of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Nabuurs realiseert automatische verwerking van vrachtbrieven na scanning in de cabine.

Nabuurs Transport bv (levensmiddelendistributie, 400 voertuigen, 850 werknemers) heeft 130 documentscanners van Transics gekocht waarmee vrachtbrieven door chauffeurs na verwerking worden gescand en naar de administratie worden verzonden. De documenten worden op de thuisbasis in Haps (NB) door middel van OCR (optical character recognition) verwerkt in de administratie. Dit werkt zo nauwkeurig dat de documenten zelfs automatisch toegevoegd aan het juiste klantendossier en automatisch worden meegeprint met de factuur.

Sinds kort zijn de gescande documenten zelfs real-time zichtbaar voor klanten door middel van een web-applikatie. Dat mag gerust een doorbraak worden genoemd in mobiele communicatie in de transportbranche. Nabuurs verwerkt op deze manier nu 12.000 vrachtbrieven per maand.


— foto: Vrachtbrieven worden in de cabines van Nabuurs gescand en op de thuisbasis automatisch aan het ritdossier toegevoegd. Het scannen vindt plaats met 200 dpi in zwart/wit, de grootte van het bestand (TIFF-formaat) is ongeveer 100 kb per A4. Verzending vindt plaats per GPRS.

Tjebbe Nabuurs, directeur van Nabuurs Transport: "De TX-DOCSCAN is een aanwinst voor zowel Nabuurs als de klanten. Het stelt ons in staat de dienstverlening te verbeteren, terwijl onze klanten, de verladers, sneller over de vrachtbrieven beschikken en dus sneller kunnen factureren." De winst wordt met name geboekt op meerdaagse ritten. In de internationale distributie zijn voertuigen van Nabuurs soms ťťn of twee weken onderweg. De facturering loopt dan dus een of meer weken achter. Aangezien het gaat om grote volumes, verwacht men hier een grote winst voor de klant te kunnen boeken.

De realisering van dit systeem heeft de nodige tijd en moeite in beslag genomen. Nabuurs: "Het is niet plug and play. Diverse leveranciers moeten hun toepassingen op elkaar instellen. Zo is het bijvoorbeeld lastig geweest om de OCR-software te koppelen aan de binnenkomende vrachtbrieven. Dat is niet iets dat door Transics wordt aangeboden." Inmiddels is Nabuurs bezig met verdere ontwikkeling: "Wij worden nu benaderd door klanten die de mogelijkheden inzien, en het graag willen aanpassen aan hun eigen back-office. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd of we de pakbonnen ook aan het dossier kunnen koppelen."

Nabuurs Transport heeft onlangs 250 vrachtwagens uitgerust met TX-MAX boordcomputers. Deze worden niet alleen gebruikt voor het verwerken van documenten maar ook voor het volgen van de geplande ritten en de verloning van de chauffeurs. Ook vindt een terugkoppeling plaats naar de planningsoftware van Ortec om resultaten van ritten te gebruiken om de planningen nauwkeuriger te maken.

Nabuurs is van plan om in 2010 ook de overige 150 trucks uit te rusten met TX-MAX boordcomputers van Transics.

Barbara Depla van Transics zegt desgevraagd dat de mobiele scanner een relatief nieuwe toepassing is. "Hij wordt goed verkocht. Klanten hebben belangstelling voor producten die het logistieke proces kunnen optimaliseren. Daarmee besparen ze kosten en kunnen ze zich qua service onderscheiden van de concurrent."
(6 januari 2010)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Krone
  Dryliner Huckepack


  Gesloten drie-assige ... > Meer

  Iveco
  Daily Chassiscabine 35C11 (35C13) WB300 / WB340 / WB375 / WB410


  Iveco Daily chassis met 3500 ... > Meer

  Polypan
  SilentFloor


  GeÔsoleerde vloer, ontworpen ... > Meer

  Pacton
  Container X-Press 40ft containeropleggers


  De vaste containerchassis al ... > Meer

  Renault
  Trafic Pack Pro Cool Line Gradius L2H1 2,9t 2.0 dCi 84kW


  De lange (L2) Renault Trafic ... > Meer

  Groenewegen
  DRO 12-10-B Innercity enkelassige 7 m oplegger


  Ultrakorte oplegger, genaamd ... > Meer

  Voith
  Aquatarder PWR


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Tracon Trailers
  3-assige huifoplegger met gestuurde eerste en derde as


  Schuifzeiltrailer van Tracon, ... > Meer

  DAF
  CF 460 FAX


  Nieuwe euro6 uitvoering van ... > Meer

  Scania
  G340 Highline DA4x2MNA euro6 LNG


  Met de aankoop van een eerste ... > Meer

  KŲgel
  Telematics App


  Op het gebied van zet KŲgel ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon