of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Nooteboom introduceert nieuwe lijn interdolly's voor het samenstellen van zware diepladercombinaties.

Koninklijke Nooteboom Trailers heeft voor haar diepladers een nieuw programma interdolly's ontwikkeld die onder de naam Interdolly ICP op de markt wordt gebracht. Interdolly's zijn losse rijstellen met 1, 2 of 3 assen die (samen met een zwanehals, laadvloer en assenstel) onderdeel uitmaken van een samengestelde dieplader (zie foto).


— foto: Nieuwe productlijn interdolly's voor het samenstellen van zware diepladercombinaties.

Het programma bestaat uit afneembare 1-, 2- en 3-assige ultracompacte Interdolly's. In het ontwerp van de nieuwe ICP hebben maximale manoeuvreerbaarheid, optimale besturing, laag gewicht en betrouwbaarheid centraal gestaan. Aan Martens Transport Oosterhout bv is vorige week de eerste 3-assige Interdolly ICP met 5-assige PX2 dieplader uitgeleverd.

De Interdolly ICP is standaard uitgerust met 285/70 R19,5 banden en is leverbaar in twee asafstanden: 1360 en 1510 mm. De Interdolly ICP is zowel toepasbaar op de fuseegestuurde diepladers (3-5 aslijnen) als voor de Pendel-X diepladers (3-6 aslijnen). Afhankelijk van de diepladerconfiguratie en trekker, biedt Nooteboom diverse hydraulisch afneembare zwanenhalzen. Deze hydronekken zijn leverbaar in verschillende afmetingen en koppeldrukken, waaronder zelfs een 40 tons hydronek voor 10x4 trekkers.


— foto: Licht en degelijk: nieuwe lijn interdolly's.

De ICP is eenvoudig door de chauffeur te bedienen. Zowel het aan- en afkoppelen van de zwanenhals aan de Interdolly, als de Interdolly aan de laadvloer is gemakkelijk en snel door de specifieke haakconstructie en de eenhands-snelkoppeling voor alle hydraulische slangen. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door de eenvoudige bediening van de hydraulische functies in de zwanenhals. De Interdolly ICP is standaard uitgerust met rongkokers en TUV-gecertificeerde bindogen voor het vastzetten van de lading.

De nieuwe Interdolly ICP kan middels een adapter direct aan het assenstel worden gekoppeld, waarmee de dieplader in een semi-dieplader verandert. Deze adapter is zo kort en licht mogelijk gehouden, waardoor maximale manoeuvreerbaarheid en laadvermogen gewaarborgd is. Afhankelijk van de gekozen interdolly en dieplader kan er een 9-aslijnen semi-dieplader mee samengesteld worden.


— foto: Stuuruitslag mogelijk tot 70 graden, dit zorgt voor een grote manoevreerbaarheid.

De nieuwe Interdolly ICP maakt gebruik van de uitgebreid geteste componenten en pendelassen die ook op de nieuwste PX2 diepladers worden toegepast. Deze pendelassen op draakransen bieden een stuuruitslag van maximaal 70 graden. Door de onderlinge stuurgeometrie wordt 100% tegemoet gekomen aan het Ackerman principe. Dit is uniek in de markt is en betekent ook dat bandenslijtage uiterst gering is. Daarnaast profiteert de chauffeur van maximale manoeuvreerbaarheid waarbij moeilijke passages eenvoudig genomen kunnen worden. Een ander belangrijk aspect is dat ook alle losse componenten, zoals luchtketels, beschermd in het chassis van de Interdolly ICP zijn geplaatst. De kans op beschadigingen is daardoor heel klein.

De ICP Interdolly range is ontworpen voor 14 ton per aslijn bij 80 km/uur. Optioneel is er ook een 12 tons versie leverbaar. Ondanks zijn compactheid en lage eigengewicht is de ICP uiterst solide. Dit komt mede door de kokervorm van het chassis, die de ICP bijzonder torsiestijf maakt en daardoor als een van de weinige Interdolly's is waarop vol geladen mag worden. De staart c.q. drukstuk aan de achterzijde van de Interdolly is aanzienlijk korter dan bij zijn voorganger. Hierbij is de eenvoud van het aan- en afkoppelen van de laadvloer onveranderd gebleven en is deze goed bestand tegen de enorme krachten die vrijkomen bij zeer zware ladingen.
(14 april 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Knapen Trailers
  K-100 Waste


  Schuifvloertrailer ontworpen ... > Meer

  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  WEMACON
  BDF vouwdeuren


  BDF 782 Wisselbak staal met : ... > Meer

  Volvo
  FMX 330 4x4


  Bouwchassis in de in 2010 van ... > Meer

  Modec
  Electrisch aangedreven chassis met speciale opbouw


  In Groot-BrittanniŽ volledig ... > Meer

  Nordic Lights
  N45 HID


  Compact uitgevoerde richtlamp ... > Meer

  TRABO
  Kist RVS


  Roestvaststalen opbergkast of ... > Meer

  Volkswagen
  Bedrijfswagen Inrichtingen


  Alle type voertuigen kunnen ... > Meer

  Scania - Lamberet - Carrier
  Zero Emission Distributiecombinatie


  Deze prijswinnende combinatie ... > Meer

  Schmitz Cargobull
  levert vijftig opleggers aan GVT


  GVT Group of Logistics uit in ... > Meer

  Volvo Trucks:
  Chauffeur, gebruik je veiligheidsgordel


  Veel te weinig gebruiken hun ... > Meer

  Fliegl - Renault
  LZV met 3 wissellaadbakken


  Deze LZV is aangeschaft door ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon