of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Nieuwe multitrailer van Nooteboom is concurrent van moduletrailers.

Nooteboom introduceert een compleet nieuwe semi-dieplader in de MCO-lijn: de Multitrailer MCO-PX. Onder andere door het hoge nuttig laadvermogen benadert deze trailer de eigenschappen van een (veel duurdere) moduletrailer.


— foto: Indrukwekkende semi-dieplader met maximaal acht assen. Benadert de capaciteiten van een moduletrailer.

Qua ontwerp en gebruik van componenten is de MCO-PX gebaseerd op de PX2 dieplader, met dezelfde kenmerken. De afgelopen maanden heeft Nooteboom conceptversies van de MCO-PX voorbesproken met diverse klanten uit verschillende Europese landen. Zo ontstond Nooteboom's meest veelzijdige semi-dieplader ooit. Alle betrokkenen bij de MCO-PX ontwikkeling zijn enthousiast over het eindresultaat. De nieuwe Multitrailer MCO-PX biedt belangrijke voordelen waarmee iedere transporteur in zowel zwaar- als speciaaltransport zijn voordeel kan doen.

Nooteboom introduceert een compleet programma MCO-PX semi-diepladers. Op dit moment is de MCO-PX al leverbaar met drie tot acht aslijnen en in de voertuigbreedtes 2520, 2740 en 2990 millimeter. Voor de laadvloer is keus uit een vaste of uitschuifbare laadvloer (enkel, dubbel of triple). Verder is de MCO-PX leverbaar met asafstanden van 1360 of 1510 mm met banden naar keus in bandmaat 245 of 285.


— foto: Acht-assige MCO-PX in de hoge stand...

Een van de belangrijkste voordelen van de MCO-PX is het hoge laadvermogen. Dit wordt enerzijds mogelijk gemaakt door toepassing van de Nooteboom pendelassen en anderzijds door een gewichtsbesparende en torsiestijve constructie. Zo biedt een 6-assige MCO-PX Multitrailer nagenoeg hetzelfde nuttig laadvermogen als een 8-assige fuseegestuurde semi-dieplader. Hierbij biedt de MCO-PX echter een veel kortere ingeschoven combinatielengte. Dit betekent onder andere betere manoeuvreerbaarheid en lagere operationele kosten door besparing op banden, ontheffingen en begeleiding. Het uiteindelijke nuttig laadvermogen hangt af van de banden die u toepast. Dit varieert van 12 ton per aslijn met de 245/70R17.5 band tot 14 ton per aslijn met de 285/70R19.5 band bij 80 km/uur. Bij lagere snelheden kan dit oplopen tot ca. 17 ton per aslijn. Dit varieert overigens per land.


— foto: En in de lage stand.

Met 600 millimeter hoogteslag en 60 graden stuuruitslag heeft de MCO-PX dezelfde voordelen als de PX2 dieplader. De laadvloerhoogte (met vering in laagste stand) van de MCO-PX komt met 285-banden uit op 960 millimeter. Met 245-banden is deze hoogte zelfs 850 mm Het maakt daarbij niet uit of de laadvloer vast of zelfs triple uitschuifbaar is. De gekozen rijhoogte van de MCO-PX heeft geen invloed op de stuuruitslag. Dat betekent dat onder alle omstandigheden de bandenslijtage tot een minimum beperkt blijft.

De 600 mm hoogteslag biedt voordelen bij o.a. het op- en afrijden van ferryboten en het passeren van verkeersobstakels. Daarnaast maakt deze hefbaarheid het mogelijk om zonder kraan opgevijzelde lading te laden en te lossen.

Voor de MCO-PX heeft Nooteboom een compleet programma zwanenhalzen beschikbaar. Afhankelijk van het type semi-dieplader is er keus uit een vaste nek, een hydraulische beweegnek of een hydraulische compensatienek. De nekken zijn er in verschillende afmetingen voor zowel 6x4 als 8x4 trekkers met capaciteiten van 25 en 30 ton koppeldruk.

De zwaarste varianten van de MCO-PX range beschikken over laadvermogens die normaal gesproken alleen bij moduletrailers aanwezig zijn. Zo kent een 8-assige MCO-PX binnen de Duitse regelgeving een nuttig laadvermogen van 93 ton bij 80 km/u. Technisch bedraagt het laadvermogen 116 ton bij 80 km/u en 153 ton bij 25 km/u. Vergeleken met een moduletrailer is een MCO-PX, eenvoudiger te bedienen, beschikt over een uitschuifbare laadvloer en is aanzienlijk goedkoper in aanschaf en onderhoud.
(4 mei 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Fliegl
  SDS 390 RH 125 / 248 schuifzeil oplegger


  Fliegl SDS 390 RH 125 / 248 3 ... > Meer

  GreenCat bv
  ITC Holland Transport kiest voor TopIQ en Cat4RoadHaulier


  Tanktransporteur ITC Holland ... > Meer

  Jeep
  Wrangler Dragon Design Van 2.8 CRD / 3.6 V6


  Jeep, tegenwoordig onderdeel ... > Meer

  Trimble Transport & Logistics
  Thomassen Transport schaft CarCube aan


  Thomassen Transport in Loenen ... > Meer

  Caromi
  raamroosters


  Caromi levert raamroosters Ze ... > Meer

  Krone
  LZV-combinaties


  De Duitse opleggerbouwer in ... > Meer

  Volvo
  FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak


  Volvo FH als 4x2 chassis, met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Marco Polo auch fuer Australien und Grossbritannien


  Mercedes-Benz Vans geht mit ... > Meer

  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Volvo start verkoop
  elektrische distributietrucks in 2019


  Volvo Trucks brengt in 2019 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon