of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Cor Beets neemt drie-assige super-manoevreerbare trailer in gebruik.

Cor Beets bv uit Purmerend heeft een RSP zuigmachine in gebruik genomen die is geplaatst op een chassis van Bulthuis met electronische besturing van VSE.

De machine wordt onder andere gebruikt voor het blootleggen van leidingen voor reparatiewerk, en het leegzuigen van spouwmuren of kelders. Door de multifunctionele inzet van een dergelijke machine komt Beets met deze trailer op de meest uiteenlopende plaatsen: van hartje Amsterdam tot een weiland. Een gestuurde trailer is dan onontbeerlijk. Cor Beets: "De keuze voor het stuursysteem heb ik overgelaten aan trailerbouwer Bulthuis."


— foto: Automatisch of met handbediening. De Bulthuis / VSE is uitermate wendbaar en manoevreerbaar. Deze foto is genomen op de Technische Kontaktdagen 2010.

Voor optimale wendbaarheid zijn de twee achterste assen elektro-hydraulisch gestuurd. Om plaats te kunnen bieden aan de grote, zware machine was een zo laag en licht mogelijk chassis gewenst. Dit is gerealiseerd door fuseegestuurde assen toe te passen in plaats van assen met draaikransen. Verder is het eigen gewicht door de toepassing van het lichte ETS systeem laag gebleven.

Het ETS-systeem van VSE werkt snelheidsafhankelijk. De trailer volgt in alle omstandigheden zeer nauwkeurig en compromisloos de trekker. Het stuursysteem is voorzien van draadloze afstandsbediening, waarmee de chauffeur de wielen van de trailer bij stilstand of bij lage snelheden in elke gewenste stand kan sturen. Na gebruik van de afstandsbediening gaat de trailer vanzelf weer over op automatische (ingeprogrammeerde) besturing.

Beets heeft de machine nu zes maanden in gebruik. "De trailer stuurt echt geweldig. Het kost me geen enkele moeite waar dan ook te komen met deze combinatie, al is het midden in de stad. Als het ťcht moeilijk wordt pakken we de afstandsbediening en zetten we Ďm op elke plek die we hebben willen. Ik ben er zeker van dat ik hiermee wendbaarder ben dan een 8x4 zuigwagen met twee gestuurde voorassen."

Ook de ervaringen met de RSP zuigmachine zijn positief. Renť Beets: "Weinig storingen, goede techniek. Dit bevalt prima. Het is een Oostduits merk, daar is de trailer ook opgebouwd."

Beets had de oplegger al in 2009 besteld. De aflevering viel vrijwel samen met het faillissement van Bulthuis. Beets: "We hadden al besteld en betaald, en de trailer moest alleen nog op kenteken worden gezet. Dat ging allemaal goed, we wisten helemaal niets van het op handen zijnde faillissement van Bulthuis. Toen we een paar dagen later nog wat onderdelen nodig hadden, hoorden we ineens dat ze failliet waren. Wel een rare gang van zaken."

Bulthuis is inmiddels doorgestart, maar Beets heeft de oplegger in onderhoud bij een plaatselijke bedrijfswagengarage in Zaandam. "En als er iets is met de zuigmachine, dan doen we rechtstreeks zaken met de fabriek."
(10 juni 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Nissan
  Qashqai+2 1.5 dCi Van / 2.0 dCi Van


  Nissan brengt de lange van de ... > Meer

  Draco / VDL
  Container af-/opzetsysteem met kabel


  De firma Ernst Jonkers zocht ... > Meer

  CitroŽn
  Nemo 1.4i


  Goedkope, succesvolle van en ... > Meer

  Koegel
  Mega Light TIR


  KŲgel introduceert op de IAA ... > Meer

  Mercedes-Benz - Van Eck
  Antos 1827


  De Mercedes-Benz Antos is het ... > Meer

  Ford
  Transit Connect 210 L2 Duratorq TDCI 70kW / 85kW


  Ford Transit Connect in lange ... > Meer

  Opel
  Movano Chassis-cabine met meubelbak L2 2.3 CDTI 92 kW


  Chassis van een Opel Movano ... > Meer

  Heisterkamp Techniek
  Mobility Centre


  Wanneer u uw voertuig in bij ... > Meer

  Renault Trucks
  K520 4x4 HEAVY.21 Euro6


  4x4 chassis van de K-serie. ... > Meer

  Volvo
  FMX 470 10x6 kipper


  Volvo FMX 10x6 in de kleuren ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon