of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Emons haalt 5 miljoen Europese subsidie binnen voor verdere uitbouw van kilometerbesparende logistiek.

De Emons Groep krijgt de komende vijf jaar 5 miljoen Euro subsidie van de Europese Commissie om zijn activiteiten met innovatieve trailers verder uit te bouwen. Het gaat hierbij om de dubbele-laadvloertrailer, waarmee 56 europallets vervoerd kunnen worden, en de MaXitrailer waarmee zowel vlakglas als general cargo vervoerd kunnen worden. Het geld is vrijgemaakt in het kader van het Marco Polo-programma, waarmee de EU milieuvriendelijk vervoer stimuleert.


— foto: Dubbel-laadvloerconcept van Emons / Van Eck krijgt Europese erkenning.

Het geld wordt niet besteed aan voertuigen maar aan het verder uitbouwen van het netwerk, en voorlichting aan andere partijen. Het project van Emons valt in de categorie "Traffic Avoidance" van het Marco Polo-programma, dat wil zeggen dat er gereden kilometers worden geŽlimineerd.

Als de efficiency zoveel hoger is, zien de klanten dat toch ook in groeit je netwerk toch vanzelf, vragen we aan Willem Jan Vorstenbos, algemeen directeur van Emons Cargo. "Zo eenvoudig ligt dat niet," antwoordt hij. "Wij zetten bijvoorbeeld onze dubbeldeks trailers in voor diverse klanten, dat wil zeggen dat je enorm moet investeren in het zoeken van geschikte lading. De besparing van het rijden met een dubbeldekker is enorm, maar er kleven wat beperkingen aan. De lading mag niet hoger zijn dan 180 cm en samen niet de 21 ton overschrijden. Wij werken al heel lang aan het opbouwen van een Europees netwerk voor dit soort lading, en het subsidie dient om dit nog verder uit te breiden."

Een dubbeldeks trailer kost vier tot vijf keer zoveel als een standaard huiftrailer. Je hebt dus een goede vullingsgraad nodig. Het verdichten en het uitbreiden van het netwerk is daarom het doel van het door de EU goedgekeurde project. Was het moeilijk om die subsidiegeld binnen te halen? Van Vorstenbos: "We hebben daar een adviesbureau voor in de arm genomen. Die helpt je vooral met het formuleren van het voorstel. Maar het werkt niet zonder eigen inbreng. Het gaat tenslotte om een logistiek concept waar je zelf al jaren aan werkt en de finesses van kent." Van de 70 bij het EU-programma ingediende projecten werden er 22 goedgekeurd. De meeste goedgekeurde voorstellen betreffen overigens de categorie Modal Shift — het overhevelen van lading van wegtransport naar trein of schip.

Emons en de Van Eck Group, de fabrikant van de dubbeldekkers, zijn trots op de erkenning die uitgaat van dit EU-besluit. Van Eck timmert al jaren aan de weg met de Eckstreme dubbeldekkers, in uiteenlopende uitvoeringen. Met succes overigens. Emons heeft al 150 van deze 2Win combinaties rijden en is dus een goede afnemer. Vorstenbos: "Je pioniert als een van de weinigen met dit soort voertuigen, je neemt ondernemersrisico want het slaagt alleen als je er genoeg klanten voor krijgt. Deze toekenning is voor ons een erkenning waar we heel trots op zijn."


— foto: Trailer met wegklapbare glasbok is een patent van de Emons Groep.

Naast de dubbeldeks trailer voor palletvervoer, zit de MaXi trailer van Van Huet, ook behorende tot de Emons Groep, in het project. Deze zorgt voor kilometerbesparing doordat hij zowel vlakglas als general cargo kan laden. De trailer heeft onafhankelijke wielophanging en de glasplaten bevinden zich in een bok tussen de wielen. De bok is echter geheel inklapbaar waarna een vlakke laadvloer ontstaat. De Emons Groep heeft patent op dit ontwerp.
(23 februari 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Spier
  Athlet 5 plywood gesloten distributie opbouw


  SPIER Athlet 5 plywood opbouw ... > Meer

  DAF - Lamberet - Carrier
  FA LF 55 - Lamberet koel/vries box


  Door carrosserie Elenbaas met ... > Meer

  Floor
  X-press 3-assige aanhangwagen voor afzetcontainers


  De Floor S-line (AXC.330.S) 2 ... > Meer

  Iveco
  Stralis Hi-Road 440S40 T/P euro 6


  Iveco Stralis 4x2 trekker, de ... > Meer

  TLN Consultancy
  Masterclass Nachtrijden


  In samenwerking met De TLN is ... > Meer

  DAF
  FT XF440 euro6


  De nieuwe DAF XF trekker met ... > Meer

  Anteo
  F3 MH075 - halve laadklep


  Deze laadklep is de halve van ... > Meer

  Volvo - Terberg Techniek - Hyva
  FMX 540 8x8 kipper


  Volvo FMX 8x8 met een GVW van ... > Meer

  Inkorten of verlengen van
  uw oplegger of aanhangwagen


  Omstandigheden kunnen het dat ... > Meer

  Volvo Trucks FH
  bestaat 25 jaar


  Een ongeŽvenaarde focus op de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon