of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
(ingezonden mededeling — buiten verantwoordelijkheid van de redactie)

Bretamo betaalt vordering niet, ondanks gerechtelijke uitspraak.

Sinds enkele jaren zijn we lezer van uw nieuwsbrief, en komen daar dan ook van alles op tegen.

We zijn een klein familiebedrijf (vader, zoon en drie chauffeurs) en door omstandigheden van minder transportopdrachten hebben we afgelopen voorjaar een trailer verhuurd aan dhr. P. Tuinder (oud collega van mij) die toen opereerde onder de naam BRETAMO.

Alles netjes nagetrokken (KvK etc.) en na de afgesproken termijn werd er niet betaald en zo verder gegaan tot we na de dreiging van diefstal opgave bij KLPD de trailer met schade terugkregen. Er is nooit ook maar iets betaald ook niet na herhaalde verzoeken, aanmaningen en in gebreke stellingen etc.. We hebben contact gezocht met een advocaat en alles is verder afgewikkeld tot de uitspraak bij de rechtbank waar we in het gelijk zijn gesteld voor onze vordering ten bedrage van EURO 7.234.04, maar om nu over te gaan tot een faillissementsaanvraag hebben we een steunvordering nodig.

Deze voornoemde heer Tuijnder heeft in het verleden onder eigen naam geopereerd, is opgegaan in het BRETAMO, maar heeft onder de oude naam nog veel openstaan bij ook onze VOLVO dealer maar die kan zo niet mee doen omdat het een andere naam betreft.

Wij komen graag via deze oproep in contact met andere partij(en) om dit samen uit de wereld te helpen. Deze mijnheer rijdt nu weer met een oude Tuinder auto ZONDER VERGUNNING in de rondte en benadeeld zo ook nog diverse trailer verhuurbedrijven en andere VOLVO garagebedrijven.

We hebben getracht een beknopt overzicht van onze ervaringen te schetsen, zijn uiteraard bereid om bredere toelichtingen te geven.

G. Suijker
GIJS SUIJKER VLIST v.o.f.
Dreef 1
2855 AL VLIST
T 0182-503886
F 0182-503776
G 0653-224197
E info@gijssuijkervlist.nl

Bijlage: Concept Faillissementsaanvraag Bretamo bv.


(20 januari 2010)

Reacties:
Ik zal deze week reageren tevens wil ik wel vermelden dat er 1 en ander niet klopt aan het verhaal de oude tuinder auto staat op naam van een nieuw bedrijf en tevens zijn wij gewoon in het bezit van een niwo vergunning maar goed voor vragen u hoort ons.

P. Tuijnder, Bretamo, Moordrecht

Als reactie op het bericht van Gijs Suiker het volgende.
Ik heb de trailer in de periode 4 weken gebruikt en ook aangegeven de weken dat ik er mee rij wil ik betalen echter heeft de trailer ook 4 weken bij een ander bedrijf gereden waar Gijs Suiker van wist en hij deze een rekening gestuurd heeft en vervolgens weer terug heeft ontvangen de trailer heeft ook 4 weken stil gestaan ik heb toen aangedragen of ik hem weer op Moordrecht moest neerzetten maar dat hoefde niet er was toch geen ruimte op de parkeerplaats. Ik ben zelf nimmer verantwoordelijk geweest voor de financiŽle beslommeringen van Bretamo ook heb ik aangegeven om 1 termijn te betalen & de schadenota maar daar werd niet op gereageerd. wel heb ik een nieuw bedrijf met 2 autoís en inderdaad 1 auto is mijn eigendom en de andere geleased er zijn geen openstanden en ben met het nieuwe bedrijf gewoon in het bezit van een geldige NIWO vergunning Trailers zijn eigendom van mijzelf en er is ook geen achterstand bij welke verhuurmaatschappij & volvodealer van mijn bedrijf ik wil u met plezier mijn NIWOnummer dealer en alle gegevens doen toekomen.
Peter Tuijnder, PT&B Transport, Moordrecht.

Beste mensen,
In de vordering op Tuijnders zie ik wel een kern van waarheid. Ook ik heb nog een vordering op Tuijnders. Ik was enkele jaren geleden chauffeur bij Tuinders. Tuinders heeft nooit het salaris betaald. Ik heb Tuinders altijd een dibieuze persoon gevonden. Hij heeft destijds een eigen incasso bureau naast zijn bedrijf in de transport.
Hij heeft mij destijds in diepe problemen gebracht. Deze man moeten zij de vergunningen wegnemen.
Gerard Harrius, Harrius Transport, Galati (RO).Wilt u ook uw eigen tekst plaatsen op bedrijfsauto.com? Dat is mogelijk. Neem even contact op met de redactie, tel. 059 5769011 of mail.

 
bedrijf / product / merkVerzekeringen
voor bedrijfswagens


Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

Volvo
FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

Fiat
Ducato L1H1 3,0t / 3,3t 74kW (of 88kW of 115kW)


De kortste Ducato (L1). in ... > Meer

Broshuis
4AOU-16-40


Deze 4-assige enkel is in de ... > Meer

Mercedes-Benz
Actros 2542 LENA 6x2


Actros drie-assig met een als ... > Meer

Aventeon
Logistics.ONE


Complete oplossing voor eigen ... > Meer

VBG
OnSpot 4 automatische sneeuwkettingen


Met het OnSpot 4 systeem van ... > Meer

Volvo
FH460 4x2 chassis euro 6


2013 uitvoering van de Volvo ... > Meer

Ringfeder
RU K5 DV


Automatische haakkoppeling ... > Meer

Van Eck
UT-3 luchtvrachttrailer GDP-Pharma / TAPA-TSR1


Geconditioneerde geschikt het ... > Meer

TANS
TALIS Delivery App


Doorgeven van en registratie ... > Meer

GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
Van Eck op Schiphol over


GLE, onderdeel van > Meer


Waarom meedoen?
Info for foreign merchants.


Meld u aan voor de nieuwsbrief.
Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
Postbus 441
9700 AK  Groningen
info@bedrijfsauto.com
© 1998-nu Corneliszoon