of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Je bedrijf kan oud zijn. Of groot. Of beide. Maar ben je dan automatisch volwassen?

Automatiseringsbedrijf TANS heeft zijn klanten uitgenodigd voor een symposium met diner op 22 april in het Evoluon in Eindhoven. De gelegenheid is het 25-jarig bestaan van het bedrijf, maar het is meer dan alleen een gezellig etentje. Centraal staat namelijk de vraag: "Hoe volwassen is uw bedrijf?". Rene Knapen, directeur van TANS: "Bedrijven maken niet alleen levensfases door, maar ontwikkelen zich ook in volwassenheid. We onderscheiden\ daarin zes fases die lopen van "puur prestatiegericht" via "keten-georiŽnteerd" tot "excellence in performance"."


— foto: Groot of oud wil niet altijd volwassenheid inhouden.

TANS-klanten konden de afgelopen maanden meedoen aan een enquete waarin ze zelf konden aangeven hoe ze hun bedrijf runnen. De antwoorden worden langs een meetlat gelegd op tal van aspecten die een score opleveren op het gebied van volwassenheid. De eigen resultaten kunnen de geŽnqueteerden vergelijken met de gemiddelden - tenzij ze ervoor kozen om anoniem te blijven.

"We zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar de uitkomsten", zegt Knapen. "En vooral de vraag: is een groot bedrijf volwassener dan een klein bedrijf? En: is een oud bedrijf volwassener dan een jong bedrijf? Ik heb het vermoeden dat dat niet altijd - zeker niet als automatisme - het geval is. Maar op 22 april horen we meer daarover." TANS heeft twee sprekers gecharterd die op het symposium de uitslagen zullen toelichten: Leo Quax, directeur van transportbedrijf St. van den Brink in Ermelo, en carbaretier Paul Smit die op luchtige wijze uit de doeken doet "hoe je omgaat met de verschrikkingen van deze tijd".

En TANS zelf - is dat wel volwassen? Knapen antwoordt: "We vinden zelf dat we zitten op niveau 4 van 6. Niet slecht, maar er kan nog steeds wel wat verbeterd worden. Daar zijn we dus voortdurend mee bezig."


— foto: Hans Koopmans (links) en Renť Knapen van TANS: "Veel klanten zien ons als sparringpartner".

Knapen richtte TANS op in de tachtiger jaren door een management buy-out uit het failliete Miniware - destijds een van de bekendste leveranciers van transportautomatisering. TANS onderscheidt zich door een no-nonsense benadering met standaardsoftware die op klantspecificatie instelbaar is. Het bedrijf gaat prat op korte implementatietijden en koppelt het TMS-pakket indien nodig aan extra functionaliteit van externe softwarebouwers, zoals management-informatiesoftware. Op die manier worden de wensen van de klanten zoveel mogelijk ingevuld zonder dat men maatwerk hoeft te bouwen.

Sinds de oprichting is TANS gestaag gegroeid naar een klantenbestand van 360 licentiehouders. Met een dip aan het eind van de jaren-negentig, toen het overstapte van DOS op Windows. Knapen is er trots op dat ruim honderd licentiehouders al twintig jaar klant zijn. "We passen een heel persoonlijke benadering toe, veel klanten zien ons bijna als familie. We zitten dan ook relatief veel bij familiebedrijven. De bijeenkomst van 22 april past ook prima in onze traditie waarbij we in een gezellige sfeer bijeenkomen en tegelijkertijd informatief bezig zijn. Zeventien partner-bedrijven van TANS zijn ook aanwezig op de bewuste dag, om voorlichting te geven over hun producten.

Het personeelsverloop bij TANS is minimaal: de meeste personeelsleden zitten er al vanaf de oprichting. Eťn van de medewerkers van het eerste uur, Hans Koopmans, is in 2000 compagnon geworden van Knapen. "Best uniek in automatiseringsland, zo'n laag personeelsverloop. Daarmee hebben we ook een geweldig kennis van transport in huis. Veel klanten zien ons op allerlei onderwerpen als een soort sparringpartner. Dat doen we graag, er we zijn er ook trots op."

Binnenkort op bedrijfsauto.com de uitslagen van de TANS-enquete.
(22 maart 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Broshuis
  MFCC


  De maximale inzetbaarheid van ... > Meer

  GS Meppel
  Gesloten wide-spread kipperoplegger


  Gesloten oplegger in ... > Meer

  Volvo - Roefs
  FM330 6x2 naloopas kelderbier-distributie


  Chassis van de Volvo FM met / ... > Meer

  Koegel
  Mega


  Mega-oplegger van KŲgel, van ... > Meer

  Koegel
  Opleggeruitrusting voor bandentransport


  KŲgel kan opleggers van de of ... > Meer

  DAF
  FT XF510 SuperSpaceCab


  Deze 510 pk sterke trekker is ... > Meer

  Nissan
  X-Trail X-Scape Van 4WD: auto voor narcisten


  Dit is de auto voor De Nissan ... > Meer

  KŲgel
  Telematics App


  Op het gebied van zet KŲgel ... > Meer

  KŲgel
  Euro Trailer Mega Rail (Intermodal high-capacity trailer)


  Extra long Tautliner trailer ... > Meer

  MAN
  TGE 5.180 132kW 3,5t


  MAN TGE gesloten bestelwagen, ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon