kilometrage zo'n 100.000 km per jaar) valt er immers potentieel veel geld te besparen op de brandstofrekening.

Het gaat niet om een getalsmatige garantie, zegt Van de Stroet: "Mercedes heeft aangegeven dat ze minimaal hetzelfde en waarschijnlijk een lager verbruik kunnen realiseren. We gaan dit een jaar uitproberen, want zoiets bepaal je niet in een paar weken. Voorlopig zijn we enthousiast over de auto en de service van dealer RŁttchen, maar de resultaten op het brandstofverbruik moeten we nog even afwachten."

MB Actros 1841 LS met Welgro oplegger
— foto: Vaste combinatie: Actros 1841 LS met drie-assige Welgro bulkoplegger. Wordt bereden door twee vaste chauffeurs in ploegendienst.

Thijs Willem Smits, verkoopadviseur bij RŁttchen in Gorinchem: "We zijn ervan overtuigd dat we met deze auto een verbetering van zeker 3% voor De Heus kunnen realiseren. In de eerste plaats is de nieuwe Actros een zuinige truck. Maar daar gaat het niet alleen om. De auto wordt nauwkeurig gemonitord via het FleetBoard boordcomputersysteem, en aan de hand van continue rijstijlanalyse worden de chauffeurs getraind."

Het FleetBoard-systeem meet heel nauwkeurig wat de auto doet, en wat de technische staat is. Meer dan driehonderd parameters kunnen in de gaten worden gehouden: van de gebruikelijke waarden als de snelheid en het toerental van de motor, maar ook: is de cruise control wel of niet ingeschakeld, hoe hard wordt er geremd, hoe is de sporing van de wielen en de mate van slijtage van de remblokken. Smits: "Deze trekker heeft een PTO waarmeer de blazer van de bulkoplegger wordt aangedreven. De dagelijkse lostijd bedraagt drie tot vier uur. Ook dat moet je dus in de gaten houden voor een goede analyse. Verder kunnen we De Heus tijdig waarschuwen als een van de parameters aangeeft dat de trekker naar de garage moet."

Het onderhoud van trekker en trailer (de Actros rijdt met een Welgro 43 tons bulkoplegger uit 2005) is in handen van de MB-dealer, de training van de vaste chauffeurs vindt plaats bij Mercedes-Benz Global Training in Nijkerk. Het FleetBoard-systeem wordt — als het succesvol werkt voor De Heus — in de toekomst mogelijk ook ingebouwd in Volvo's en DAF's. Dit is technisch mogelijk, hoewel FleetBoard in een "vreemd" truckmerk slechts een beperkt aantal parameters kan registreren.

En als Mercedes-Benz de hooggespannen verwachtingen niet waarmaakt? Smits (RŁttchen): "We gaan ervoor zorgen dat we die wel waarmaken." Van de Stroet (De Heus): "Ik zeg niet dat ze er nooit meer inkomen als ze het niet waarmaken, maar ze zullen dan wel met een hťťl goede verklaring moeten komen."
(23 juni 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Renault Trucks
  Maxity 110.45 L3


  De Renault Maxity is een met ... > Meer

  Isuzu
  D-Max 4WD Extended Cab 2.5 / 3.0


  Japanse 4WD pick-up met Wordt ... > Meer

  Peugeot
  Partner Pickup 122L1 1.6 HDi 66kW


  In Nederland gebouwde pickup ... > Meer

  Terberg Techniek
  Balanceren van aandrijfassen


  Terberg Techniek Baarlo over ... > Meer

  NOVL
  VCA opleiding


  Bij NOVL kunt u uw VCA zowel ... > Meer

  Iveco
  Daily 70C21 Hybride


  De Daily chassiscabine met in ... > Meer

  Pacton
  THD.342.TC schuifzeiloplegger met coilgoot


  Deze 3-assige Pacton beschikt ... > Meer

  Scania
  Brandstoftank


  Scania tanks in aluminium bij ... > Meer

  Trimble
  eShipCo laat vervoerders samenwerken aan ťťn opdracht


  Het idee is verre van nieuw, ... > Meer

  MAN
  TGS 50.500 10x8 kipperchassis


  Kipperchassis met 50 ton gvw. ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon