of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Schmitz Foam bespaart 30% transportkosten met gesloten BDF-bakken in het intermodaal transport.

Schmitz Foam Products uit Roermond heeft twintig nieuwe afzetbakken afgeleverd gekregen van leverancier Wemacon uit Nijverdal. Deze BDF-formaat afzetbakken zijn aan ťťn zijde volledig te openen met zijdeuren. Geen schuifzeilen meer voor Schmitz, om het opensnijden van zeilen en diefstal tegen te gaan. Aan de achterzijde deuren met geÔntegreerd een laadeenheid om de foam onder hoge druk te kunnen laden. Rekening houdend met de toekomst koos Schmitz voor intermodale eenheden om ook via het spoor het vervoer te kunnen doen.


— foto: Gesloten afzetbakken met volledig te openen zijwanden voor Schmitz Foam.

Directeur Jos Schmitz laat er geen gras over groeien en heeft de bakken per 1 januari 2010 op de trein gezet. "Het resultaat is geweldig, de totale geldbesparing op deze transporten is circa 30%", aldus Jos Schmitz. Tol, Maut en natuurlijk chauffeursuren zijn daar de oorzaak van. Wemacon, specialist in afzetbakken, heeft een op maat gemaakte afzetbak geleverd met de mogelijkheid om veranderingen in de transportsector voor te blijven. Afzetbakken zijn multifunctioneel en het gemiddeld geÔnvesteerd vermogen per eenheid ligt vele malen lager dan de conventionele bakwagens.


— foto: Vergrendeling van de zijpanelen.

"De authentieke BDF-afzetbak mag dan al een oud concept zijn, door de huidige marktontwikkelingen is hij weer helemaal actueel", zegt Maurice Markslag van Wemacon. Intermodaal, multifunctioneel, kostenbesparend en verantwoord omgaan met het milieu. De afzetbak heeft het allemaal in zich op 7820 mm. De bakken kunnen op het spoor, weg en water. Tijdens het laden en /of lossen is het niet nodig om de dure vrachtwagen met chauffeur bij de bak te houden, deze kan zijn volgende traject weer vervolgen. Gemiddeld worden er 3 afzetbakken per gemotoriseerd voertuig aangeschaft. Laden, lossen, rijden. Zo kan de vervoerder optimaal rendement uit zijn vrachtwagen halen en de chauffeur maakt de kilometers die het rendement opleveren."

Wemacon is de crisis in de carrosseriebranche redelijk soepel doorgerold. Markslag: "Veel transporteurs maken de overstap naar afzetbakken. Ze vergen een lager geÔnvesteerd vermogen per m3. Als er in het seizoen meer werk is voor de schuifzeil/koel/gesloten of open bakwagen, is de wissel binnen 5 minuten gemaakt. In alle uitvoeringen rijden de afzetsystemen van Wemacon door Europa heen en allemaal zijn ze de tijd ver vooruit. Verhogingen van de tol en de ontmoedigingen van transport door Oostenrijk en Zwitserland maken de keuze voor de afzetbak/BDF gemakkelijker."

Schmitz uit Roermond is het met deze gedachte eens. Van Nederland naar Hongarije en ItaliŽ zal in de toekomst over de weg moeilijk worden. "Je kunt het beter voorblijven en verder kijken dan dat de wegen lang zijn" aldus Jos Schmitz, eigenaar van het productiebedrijf. Wijs geworden door schades in de afgelopen jaren, kiest hij nu voor gesloten bakken. Doordat ťťn zijkant volledig geopend kan worden, is de snelheid van laden en lossen gelijk gebleven in vergelijking tot bakken met schuifzeilen. Voor het spoorvervoer, wat voor de toekomst hoge verwachtingen heeft, is het veiliger om met gesloten bakken te werken. Diefstal word hiermee verwaarloosd en de premie van de verzekeringen blijven binnen de perken.
(23 februari 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Eerste Volvo Truck
  rolde in 1928 de fabriek uit


  Exact 90 jaar geleden, op 20 ... > Meer

  Ziehl-Abegg:
  Busondernemingen nog terughoudend bij overschakeling naar electro-mobiliteit


  Ziehl-Abegg, producent van in ... > Meer

  Stasse
  Vier-assige Mega Semi-dieplader


  In breedte en lengte speciaal ... > Meer

  WECON
  Hercules


  Speciaal bedoeld voor die op- ... > Meer

  Fontaine
  X5092 koppelschotel


  Fontaine koppelschotel voor ... > Meer

  Transics
  TX-CONNECT


  Via TX-CONNECT kunnen en en ... > Meer

  Transics
  TX-DOCSCAN


  Met de mobiele TX-DOCSCAN in ... > Meer

  Zeus en Rovel
  ladderlift voor bestelwagens


  Aluminium imperiaal met laad- ... > Meer

  Kraankeuring bij Heisterkamp Techniek
  ALK


  Heisterkamp Techniek keurt nu ... > Meer

  Scania
  Citywide LE Low Floor Hybrid


  Stads/streekbus van Scania, / ... > Meer

  Humbaur
  Maximus De Luxe


  Paarden-aanhanger van die met ... > Meer

  DAF Trucks
  heeft een goed 2017 en nog betere verwachtingen voor 2018


  DAF Trucks heeft in 2017 DAFs ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon