of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Nooteboom introduceert nieuwe lijn interdolly's voor het samenstellen van zware diepladercombinaties.

Koninklijke Nooteboom Trailers heeft voor haar diepladers een nieuw programma interdolly's ontwikkeld die onder de naam Interdolly ICP op de markt wordt gebracht. Interdolly's zijn losse rijstellen met 1, 2 of 3 assen die (samen met een zwanehals, laadvloer en assenstel) onderdeel uitmaken van een samengestelde dieplader (zie foto).


— foto: Nieuwe productlijn interdolly's voor het samenstellen van zware diepladercombinaties.

Het programma bestaat uit afneembare 1-, 2- en 3-assige ultracompacte Interdolly's. In het ontwerp van de nieuwe ICP hebben maximale manoeuvreerbaarheid, optimale besturing, laag gewicht en betrouwbaarheid centraal gestaan. Aan Martens Transport Oosterhout bv is vorige week de eerste 3-assige Interdolly ICP met 5-assige PX2 dieplader uitgeleverd.

De Interdolly ICP is standaard uitgerust met 285/70 R19,5 banden en is leverbaar in twee asafstanden: 1360 en 1510 mm. De Interdolly ICP is zowel toepasbaar op de fuseegestuurde diepladers (3-5 aslijnen) als voor de Pendel-X diepladers (3-6 aslijnen). Afhankelijk van de diepladerconfiguratie en trekker, biedt Nooteboom diverse hydraulisch afneembare zwanenhalzen. Deze hydronekken zijn leverbaar in verschillende afmetingen en koppeldrukken, waaronder zelfs een 40 tons hydronek voor 10x4 trekkers.


— foto: Licht en degelijk: nieuwe lijn interdolly's.

De ICP is eenvoudig door de chauffeur te bedienen. Zowel het aan- en afkoppelen van de zwanenhals aan de Interdolly, als de Interdolly aan de laadvloer is gemakkelijk en snel door de specifieke haakconstructie en de eenhands-snelkoppeling voor alle hydraulische slangen. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door de eenvoudige bediening van de hydraulische functies in de zwanenhals. De Interdolly ICP is standaard uitgerust met rongkokers en TUV-gecertificeerde bindogen voor het vastzetten van de lading.

De nieuwe Interdolly ICP kan middels een adapter direct aan het assenstel worden gekoppeld, waarmee de dieplader in een semi-dieplader verandert. Deze adapter is zo kort en licht mogelijk gehouden, waardoor maximale manoeuvreerbaarheid en laadvermogen gewaarborgd is. Afhankelijk van de gekozen interdolly en dieplader kan er een 9-aslijnen semi-dieplader mee samengesteld worden.


— foto: Stuuruitslag mogelijk tot 70 graden, dit zorgt voor een grote manoevreerbaarheid.

De nieuwe Interdolly ICP maakt gebruik van de uitgebreid geteste componenten en pendelassen die ook op de nieuwste PX2 diepladers worden toegepast. Deze pendelassen op draakransen bieden een stuuruitslag van maximaal 70 graden. Door de onderlinge stuurgeometrie wordt 100% tegemoet gekomen aan het Ackerman principe. Dit is uniek in de markt is en betekent ook dat bandenslijtage uiterst gering is. Daarnaast profiteert de chauffeur van maximale manoeuvreerbaarheid waarbij moeilijke passages eenvoudig genomen kunnen worden. Een ander belangrijk aspect is dat ook alle losse componenten, zoals luchtketels, beschermd in het chassis van de Interdolly ICP zijn geplaatst. De kans op beschadigingen is daardoor heel klein.

De ICP Interdolly range is ontworpen voor 14 ton per aslijn bij 80 km/uur. Optioneel is er ook een 12 tons versie leverbaar. Ondanks zijn compactheid en lage eigengewicht is de ICP uiterst solide. Dit komt mede door de kokervorm van het chassis, die de ICP bijzonder torsiestijf maakt en daardoor als een van de weinige Interdolly's is waarop vol geladen mag worden. De staart c.q. drukstuk aan de achterzijde van de Interdolly is aanzienlijk korter dan bij zijn voorganger. Hierbij is de eenvoud van het aan- en afkoppelen van de laadvloer onveranderd gebleven en is deze goed bestand tegen de enorme krachten die vrijkomen bij zeer zware ladingen.
(14 april 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Volvo
  FL L 16t 4x2 177kW (206kW)


  Distributie-bakwagenchassis, ... > Meer

  Fontaine
  CD700 lichtgewicht koppelschotel


  Kleine en lichte van Voor en ... > Meer

  Renault
  Megane Van GT-Line


  Speciale uitvoering van de de ... > Meer

  Ecoload
  slipsheets


  Sterke en watervaste dat gaat ... > Meer

  Dhollandia
  DHLM-35


  Te koop, een tweedehands type ... > Meer

  Combitank Volvo
  D-tank passend op originele steunen


  Volvo D-tank passend op de en ... > Meer

  KŲgel
  Telematics App


  Op het gebied van zet KŲgel ... > Meer

  Mercedes-Benz - Apple / Android
  CarPlay / MirrorLink for trucks


  Mercedes-Benz heeft het Apple ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1842 / 1843 LS StreamSpace met Pools of Tsjechisch kenteken


  De Emons Group heeft 139 die ... > Meer

  Renault
  Master L1H1 2,8t 2.3 dCi 96kW euro6 voorwielaandrijving


  Renault Master met drie euro6 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon