of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Emons haalt 5 miljoen Europese subsidie binnen voor verdere uitbouw van kilometerbesparende logistiek.

De Emons Groep krijgt de komende vijf jaar 5 miljoen Euro subsidie van de Europese Commissie om zijn activiteiten met innovatieve trailers verder uit te bouwen. Het gaat hierbij om de dubbele-laadvloertrailer, waarmee 56 europallets vervoerd kunnen worden, en de MaXitrailer waarmee zowel vlakglas als general cargo vervoerd kunnen worden. Het geld is vrijgemaakt in het kader van het Marco Polo-programma, waarmee de EU milieuvriendelijk vervoer stimuleert.


— foto: Dubbel-laadvloerconcept van Emons / Van Eck krijgt Europese erkenning.

Het geld wordt niet besteed aan voertuigen maar aan het verder uitbouwen van het netwerk, en voorlichting aan andere partijen. Het project van Emons valt in de categorie "Traffic Avoidance" van het Marco Polo-programma, dat wil zeggen dat er gereden kilometers worden geŽlimineerd.

Als de efficiency zoveel hoger is, zien de klanten dat toch ook in groeit je netwerk toch vanzelf, vragen we aan Willem Jan Vorstenbos, algemeen directeur van Emons Cargo. "Zo eenvoudig ligt dat niet," antwoordt hij. "Wij zetten bijvoorbeeld onze dubbeldeks trailers in voor diverse klanten, dat wil zeggen dat je enorm moet investeren in het zoeken van geschikte lading. De besparing van het rijden met een dubbeldekker is enorm, maar er kleven wat beperkingen aan. De lading mag niet hoger zijn dan 180 cm en samen niet de 21 ton overschrijden. Wij werken al heel lang aan het opbouwen van een Europees netwerk voor dit soort lading, en het subsidie dient om dit nog verder uit te breiden."

Een dubbeldeks trailer kost vier tot vijf keer zoveel als een standaard huiftrailer. Je hebt dus een goede vullingsgraad nodig. Het verdichten en het uitbreiden van het netwerk is daarom het doel van het door de EU goedgekeurde project. Was het moeilijk om die subsidiegeld binnen te halen? Van Vorstenbos: "We hebben daar een adviesbureau voor in de arm genomen. Die helpt je vooral met het formuleren van het voorstel. Maar het werkt niet zonder eigen inbreng. Het gaat tenslotte om een logistiek concept waar je zelf al jaren aan werkt en de finesses van kent." Van de 70 bij het EU-programma ingediende projecten werden er 22 goedgekeurd. De meeste goedgekeurde voorstellen betreffen overigens de categorie Modal Shift — het overhevelen van lading van wegtransport naar trein of schip.

Emons en de Van Eck Group, de fabrikant van de dubbeldekkers, zijn trots op de erkenning die uitgaat van dit EU-besluit. Van Eck timmert al jaren aan de weg met de Eckstreme dubbeldekkers, in uiteenlopende uitvoeringen. Met succes overigens. Emons heeft al 150 van deze 2Win combinaties rijden en is dus een goede afnemer. Vorstenbos: "Je pioniert als een van de weinigen met dit soort voertuigen, je neemt ondernemersrisico want het slaagt alleen als je er genoeg klanten voor krijgt. Deze toekenning is voor ons een erkenning waar we heel trots op zijn."


— foto: Trailer met wegklapbare glasbok is een patent van de Emons Groep.

Naast de dubbeldeks trailer voor palletvervoer, zit de MaXi trailer van Van Huet, ook behorende tot de Emons Groep, in het project. Deze zorgt voor kilometerbesparing doordat hij zowel vlakglas als general cargo kan laden. De trailer heeft onafhankelijke wielophanging en de glasplaten bevinden zich in een bok tussen de wielen. De bok is echter geheel inklapbaar waarna een vlakke laadvloer ontstaat. De Emons Groep heeft patent op dit ontwerp.
(23 februari 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Peugeot
  Boxer Chassiscabine L3 4,0t 88kW


  Licht vrachtwagenchassis voor ... > Meer

  Peugeot
  Expert Pickup L2H1 2.0 HDi 88kW


  Door Van den Born gebouwde op ... > Meer

  Volkswagen - Aluvan
  Crafter Alu Box WB433 120kW 5,0t


  Volkswagen Crafter met ruim 5 ... > Meer

  Van Eck
  ECKstreme Twin deck dubbele laadvloer trailer


  De Eckstreme is de dubbele of ... > Meer

  Nooteboom - HIAB
  MCO-58-03V / XS 550 dieplader met kraan


  Drie-assige MCO Multitrailer ... > Meer

  Burgers
  BD City oplegger / dolly


  City-oplegger met afneembare ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T euro6 Globetrotter


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Fiat
  Ducato named Fleet Van of the Year 2017 in UK


  At the Motor Transport Awards ... > Meer

  Paychecked
  in transport: Keurmerk voor correcte uitbetaling van loon


  Opdrachtgevers die diensten ... > Meer

  Schmitz
  S.KO 18/LZG 11,7 meter koeltrailer


  Koel/vriesoplegger uit de van ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon