of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Cor Beets neemt drie-assige super-manoevreerbare trailer in gebruik.

Cor Beets bv uit Purmerend heeft een RSP zuigmachine in gebruik genomen die is geplaatst op een chassis van Bulthuis met electronische besturing van VSE.

De machine wordt onder andere gebruikt voor het blootleggen van leidingen voor reparatiewerk, en het leegzuigen van spouwmuren of kelders. Door de multifunctionele inzet van een dergelijke machine komt Beets met deze trailer op de meest uiteenlopende plaatsen: van hartje Amsterdam tot een weiland. Een gestuurde trailer is dan onontbeerlijk. Cor Beets: "De keuze voor het stuursysteem heb ik overgelaten aan trailerbouwer Bulthuis."


— foto: Automatisch of met handbediening. De Bulthuis / VSE is uitermate wendbaar en manoevreerbaar. Deze foto is genomen op de Technische Kontaktdagen 2010.

Voor optimale wendbaarheid zijn de twee achterste assen elektro-hydraulisch gestuurd. Om plaats te kunnen bieden aan de grote, zware machine was een zo laag en licht mogelijk chassis gewenst. Dit is gerealiseerd door fuseegestuurde assen toe te passen in plaats van assen met draaikransen. Verder is het eigen gewicht door de toepassing van het lichte ETS systeem laag gebleven.

Het ETS-systeem van VSE werkt snelheidsafhankelijk. De trailer volgt in alle omstandigheden zeer nauwkeurig en compromisloos de trekker. Het stuursysteem is voorzien van draadloze afstandsbediening, waarmee de chauffeur de wielen van de trailer bij stilstand of bij lage snelheden in elke gewenste stand kan sturen. Na gebruik van de afstandsbediening gaat de trailer vanzelf weer over op automatische (ingeprogrammeerde) besturing.

Beets heeft de machine nu zes maanden in gebruik. "De trailer stuurt echt geweldig. Het kost me geen enkele moeite waar dan ook te komen met deze combinatie, al is het midden in de stad. Als het ťcht moeilijk wordt pakken we de afstandsbediening en zetten we Ďm op elke plek die we hebben willen. Ik ben er zeker van dat ik hiermee wendbaarder ben dan een 8x4 zuigwagen met twee gestuurde voorassen."

Ook de ervaringen met de RSP zuigmachine zijn positief. Renť Beets: "Weinig storingen, goede techniek. Dit bevalt prima. Het is een Oostduits merk, daar is de trailer ook opgebouwd."

Beets had de oplegger al in 2009 besteld. De aflevering viel vrijwel samen met het faillissement van Bulthuis. Beets: "We hadden al besteld en betaald, en de trailer moest alleen nog op kenteken worden gezet. Dat ging allemaal goed, we wisten helemaal niets van het op handen zijnde faillissement van Bulthuis. Toen we een paar dagen later nog wat onderdelen nodig hadden, hoorden we ineens dat ze failliet waren. Wel een rare gang van zaken."

Bulthuis is inmiddels doorgestart, maar Beets heeft de oplegger in onderhoud bij een plaatselijke bedrijfswagengarage in Zaandam. "En als er iets is met de zuigmachine, dan doen we rechtstreeks zaken met de fabriek."
(10 juni 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Krone
  Dryliner Huckepack


  Gesloten drie-assige ... > Meer

  Renault
  Master Pick-up Dubbele Cabine 2.5 dCi 74kW L2 3,5t / L3 3,5t


  Renault Master in een voor en ... > Meer

  CitroŽn
  C3 Entreprise 1.1 / 1.4 HDi


  Compacte bestelauto, afgeleid ... > Meer

  Volvo / Hartog-Est / LAG
  FM330 EEV / plywood carrosserie / wipkar


  Bij > Meer

  Mercedes-Benz
  Unimog U527


  Hoog 4x4 chassis in de 16 in ... > Meer

  Scania
  G410 8x2*6


  Vrachtautochassis met met een ... > Meer

  HIAB
  X-HiPro 638


  In 2015 geÔntroduceerde van - ... > Meer

  Mitsubishi
  L200 2.4 DI-D turbodiesel 4WD 133 kW ClubCab Aannemersuitvoering


  Mitsubishi L200 ClubCab met ... > Meer

  Volvo
  FE280 4x2 Low


  Volvo FE twee-assig 18- tot / ... > Meer

  Doe mee met het NK
  Veiligste chauffeur van Nederland


  Volvo Trucks en TVM in de van ... > Meer

  Inkorten of verlengen van
  uw oplegger of aanhangwagen


  Omstandigheden kunnen het dat ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon